d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Megtakaritasok, Penz Gazdalkodas
Prev1181920212225Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3.03
Jan 4 2019 10:23pm
Quote (Vismajor @ 4 Jan 2019 23:07)
Pedig pont forditva van. Szerinted ha van 50 nm2 kerted akkor a kutya körbe körbe rohangál? Ugyanúgy el kell vinni futtatni.

Illetve kellene, de tapasztalatom szerint a nagytestű kutyák szarnak a mozgásra. Najó, az én kutyám tuti. :D

Az én blökim kurvajól élne egy lakásban. Ha a kertből beengedjük a házba akkor is csak fekszik egész nap, szal tök mindegy neki.

Viszont a kis blökik terrier etc megőrülnek ha nem rohangálhat/ugrálhat mitudomén. Hiperaktiv az összes, én utálom is őket. Az én kutyám 59kg atm

Muti milyen kutya? :)

Quote (anyd @ 5 Jan 2019 03:19)
Csereld ki az allatot a nagymamara, es igy is all a dolog

Kibaszott stadionok 🏟 persze vannak...
Member
Gold: 6,352.66
Jan 5 2019 01:45am
Quote (Vismajor @ 5 Jan 2019 00:07)
Pedig pont forditva van. Szerinted ha van 50 nm2 kerted akkor a kutya körbe körbe rohangál? Ugyanúgy el kell vinni futtatni.

Illetve kellene, de tapasztalatom szerint a nagytestű kutyák szarnak a mozgásra. Najó, az én kutyám tuti. :D

Az én blökim kurvajól élne egy lakásban. Ha a kertből beengedjük a házba akkor is csak fekszik egész nap, szal tök mindegy neki.

Viszont a kis blökik terrier etc megőrülnek ha nem rohangálhat/ugrálhat mitudomén. Hiperaktiv az összes, én utálom is őket. Az én kutyám 59kg atm

50nm nem is kert szamomra .... normalis nagy kertre gondolok. nem mentesit a setatol, siman cska jobb neki sztem
Member
Gold: 4,747.73
Jan 5 2019 02:10am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 5 2019 08:45am)
50nm nem is kert szamomra .... normalis nagy kertre gondolok. nem mentesit a setatol, siman cska jobb neki sztem

Az en kutyamnak tuti nem. Kertben doglik egesznap max a postast ugatja meg c ha van masik kutyaaz utcaban. Ha elviszem setalni akkor se rohangal sokat. Ha eldobom neki a labdat akkor csak szomoruan utana nez, konstatálja h en most eldobtam a jatekat es szomoruan elkullog erte :D

Ha bent van akkor is doglik de rohadtul elvezi h korulottunk van es ott dogolhet
Member
Gold: 80.00
Jan 5 2019 02:11am
Quote (Vismajor @ 5 Jan 2019 10:10)
Az en kutyamnak tuti nem. Kertben doglik egesznap max a postast ugatja meg c ha van masik kutyaaz utcaban. Ha elviszem setalni akkor se rohangal sokat. Ha eldobom neki a labdat akkor csak szomoruan utana nez, konstatálja h en most eldobtam a jatekat es szomoruan elkullog erte :D

Ha bent van akkor is doglik de rohadtul elvezi h korulottunk van es ott dogolhet

gondolom ez amugy neveles kerdese, ha pici kora ota nem futtattatok akkor oregebben nem lesz ra igenye
csak nem valami egeszseges
Member
Gold: 0.92
Jan 5 2019 02:37am
Quote (Vismajor @ Jan 4 2019 10:07pm)

negyzetmeternegyzet
Member
Jan 5 2019 03:02am
Quote (Cpt_Ghost @ 5 Jan 2019 09:11)
gondolom ez amugy neveles kerdese, ha pici kora ota nem futtattatok akkor oregebben nem lesz ra igenye
csak nem valami egeszseges

Pici korától nem is futtatunk / futunk kutyával... Csak ha már megerősödtek az ízületi - pláne a nagytestű fajtáknál.

Amúgy ez habitus kérdése.
Bullmastiffommal pl rendszeresen bicikliztem 16 km-t.

Igaz, ő ilyen old-school mastiff volt, amilyenek kb a '80-as e' években voltak.

Shakti, a mostani kutyám is nagyon szeret futni / mozogni... De a legnagyobb fun, ha mellettem fekszik a kanapén
Member
Gold: 80.00
Jan 5 2019 03:03am
Quote (TassassinHc @ 5 Jan 2019 11:02)
Pici korától nem is futtatunk / futunk kutyával... Csak ha már megerősödtek az ízületi - pláne a nagytestű fajtáknál.

Amúgy ez habitus kérdése.
Bullmastiffommal pl rendszeresen bicikliztem 16 km-t.

Igaz, ő ilyen old-school mastiff volt, amilyenek kb a '80-as e' években voltak.

Shakti, a mostani kutyám is nagyon szeret futni / mozogni... De a legnagyobb fun, ha mellettem fekszik a kanapén

nyilvan nem arra gondoltam hogy kijon az anyjabol es utana kotod a ferrarinak
Member
Jan 5 2019 05:13am
Quote (Cpt_Ghost @ 5 Jan 2019 10:03)

nyilván nem
Member
Gold: 13,000.00
Jan 5 2019 05:29am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 5 2019 10:03am)

you trainin' a pussy or a dog m8?
Member
Gold: 124.45
Jan 5 2019 06:45am
Quote (TassassinHc @ 4 Jan 2019 22:21)
Mindegy mekkora a kutya.
Az nem az igazi a nagyobb kutyának sem, ha ki van baszva a kertbe.
Amikor kertesben laktam, akkor is házon belül volt + naponta vittem sétálni + hétvégén mindkét nap kutyasuli.

Nekem több örömöt nyújt így is a kutya, hogy több dolog van vele és nem lehet olyan lazán megoldani mondjuk egy nyaralást, meg sietni kell ház sétálni, stb.

Szerintem nem. Egy kutya kintre való. Amelyik kutya kint nem él meg, vagy olyan törődést igényel szőre/fasztudjamilye ami miatt bent kell tartani, az számomra nem kutya. Ahogy 10-15 kg alatt is igen, kevés kutya van. Talán a tacskó, és egyéb kotorékebek, melyeknek eredeti funkcionalitásához kellett a kis méret.

Nekem jelenleg mudim van, viszonylag nagy kertben. A póráztól, nyakörvtől egyszerűen irtózik. Valszeg ahol vettük, rossz emlékei voltak vele, mi meg nem azonnal tettük rá - faszom tudja, nem vittük pszichiáterhez megtudni. Sajnálom, jó lenne elvinni néha kocogni, vagy pecázni, de mindig amikor próbálkoztunk vele, egyszerűen szenvedett, vagy agresszív volt. De a kertben van tere szaladni, alapból terelő kutya, hajtja mindig a tyukokat (feleségem ezt nem szereti, én igen, legalább mozognak), kizavarja a többi madarat, lefoglalja magát.
Logikusan gondolkodó embernek tartom magam. Szerintem ez az ami egy kutyának jobban a természetközeli viselkedéséhez passzol, mintsem a kis kert, rosszabb esetben panel, és napi 1-3 kisebb nagyobb séta/szaratás. Még rosszabb, ha mindez városban... Értem én, hogy az embernek kellhet egy társ, meg aki szereti ezt az életstílust, annak jó érzés a kutyatartás, de szerintem érdemes belegondolni abba is, hogy a kutya természetének mi az ideális.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1181920212225Next
Add Reply New Topic New Poll