Quote (josheide @ 27 Oct 2013 12:58)
Nem tudom, en most se elek a magyar felsooktatasban szoval nagyon kis mertekben tudom kritizalni.
Azt tudom, hogy milyen brutalis elvonasok vannak a rendszerben es szerintem ez nem a jo irany egy orszag szamara. Hogy az altalad felsorolt dolgok pontosan hogyan befolyasoljak az oktatas minoseget, nem tudom.
A pontrendszert nem szeretem, tulsagosan leegyszerusiti az egyeneket egyetlen pontta. A ketszintu erettsegi nem rossz, de meg rengeteget kene rajt finomitani.
De az oktatasrol vegtelensegig lehetne vitazni. En csak azt tudom biztosan, hogy az oktatasba kevesebb penzt tolni, mig mindenki mas tobbet probal, nem jo otlet.
kb minden egyes elem ha megnézed elveszi az egyediséget az oktatási intézményektől.
a kétszintű felvételi --> központosít --> nincs specifikusan meghatározott felvételi az adott intézményben, ahogy régen volt --> nincs speciális szűrés és mindenki mehet mindenhova (engem anno pszichora matek törivel vettek fel

most komoly?)
kerettanterv --> a 6 és 8 osztályosoknak az volt a lényege, hogy nem 2x tanultad meg roham léptékben az anyagot, hanem 1x de akkor faszán. Pontosabban lehetett egyedi tanrendet követni. Kiemelni mi a fontos, mi kevésbé. Felkészíteni az adott egyetem felvételijére stb... --> központosítva van.
Bolognai rendszer... szerintem aki találkozott a korábbi rendszerrel és ezzel annak ezt aztán igazán nem kell ecsetelnem.
A diákoknak is, a tanároknak is, az egyetemeknek is.. mindnek szar