Quote (LindaPpP @ 19 Sep 2010 11:43)
Hát úgy 30-40ezrem lenne, 1 elfogadható biciklire. (apukámnak)
Nem kell neki ilyen csúcskategóriás bicikli, nagyjából csak melóba menne vele meg kisebb távokra, esetleg évente párszor nagyobbakra.
Ez a klasszik "kocsmábajárós" bringának becézett canga, ilyet olcsón ki lehet ám hozni.
Először is:
http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=39257005&p=303600089Itt az én szívem csücske. Alap egy ~20 éves bca canga volt, ingyen padlásról.
-darabjaira szedtem
-kromofággal levakartam a festést és akril lakkfestékkel lefújtam (festék majd külön lakk jobb lett volna, fixit már így fogom....)
-minden porcikáját kimostam és amit kell szanaszét zsíroztam
-cserélni kellett a gumikat (külső+belső), láncot, bandázst, érdekes módon többi alkatrész totál használható. Ez így mindenestül 7-10 ezer volt, + vettem nyerget. Festés 4-5k volt.
Cimborámnak is akartam csinálni egyet, ezt egy itt, jsp-n kapott cuccból (thx mrkorg). Itt már jobban kellett trükközni:
-gumicsere itt is
-hajtást is cserélni kellett
-pedált
-középrészt.
+ kormányt is, de csak mert nem akartam szétvágni az alap kormányt, olyan fasza az.... Szóval kormány + fékkarok is kellettek.
Gyakorlatilag mindent használtan vettem rá, kivétel a láncot ugye. Nézegetve alkatrész aprókat, kurvajó ár/értékű holmikat ki lehet fogni. Nem olyanok lesznek, amiket beleraksz egy olyan bringába, amit komolyabban gondolsz (edzés/komolyabb túra/pöcseméregetős csilivili divatbájk), viszon így, hétköznapi használatra több, mint elég lesz. Így vettem 2kért hajtást, 2 közérészt, kormányt, és fékkarokat, 2 aggyal (hátsó agy félkész, de tengelyt egy esztergályossal is lehet könnyen csináltatni).
Így ez a keró eddig 13 ezremben van, de úgy megszerettem, hogy megtartom és csinálok majd belőle fixit, és havernak másik bca-t pofozok ki - vagy veszek egy hasonlót, mint amit baleeee postolt.
tl;dr verzió: ha veszel egy használtat 12-15k hufért, abból teljesen használhatót csinálhatsz, ha nem tudod hogy indulj el, szólsz és segítek, akár nem csak tippekkel hanem "tetlegesen" is. Bár most van nálam 3 canga amivel kezdenem kéne valamit - na, majd diploma leadása után.