d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Ha Holnap Lenne A Választás > Kire Szavaznál?
Prev1181920212248Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 9 2012 02:24am
Quote (ElCapitano @ 9 Oct 2012 10:04)
Nagyon kiábrándultam a politikából. Eleve az "öregek" mind továbbvitték a szoci-mutyi mentalitást. Kéz kezet most, mindenki részesül a kondérból stb szóval Fidesz/Mszp (Rá kellett jönnöm hogy lényegileg tök ugyanaz a kettő, csak néha elmondják a TV-ben milyen rossz is a másik) kilőve. A viszonylag friss pártok meg nagyon ellenszenvesek, a Jobbik nekem túl radikális az LMP-sek meg elég töketlenek.
Szerintem most kezd igazán kialakulni az érett politikai képem, hogy rádöbbentem civilként szinte lehetelten igazán belátni a politikába. A pártok eléggé kihasználják, hogy mindenki szeret Magyarországon okoskodni, a "bennfentes infók"* jelentős része úgy vélem maguktól a pártoktól származik. Nem akarok a 10 millió szakértő közé tartozni, szóval csak megfigyelek és nem szavazok.

*pl hogy a foci miatt vonta be Orbán a játékgépeket, szerintem ez az info akár származhat a Fidesztől is, hogy politikai vitákat szítson, mozgósítsa a szavazókat. A pártok tudják jól hogy Magyarországon a politikai nézetek olyanok mint a vallás. Kevés az esélye annak, hogy valaki színt váltson viszont az ilyen viták a köztudatban tartják a politikát amit később hasznosítani lehet a bizonytalanok meggyőzésénél.  (ez csak ilyen feltevés természetesen, hogy szemléltessem mire gondolok)

ez a post annyira jó lett, főleg azzal ahogy megfogalmazta hogy "10 millió szakértő van Magyarországon" hogy ennek következtében töröltem is a sajátomat :D this..

(amúgy meg napi 100 cikket olvasok el, minden ami az online oldalakról jön Readerbe, szóval nem vagyok lusta vagy tájékozatlan..)
Member
Gold: 0.00
Oct 9 2012 02:30am
Quote (ElCapitano @ 9 Oct 2012 10:23)
De az ilyen vitáknak beláthatatlanok a következményei. Teszem azt bazur és josheide 10 értelmes pontban kifejti miért szavazzon az ember az MSZP-re. Ez az eltökélteket nem fogja megingatni viszont a bizonytalanokat véleményalkotásra sarkalja, amiből bármi lehet. Lehet hogy szereztek az MSZP-nek 5 szavazót és a Fidesznek kettőt. (tudom kicsit zavaros de nem tudom jobban megfogalmazni)

Most ezzel nem igazán értem mire akarsz kilyukadni. Különböző embereknek különböző dolgok fognak ebből lejönni de attól az még nem biztos, hogy ez baj. Ha elgondolkodnak az emberek azon amit bazurék írtak akkor már jó, mert ahogy te is írtad nem lehet tudni mi lesz belőle, szóval az is lehet, hogy foglalkozni fog a dologgal és összehoz valami saját véleményt.A befolyásolást lehetetlen teljesen elkerülni a mai világban.
Member
Gold: 3,000.69
Oct 9 2012 02:31am
Quote (ElCapitano @ 9 Oct 2012 10:23)
De az ilyen vitáknak beláthatatlanok a következményei. Teszem azt bazur és josheide 10 értelmes pontban kifejti miért szavazzon az ember az MSZP-re. Ez az eltökélteket nem fogja megingatni viszont a bizonytalanokat véleményalkotásra sarkalja, amiből bármi lehet. Lehet hogy szereztek az MSZP-nek 5 szavazót és a Fidesznek kettőt. (tudom kicsit zavaros de nem tudom jobban megfogalmazni)

Hol biztattam egyetlen szoval is arra, hogy barki az mszpre szavazzon?
Member
Oct 9 2012 02:34am
Quote (Anarkin @ 9 Oct 2012 10:24)
ez a post annyira jó lett, főleg azzal ahogy megfogalmazta hogy "10 millió szakértő van Magyarországon" hogy ennek következtében töröltem is a sajátomat :D this..

(amúgy meg napi 100 cikket olvasok el, minden ami az online oldalakról jön Readerbe, szóval nem vagyok lusta vagy tájékozatlan..)

Aka dodge.

Ha meg tisztaban vagy tenylegesen a dolgokkal (amit par posttal ezelott te magad cafoltal meg), akkor legyszives legalabb par mondatvan fejtsed ki, hogy a felsorolt lepesekben mi tetszik (vagy ha gondolod mas intezkedeseket is felhozhatsz).
Member
Gold: 343.00
Oct 9 2012 02:35am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Oct 9 2012 08:31am)

nem kell konkrétan leírni, hogy gyerünk szavazz az mszp-re
ha már érvelsz egyik-másik politikája mellett az már sok embert meggyőz
Member
Gold: 0.18
Oct 9 2012 02:36am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 9 Oct 2012 10:31)

Akkor a Banán Pártra, teljesen mindegy. Arra próbáltam utalni, hogy minden pártnak érdeke felkavarni a vizet és néhány botrányos vagy felháborító intézkedés utórezgései negatívnak tűnhetnek, de nem biztos hogy azok (népszerűségi szempontból). Szóval amikor kielemzed közgazdaságilag a helyzetet, érdemileg nem sok embert győzöl meg viszont köztudatban, "életben", tartod a politikát. Persze szíved joga véleményt alkotni, nem kritikus hangvételben mondom amit mondok, csak tettem egy észrevételt.

This post was edited by ElCapitano on Oct 9 2012 02:37am
Member
Oct 9 2012 02:37am
Quote (Senee @ 9 Oct 2012 10:35)
nem kell konkrétan leírni, hogy gyerünk szavazz az mszp-re
ha már érvelsz egyik-másik politikája mellett az már sok embert meggyőz

Akkor erre mutass peldat legyszives. A fidesz intezkedeseit szidtam, hogyha ebbol valakinek az jon le, hogy az mszpre kell szavaznia, arrol nem en tehetek. Amugy en nem szavaznek az mszpre.
Quote (Fej @ 9 Oct 2012 10:02)
bazur indulj politikusi pályán, én rád fogok szavazni!

Isten ments, beni for prez
Member
Oct 9 2012 02:46am
Quote (ElCapitano @ 9 Oct 2012 10:36)
Akkor a Banán Pártra, teljesen mindegy. Arra próbáltam utalni, hogy minden pártnak érdeke felkavarni a vizet és néhány botrányos vagy felháborító intézkedés utórezgései negatívnak tűnhetnek, de nem biztos hogy azok (népszerűségi szempontból). Szóval amikor kielemzed közgazdaságilag a helyzetet, érdemileg nem sok embert győzöl meg viszont köztudatban, "életben", tartod a politikát. Persze szíved joga véleményt alkotni, nem kritikus hangvételben mondom amit mondok, csak tettem egy észrevételt.

Ertem, elfogadom amit mondasz, de szerintem se szabad beletorodni, hogy szar minden (bar gyakran en se latok eselyt a valtozasra).

Amugy az a baj, hogy jelenleg tenyleg csak mszp+fideszt latom kormanyzokepesnek, fidesz a legugyesebb egyertelmuen a hatalom megszerzeseben esegtartasaban, de szerintem rossz iranyba viszik az orszagot, elpazaroljak ezt a kurvanagy lehetoseget (2/3). Mig az mszpek vannak jo elkepzeleseik, 2002-2010 utan nem hiszem hogy megint hatalomra kerulhetnenek 2014ben, meg en szememben elegge nevetsegesek bizonyos elkepzeleseik (meg eleve mesterhazy...). Lmpre azert szavaznek ha szavaznek, mert meg ok a leginkqbb hozzaertokbol allo part, es tudom, hogy ugyse kerulnek kormanyra, de ellenzeket szinesiteni pont jok (bar ok is gyakran inkabb viccesek mint jok...).
Member
Gold: Locked
Oct 9 2012 02:47am
Mégis hogy a telibebaszott életbe lehet az, hogy sima gyártósori munkás ugyanazért a melóért, ugyanannál a cégnél 2012-ben kevesebb pénzt kap mint 2000-ben kapott, NETTÓBAN faszom!
Innentől magyarázza meg vmi kibaszot nagy okos mi védeni való van úgy az egész magyar politikán vagy bármelyik párton.

This post was edited by A122 on Oct 9 2012 02:47am
Member
Gold: 343.00
Oct 9 2012 02:47am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Oct 9 2012 08:37am)
Akkor erre mutass peldat legyszives. A fidesz intezkedeseit szidtam, hogyha ebbol valakinek az jon le, hogy az mszpre kell szavaznia, arrol nem en tehetek. Amugy en nem szavaznek az mszpre.

Isten ments, beni for prez

elkezdtem visszafele nézegetni a politika topic postoakt, nem találtam :xdX:D
de szóltál bajnai mellett, hogy szakértői kormány az jó és az már sok emberben úgy van elkönyvelődve, hogy bajnai-mszp

amúgy meg igen, szerintem sokaknak az jön le abból, hogy ha a fideszt szidod, hogy kommunista vagy és forditva

velem is volt sokszor olyan, hogy beszélgettünk politikáról és szidtam a kormányt. az ellenzékről meg az mszpről szó sem esett, de legközelebb már úgy emlegettek, mint az MSZPs karcsi
LOL

ha ez nem vagy akkor az vagy

jó nagy faszság mert én pl utálok mindenkit, de ezt el is kell mondani. mindenkit egyformán kell sarazni. odafigyelve az egyesúlyra. különben ha valakit nem sarazol épp akkor elkönyvelnek annak az adott pártnak a hívének
Go Back To Magyar Topic List
Prev1181920212248Next
Add Reply New Topic New Poll