d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kit Szeretnel Miniszterelnoknek? > A Kerdes Adott
Prev11819202122Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,275.00
Oct 27 2013 05:02am
Quote (josheide @ 27 Oct 2013 12:58)
Nem tudom, en most se elek a magyar felsooktatasban szoval nagyon kis mertekben tudom kritizalni.

Azt tudom, hogy milyen brutalis elvonasok vannak a rendszerben es szerintem ez nem a jo irany egy orszag szamara. Hogy az altalad felsorolt dolgok pontosan hogyan befolyasoljak az oktatas minoseget, nem tudom.

A pontrendszert nem szeretem, tulsagosan leegyszerusiti az egyeneket egyetlen pontta. A ketszintu erettsegi nem rossz, de meg rengeteget kene rajt finomitani.

De az oktatasrol vegtelensegig lehetne vitazni. En csak azt tudom biztosan, hogy az oktatasba kevesebb penzt tolni, mig mindenki mas tobbet probal, nem jo otlet.

kb minden egyes elem ha megnézed elveszi az egyediséget az oktatási intézményektől.

a kétszintű felvételi --> központosít --> nincs specifikusan meghatározott felvételi az adott intézményben, ahogy régen volt --> nincs speciális szűrés és mindenki mehet mindenhova (engem anno pszichora matek törivel vettek fel :D most komoly?)

kerettanterv --> a 6 és 8 osztályosoknak az volt a lényege, hogy nem 2x tanultad meg roham léptékben az anyagot, hanem 1x de akkor faszán. Pontosabban lehetett egyedi tanrendet követni. Kiemelni mi a fontos, mi kevésbé. Felkészíteni az adott egyetem felvételijére stb... --> központosítva van.

Bolognai rendszer... szerintem aki találkozott a korábbi rendszerrel és ezzel annak ezt aztán igazán nem kell ecsetelnem.
A diákoknak is, a tanároknak is, az egyetemeknek is.. mindnek szar
Member
Gold: 343.00
Oct 27 2013 05:03am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 10:58am)
részben igazad van, részben meg bármit át lehet élni a történelmi leírások alapján? rly?

most srsly
mennyien élnek ebben ami most van

és mennyien értik, látják át?!

nézd meg azt az indexvideo filmet a zászlós pali akit irtam
azt se tudja hol van baszmeg meik bolygo

nem csupán a történelmi leirásokat kell nézni hanem hogy hol voltunk miket csináltak és annak következményeképpen hova jutottunk etc
nem értem miért akarod ennyire ezt leegyszerűsíteni
Member
Gold: 33,265.80
Oct 27 2013 05:04am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 12:02)
kb minden egyes elem ha megnézed elveszi az egyediséget az oktatási intézményektől.

a kétszintű felvételi --> központosít --> nincs specifikusan meghatározott felvételi az adott intézményben, ahogy régen volt --> nincs speciális szűrés és mindenki mehet mindenhova (engem anno pszichora matek törivel vettek fel :D most komoly?)

kerettanterv --> a 6 és 8 osztályosoknak az volt a lényege, hogy nem 2x tanultad meg roham léptékben az anyagot, hanem 1x de akkor faszán. Pontosabban lehetett egyedi tanrendet követni. Kiemelni mi a fontos, mi kevésbé. Felkészíteni az adott egyetem felvételijére stb... --> központosítva van.

Bolognai rendszer... szerintem aki találkozott a korábbi rendszerrel és ezzel annak ezt aztán igazán nem kell ecsetelnem.
A diákoknak is, a tanároknak is, az egyetemeknek is.. mindnek szar

Isten ovjon teged az amerikai rendszertol. :D Valoszinuleg elhanynad magad tole.
Member
Oct 27 2013 05:05am
Quote (Senee @ 27 Oct 2013 13:03)
most srsly
mennyien élnek ebben ami most van

és mennyien értik, látják át?!

nézd meg azt az indexvideo filmet a zászlós pali akit irtam
azt se tudja hol van baszmeg meik bolygo

nem csupán a történelmi leirásokat kell nézni hanem hogy hol voltunk miket csináltak és annak következményeképpen hova jutottunk etc
nem értem miért akarod ennyire ezt leegyszerűsíteni

szimplán és egyszerűen miután nem vagyok politológus ezért nem fogok részleteibe belemenni, csak általánosságban tudok róla beszélni mert én ennyire értek csak hozzá, nem tanultam
Member
Oct 27 2013 05:06am
Quote (josheide @ 27 Oct 2013 13:04)
Isten ovjon teged az amerikai rendszertol. :D Valoszinuleg elhanynad magad tole.

igen, ismerem pár részletét, nagyon fáááááj :D

kedvencem: a kisgyerekeket már nem írni tanítják, hanem gépelni! :D

(és a röhej ebben, hogy van benne részben ráció, hisz ha belegondolsz mennyit írsz a mai világban kézzel? de akkor is!!)

This post was edited by ReDEyeS on Oct 27 2013 05:07am
Member
Oct 27 2013 05:10am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 11:06am)
igen, ismerem pár részletét, nagyon fáááááj :D

kedvencem: a kisgyerekeket már nem írni tanítják, hanem gépelni! :D

(és a röhej ebben, hogy van benne részben ráció, hisz ha belegondolsz mennyit írsz a mai világban kézzel? de akkor is!!)

most gondold el mi lenne nekünk meg barlangrajzolni kellett volna tanulni

majd lesz új egyetemi szak írásművészet
ha valakit érdekel

Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 11:05am)
szimplán és egyszerűen miután nem vagyok politológus ezért nem fogok részleteibe belemenni, csak általánosságban tudok róla beszélni mert én ennyire értek csak hozzá, nem tanultam

na ez a két pöcsfejtoni meg politikuspalánta, rajtad gyakorlatoznak épp hogy kell jól hazudgálni
Member
Oct 27 2013 05:12am
Quote (Senee @ 27 Oct 2013 13:10)
most gondold el mi lenne nekünk meg barlangrajzolni kellett volna tanulni

majd lesz új egyetemi szak írásművészet
ha valakit érdekel

na ez a két pöcsfejtoni meg politikuspalánta, rajtad gyakorlatoznak épp hogy kell jól hazudgálni

ohh Joshival én mindig is bírtam az eszmecserét

hogy konkrétan tevetava csak félmondatokat és fejfogásokat képes művelni, az már nem az én bajom

előbbire meg, igaz.. részben a világ haladása, de akkor is sokkoló
Member
Oct 27 2013 05:15am
jaa és még 1 fél mondatra a "le van ez dokumentálva rendesen"

lehet. sőt, biztos ott van 600 helyen ledokumentálva,

de konkrétan aki megéli, tudja mit jelent az adott változás. Mert most az, hogy bevezetik a gimnáziumok központi felvételijét mit jelent? aki nem tapasztalta, nem tudhatja igazán...

én konkrétan végignéztem, hogy évről évre hogy butult el az "elit" gimnáziumunk emiatt a oktatási "reform" miatt.

lehet olvasni a második vh-ról sokat, de azt állítani, hogy tudod mi folyt ott, nem igazán lehet :D

This post was edited by ReDEyeS on Oct 27 2013 05:15am
Member
Oct 27 2013 05:18am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 11:15am)
jaa és még 1 fél mondatra a "le van ez dokumentálva rendesen"

lehet. sőt, biztos ott van 600 helyen ledokumentálva,

de konkrétan aki megéli, tudja mit jelent az adott változás. Mert most az, hogy bevezetik a gimnáziumok központi felvételijét mit jelent? aki nem tapasztalta, nem tudhatja igazán...

én konkrétan végignéztem, hogy évről évre hogy butult el az "elit" gimnáziumunk emiatt a oktatási "reform" miatt.

lehet olvasni a második vh-ról sokat, de azt állítani, hogy tudod mi folyt ott, nem igazán lehet :D

ezt a gimnáziumos példát is láthatod, ha megfigyeled azt honnan hova jutottunk
egyre több a debil geci (igen,én is X:D:XDXD:HXDH:SERTZ)

mondjuk ez is összetettebb kérdés, de az egyik faktorja lehet ez

második vhba is tudom mi folyt:
SOK SZÖRNYÜSÉG :XDX:DGXD:GXD:
Thx, Prof.Dr. Senee Phd gdp kgst
Member
Oct 27 2013 05:23am
amúgy ezekről a faktorokról jut eszembe van ez a program SPSS statisztikai elemzö és az is ugy müködik hogy a sok meglévő adatot igy összetudjuk vetni vele, és kiadja a chi-squaret ami ha 0,5 v mennyi 0,05 alatt van akkor van összefüggés

egy obv példa összeveted a szült gyerekek számát meg a nemeket (ilyen adatbázist kell elképzelni, de am lehet talalkoztatok ti is vele mert kérdőivezés szakdoga etc ezzel kell kielemezni)
na szoval egyértelmüen az fog kijönni, hogy egyértelmüen csak a nök szülnek gyerekeket

ilyen volt pl az öngyilkossági statisztikák is, hogy összevonták korcsoportokat és akkor megnézték még nemekkel együtt is és kijött, hogy melyik korcsoportok milyen nemü tagjai között gyakoribb az öngyilkosság
az idősek után (akik bőven magasan vezettek) egyébként a 20-39 éves férfiak következnek

na azt akartam ezzel mondani, hogy az oktatás meg a debilség etc változokat is össze lehetne vetni vmilyen formában + sok más faktort belevéve pl. mennyit tölt az interneten vagy mivel tölti szabadidejét kérdés és akkor melyik opciot melyik csoport választja inkább a kibukott életképtelen debilek mivel foglalkoznak stb
jo kis pogram

és az a chi négyzet mutato azt a célt szolgálja, hogy kimutassa, hogy van-e szignifikáns különbség (még mielőtt azt mondanád, hogy te wowozol és debil vagy de nem minden wowos debil)
ez igy kihozza egy ilyen diagramban meg táblázatban, hogy hány százalék passzol ehhez és ehhez a változohoz amit te raksz be meg változtathatsz

This post was edited by Senee on Oct 27 2013 05:28am
Go Back To Magyar Topic List
Prev11819202122Next
Add Reply New Topic New Poll