d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1181920212229Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:24am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:23pm)
Jó, hát akkor nincs más megoldás, menekülj.

már írtam, hogy inkább maradnék itthon, de attól még nem szeretem azt, ha valaki a homokba dugja a fejét, és minden áron védelmezi az adott dolgot/helyzetet
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 05:26am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:20)
Norvegiaban tavaly elott voltam kb egy hetet, Oslo Trondheim es Stavanger vagy valami ilyesmi.
Svedorszagban tavaly elott voltam harom hetet, Malmo, Stockholm es Christianstadt(nem tudom jol irom e)
Finnorszagban tavaly voltam kbharom hetet, foleg Helsinki es Tampere kornyeken.(mentunk volna Rovienamiba is, de nemvolt ra ido)

Mindharom orszagbol van jopar ismeros akikkel azota is tartom a kapcsolatot, es ilyesmirol is szoktunk beszelgetni. Ha ilyen szkeptikus vagy, nezd meg facsen!!4

Amugy skandinavia fasza hely, az egyik legszebb hely amit lattam, de Isten ments hogy a gyerekeim ott nojenek fel.

Először kiment egy családtag az ismeretlenbe szerencsét próbálni (~15 éve), van kint norvég párja, neki köszönhetően van kint közös gyerek is, és lényegében a családja amolyan család része féle. Nemrég kiment egy másik családtag is, már van fix fizetéses teljes munkaidős állása. A kint eltöltött 10 hónap alatt szemmel láthatóan megfiatalodott (kevesebb stressz, egészségesebb ételek). Nemsokára megy ki még két családtag...

Szóval elég közelről és mélyen belelátok, hogy milyen ott külföldiként, és nem ilyenek a tapasztalataim.

Egyébként oslotól kb 30 perc kocsival ahol laknak.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:28am
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:26am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:24pm)
már írtam, hogy inkább maradnék itthon, de attól még nem szeretem azt, ha valaki a homokba dugja a fejét, és minden áron védelmezi az adott dolgot/helyzetet

Kicsit azért vicces, hogy előre leírod a nagy tapasztalatokat, mikor még el se helyezkedtél. Félreértés ne essék, itt most nem magamhoz akarlak hasonlítani, csak te már kb. előre eldöntötted, hogy itt minden szar, holott még el se kezdted az életet.

Két haverom is diplomázott idén, és mindkettő pár hónap alatt elhelyezkedett. Ráadásul mindkettő bölcsész.

This post was edited by -joey- on Aug 24 2013 05:28am
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:28am
Quote (Vismajor @ Aug 24 2013 12:22pm)
Miért?

Onveszelyesen liberalis es gyokertelen kornyek.

A legtobb emberrel semmi baj sincs persze, de elfogadjak, sot batoritjak azokat akikkel viszont van. Setalj vegig Helsinkin szombat este, menjel el bulzini. Nezd meg Stockholm ovarosaban hany buzibar van, es hany ami nem az.

Nezd meg Szencsaj statisztikait hany fore jut egy pszihologus, mennyi az alkoholista, ongyilkos etc. Ez utobbi peldaul nem biztos hogy kirivo lesz peldaul Magyarorszaggal szemben, de Magyarorszaghoz kepest Skandinavia egy gyerekmegorzo, ahol nem tudod elbaszni az eletedet, azt is vedd figyelembe.

A temahoz annyira nem tartozik: De ha kitor egy komoly vilagvalsag, Skandinaviaban lenyegesen egyszerubb lesz ehenhalni mint itt delen.
Member
Aug 24 2013 05:31am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:26pm)
Kicsit azért vicces, hogy előre leírod a nagy tapasztalatokat, mikor még el se helyezkedtél. Félreértés ne essék, itt most nem magamhoz akarlak hasonlítani, csak te már kb. előre eldöntötted, hogy itt minden szar, holott még el se kezdted az életet.

félreértés ne essék, amiatt nem aggódom, hogy én ne tudnék boldogulni, elég talpraesettnek érzem magam + most fogom elkezdeni a hegesztőmérnök képzést, amit ha sikerül elvégezni (mégpedig muszáj lesz), már elég jó alapom lesz nekiindulni a nagybetűs életnek

egyébként most is nagyon jó életkörülmények között élek, nem sok problémám van az életben, ennek ellenére még nagyon szar minden nap a nyomort és a kilátástalanságot látni, ami ezt az országot belengi

én valahogy nem tudom csak magamat, és az én boldogulásomat szemlélni, az is kurvára zavar, ha a környezetem boldogtalan
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:32am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:26pm)
Először kiment egy családtag az ismeretlenbe szerencsét próbálni (~15 éve), van kint norvég párja, neki köszönhetően van kint közös gyerek is, és lényegében a családja amolyan család része féle. Nemrég kiment egy másik családtag is, már van fix fizetéses teljes munkaidős állása. A kint eltöltött 10 hónap alatt szemmel láthatóan megfiatalodott (kevesebb stressz, egészségesebb ételek). Nemsokára megy ki még két családtag...

Szóval elég közelről és mélyen belelátok, hogy milyen ott külföldiként, és nem ilyenek a tapasztalataim.

Egyébként oslotól kb 30 perc kocsival ahol laknak.

Namost nem arra utaltam hogy Norvegia a gonoszsag melegagya ahol gyerkeket eroszakolnak es szuzeket aldoznak, hanem arra hogy az sem egy tokeletes hely, barmit is gondolnak itt a nagy Magyarorszag szakertok. Bevandorlokent egyebkent eleg gyenge eselyed van allami allasra(nehany szakmat kiveve ofc), anelkul meg hosszutavon nem konnyu az elet Norvegiaban. Amugy van olyan nroveg ismerosom is aki gyuloli a kulfoldieket.
Member
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:26pm)
Két haverom is diplomázott idén, és mindkettő pár hónap alatt elhelyezkedett. Ráadásul mindkettő bölcsész.

de könyörgöm, nem csak huszonéves, diplomás emberekből áll az ország
Member
Gold: 1.00
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:28)
Onveszelyesen liberalis es gyokertelen kornyek.

A legtobb emberrel semmi baj sincs persze, de elfogadjak, sot batoritjak azokat akikkel viszont van. Setalj vegig Helsinkin szombat este, menjel el bulzini. Nezd meg Stockholm ovarosaban hany buzibar van, es hany ami nem az.

Nezd meg Szencsaj statisztikait hany fore jut egy pszihologus, mennyi az alkoholista, ongyilkos etc. Ez utobbi peldaul nem biztos hogy kirivo lesz peldaul Magyarorszaggal szemben, de Magyarorszaghoz kepest Skandinavia egy gyerekmegorzo, ahol nem tudod elbaszni az eletedet, azt is vedd figyelembe.

A temahoz annyira nem tartozik: De ha kitor egy komoly vilagvalsag, Skandinaviaban lenyegesen egyszerubb lesz ehenhalni mint itt delen.

Mégis kurva boldogok valami miatt. Amúgy a világválság és világháborúk és hasonló dolgok esetén az olaj egyáltalán nem értéktelen dolog. Ha meginni nem is lehet, de éhenhalni sem fognak. Majd halásznak, mint azelőtt, mint amikor megtalálták az olajat.
Member
Aug 24 2013 05:34am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 01:32pm)
Namost nem arra utaltam hogy Norvegia a gonoszsag melegagya ahol gyerkeket eroszakolnak es szuzeket aldoznak, hanem arra hogy az sem egy tokeletes hely, barmit is gondolnak itt a nagy Magyarorszag szakertok. Bevandorlokent egyebkent eleg gyenge eselyed van allami allasra(nehany szakmat kiveve ofc), anelkul meg hosszutavon nem konnyu az elet Norvegiaban. Amugy van olyan nroveg ismerosom is aki gyuloli a kulfoldieket.

amúgy nem tudom miből gondolod azt, hogy itt akárki is tökéletes álomcélnak látja a külföldi életet, ahol minden aranyból van, és meg se kell mozdulnod, mert alád tesznek mindent

mindegyik országban vannak problémák, és küzdeni kell, hogy elérj valamit, de azért kurvára nem mindegy, hogy mennyi probléma van az adott országban, és hogy milyenek a körülmények
Member
Gold: 1,630.69
Aug 24 2013 05:36am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:34pm)
amúgy nem tudom miből gondolod azt, hogy itt akárki is tökéletes álomcélnak látja a külföldi életet, ahol minden aranyból van, és meg se kell mozdulnod, mert alád tesznek mindent

mindegyik országban vannak problémák, és küzdeni kell, hogy elérj valamit, de azért kurvára nem mindegy, hogy mennyi probléma van az adott országban, és hogy milyenek a körülmények

Azert eleg sokan ugy gondoljak hogy külföldön fan terem a penz. Amikor kijöttem ilyeneket mondtak hogy majd küldjek kepet a Ferrarimrol stb.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1181920212229Next
Add Reply New Topic New Poll