d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1187418751876187718785001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.18
Feb 24 2012 04:33am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 24 Feb 2012 12:29)
transzkontinentális összefogás ftw! te hozod a tőkét, én meg a szavazóbázist

ez különben hamis vád szerintem, oké hogy felvitték 750-ről 1500-ra (vagy végül csak 1000-re?) a szükséges cédulák számát, de a legtöbb választókerület is sokkal nagyobb lett, arányaiban kevesebb cédulát kell gyűjteni...

azért az egyik legnagyobb és legsikeresebb maffiavezért le "reszeg balfasz"-ozni túlzás ^^

egyébként meg lmp soha nem akart mszp-vel közösködni, csak annyit mondtak, hogy jelen körülmények között muszáj az ellenzéknek összefognia, különben nem lehet leváltani a fideszt, aztán mikor leváltották őket, akkor kell a kormányzás feltételeit megszabni

Csak mindenki a fidesz leváltásáról beszél mert akkor milyen jó lesz. De én egy dolgot nem értek, orbán eltakarodott visszaírják az alkotmányt, eltörlik a médiatörvényt mindenkinek kielégül az "igazságérzete". Ez idáig simán lehet(ne ha bárkinek lenne esélye a 2/3-ra). De mondjuk ingyenes felsőoktatásra honnan szülnek pénzt?

Most megint tamáskodok de felbasz hogy egyre inkább az a közvélekedés hogy a fidesz direkt gecizik az emberekkel, de majd jön valaki más és minden oké lesz.

This post was edited by ElCapitano on Feb 24 2012 04:35am
Member
Gold: 1.00
Feb 24 2012 04:39am
Quote (ElCapitano @ 24 Feb 2012 11:33)
Csak mindenki a fidesz leváltásáról beszél mert akkor milyen jó lesz. De én egy dolgot nem értek, orbán eltakarodott visszaírják az alkotmányt, eltörlik a médiatörvényt mindenkinek kielégül az "igazságérzete". Ez idáig simán lehet(ne ha bárkinek lenne esélye a 2/3-ra). De mondjuk ingyenes felsőoktatásra honnan szülnek pénzt?

igazából az a probléma, hogy az emberek képtelenek újítani, mindenki csak abban tud gondolkozni, hogy fidesz vagy mszp.

Egyiknek sem kellene egy darab cédulát sem adni, ha mégis el tudnak indulni a választásokon, akkor pedig 5% alatti szavazattal ne jussanak a parlamentbe. Nem kell nekünk egyik sem, el kell őket tüntetni a föld színéről és ha valaki beveszi / beolvasztja a tagokat a saját új kis pártjába, attól el kell fordulni és megbüntetni, meg kellene mutatni, hogy aki nem csinálja rendesen az mehet a fenébe, akinek legközelebb 5% se legyen.

Most mit csinálnak? 4 évente ide oda adják a labdát és röhögnek rajtunk.

This post was edited by CyberPunk666 on Feb 24 2012 04:39am
Member
Feb 24 2012 04:42am
Quote (CyberPunk666 @ 24 Feb 2012 12:39)
igazából az a probléma, hogy az emberek képtelenek újítani, mindenki csak abban tud gondolkozni, hogy fidesz vagy mszp.

Egyiknek sem kellene egy darab cédulát sem adni, ha mégis el tudnak indulni a választásokon, akkor pedig 5% alatti szavazattal ne jussanak a parlamentbe. Nem kell nekünk egyik sem, el kell őket tüntetni a föld színéről és ha valaki beveszi / beolvasztja a tagokat a saját új kis pártjába, attól el kell fordulni és megbüntetni, meg kellene mutatni, hogy aki nem csinálja rendesen az mehet a fenébe, akinek legközelebb 5% se legyen.

Most mit csinálnak? 4 évente ide oda adják a labdát és röhögnek rajtunk.

De az a baj ha jönne Jézus Béla és a Magyar Csodapárt akik mind tisztességes szakértő patrióták ők se tudnának a semmiből pénzt teremteni. Én pl valószínűleg sose fogok egyetemre járni már, mert nem engedhetem meg magamnak, szarul is érzem magam hogy pleb szar maradok örökre mégse hőbörgök meg verem a mellem hanem elfogadom hogy semmi sincs ingyen.
Member
Gold: 3,000.69
Feb 24 2012 04:47am
Quote (ElCapitano @ 24 Feb 2012 11:33)

Most megint tamáskodok de felbasz hogy egyre inkább az a közvélekedés hogy a fidesz direkt gecizik az emberekkel, de majd jön valaki más és minden oké lesz.

olvasd el bajnai újévi írását, ő is leírja, hogy nem azzal kell foglalkoznia majd az új kormánynak, hogy a fidesz dolgaiért "elszámoltasson", meg mindent megváltoztasson, hanem normális reformokkal vissza kell vezetni a "helyes útra" az országot.

a felsőoktatással kapcsolatban: szinte mindenki egyetért abban (most az ilyen dk ifjúsági szervezet, meg sötét hallgatói tömörülésektől tekintsünk el), hogy az irány jó, csökkenteni kell az állami helyeket, azonban a mérték, és az ad hoc jelleg nem fair, illetve normális ösztöndíj és diákhitelrendszer nélkül ez tényleg csak az eddig is tátongó gazdag-szegény lyuk mélyítésére szolgál.

ja amúgy adjál dj bootsie discography torrentet / linket plöxy

This post was edited by My_Acc_Is_Bazur on Feb 24 2012 04:49am
Member
Gold: 0.00
Feb 24 2012 04:48am
Azert Josheidevel tenyleg alapitanek egy partot, epik troll lenne egy kis arab kapcsolat a magyar politikaban, el is kepzeltem mar ahogy rettegnenek az atv-n
Member
Feb 24 2012 04:49am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 24 Feb 2012 12:47)
olvasd el bajnai újévi írását, ő is leírja, hogy nem azzal kell foglalkoznia majd az új kormánynak, hogy a fidesz dolgaiért "elszámoltasson", meg mindent megváltoztasson, hanem normális reformokkal vissza kell vezetni a "helyes útra" az országot. a felsőoktatással kapcsolatban: szinte mindenki egyetért abban (most az ilyen dk ifjúsági szervezet, meg sötét hallgatói tömörülésektől tekintsünk el), hogy az irány jó, csökkenteni kell az állami helyeket, azonban a mérték, és az ad hoc jelleg nem fair, illetve normális ösztöndíj és diákhitelrendszer nélkül ez tényleg csak az eddig is tátongó gazdag-szegény lyuk mélyítésére szolgál.

Hát nem tudom, az a baj nekem nincs stabil családi hátterem meg ismeretségem szóval nem reménykedek a vidám egyetemista években már, vagy családban, saját lakásban. Lehet ezért alakult ki már bennem egy ilyen tökmind1 úgysincs jövőm hozzáállás.
Member
Feb 24 2012 04:51am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 24 Feb 2012 11:47)
olvasd el bajnai újévi írását, ő is leírja, hogy nem azzal kell foglalkoznia majd az új kormánynak, hogy a fidesz dolgaiért "elszámoltasson", meg mindent megváltoztasson, hanem normális reformokkal vissza kell vezetni a "helyes útra" az országot.

a felsőoktatással kapcsolatban: szinte mindenki egyetért abban (most az ilyen dk ifjúsági szervezet, meg sötét hallgatói tömörülésektől tekintsünk el), hogy az irány jó, csökkenteni kell az állami helyeket, azonban a mérték, és az ad hoc jelleg nem fair, illetve normális ösztöndíj és diákhitelrendszer nélkül ez tényleg csak az eddig is tátongó gazdag-szegény lyuk mélyítésére szolgál.

azt meg tudjuk a történelemből, hogy a szakadék folyamatos tágulása hova vezet. Nem véletlenül törekszik alapvetően minden egyes (társadalmilag fejlett) ország arra, hogy ezt a különbséget csökkentse. Itt persze nem a szupergazdagokról van szó, hanem a jómódú emberekről akikből sok van és egy egész réteget tesznek ki, és a szegényekről akik szintén.

A legnagyobb (lélekszámú) csoportok között nem lehet durván nagy szakadék, mert az rengeteg konfliktushoz vezet.
Member
Feb 24 2012 04:52am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 24 Feb 2012 12:47)

ja amúgy adjál dj bootsie discography torrentet / linket plöxy

csak 2 album van eddig a holidays in the shade meg a silent partner én még anno fájlmegosztókról szedtem le

This post was edited by ElCapitano on Feb 24 2012 04:52am
Member
Gold: 3,000.69
Feb 24 2012 04:53am
Quote (ElCapitano @ 24 Feb 2012 11:49)
Hát nem tudom, az a baj nekem nincs stabil családi hátterem meg ismeretségem szóval nem reménykedek a vidám egyetemista években már, vagy családban, saját lakásban. Lehet ezért alakult ki már bennem egy ilyen tökmind1 úgysincs jövőm hozzáállás.

hát pedig épp ez lenne a lényege többek között az oktatási rendszernek, hogy minden adott körülménytől függetlenül aki szorgalmas és okos kitörhessen ebből, és vihesse valamire. nem azt mondom, hogy ez eddig így volt, meg erre volt jó az évi x ezer kommunikációs állami hely, de a mostani reformok se elsősorban ezt segítik elő.
Member
Feb 24 2012 04:58am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 24 Feb 2012 11:53)
hát pedig épp ez lenne a lényege többek között az oktatási rendszernek, hogy minden adott körülménytől függetlenül aki szorgalmas és okos kitörhessen ebből, és vihesse valamire. nem azt mondom, hogy ez eddig így volt, meg erre volt jó az évi x ezer kommunikációs állami hely, de a mostani reformok se elsősorban ezt segítik elő.

én a bemeneti oldalt csak úgy szigorítottam volna, hogy két ötös érettségi az oda kellő tárgyakból. utána pedig kimeneti oldalon szabályoztam volna, mégpedig, mindenki aki bejut az megpróbálhatja, de az első félév után csak az első 50% maradhat, aki mondjuk minden első zhn elhasal, az autokick, nem lehet kiiratkozni a vizsgaidőszak előtt egy nappal, hanem aki kiesik, 3 évig nincs újrapróbálkozás, két próba után nincs több lehetőség.

szerintem ezzel is sokat spóroltak volna és szerintem durván javultak volna az eredmények.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1187418751876187718785001Next
Closed New Topic New Poll