Quote (TassassinHc @ 4 Jan 2019 22:21)
Mindegy mekkora a kutya.
Az nem az igazi a nagyobb kutyának sem, ha ki van baszva a kertbe.
Amikor kertesben laktam, akkor is házon belül volt + naponta vittem sétálni + hétvégén mindkét nap kutyasuli.
Nekem több örömöt nyújt így is a kutya, hogy több dolog van vele és nem lehet olyan lazán megoldani mondjuk egy nyaralást, meg sietni kell ház sétálni, stb.
Szerintem nem. Egy kutya kintre való. Amelyik kutya kint nem él meg, vagy olyan törődést igényel szőre/fasztudjamilye ami miatt bent kell tartani, az számomra nem kutya. Ahogy 10-15 kg alatt is igen, kevés kutya van. Talán a tacskó, és egyéb kotorékebek, melyeknek eredeti funkcionalitásához kellett a kis méret.
Nekem jelenleg mudim van, viszonylag nagy kertben. A póráztól, nyakörvtől egyszerűen irtózik. Valszeg ahol vettük, rossz emlékei voltak vele, mi meg nem azonnal tettük rá - faszom tudja, nem vittük pszichiáterhez megtudni. Sajnálom, jó lenne elvinni néha kocogni, vagy pecázni, de mindig amikor próbálkoztunk vele, egyszerűen szenvedett, vagy agresszív volt. De a kertben van tere szaladni, alapból terelő kutya, hajtja mindig a tyukokat (feleségem ezt nem szereti, én igen, legalább mozognak), kizavarja a többi madarat, lefoglalja magát.
Logikusan gondolkodó embernek tartom magam. Szerintem ez az ami egy kutyának jobban a természetközeli viselkedéséhez passzol, mintsem a kis kert, rosszabb esetben panel, és napi 1-3 kisebb nagyobb séta/szaratás. Még rosszabb, ha mindez városban... Értem én, hogy az embernek kellhet egy társ, meg aki szereti ezt az életstílust, annak jó érzés a kutyatartás, de szerintem érdemes belegondolni abba is, hogy a kutya természetének mi az ideális.