d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1184718481849185018515001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jun 2 2013 03:13pm
Quote (Cpt_Ghost @ 2 Jun 2013 23:05)
senki nem mondta cp, hogy ne lenne erdemes tanulni, azt mondtam, hogy nincs feltetlenul halalra itelve valaki kulfoldon, ha nem lesz diplomaja, es ugy is lehet tervezni es normalis eletet elni, itthon ez mar neccesebb.

automatizálást és beágyazott rendszereket tanulok. Ma a képzetlen/alacsonyan képzett munkaerő túlnyomó többségének csak azért van munkája:
1, drága lenne belevágni a kiváltásba, mégha alig pár év is a megtérülése
2, az adóból azért fizetnek a kormányok az adott cégnek, hogy embereket alkalmazzanak és ne gépeket, hogy leszorítsák a munkanélküliséget.
3, mert az emberek beleőrülnének, ha hirtelen mindenki otthon ülhetne

Aki nem tanul olyat, amit nem tudunk/akarunk automatizálni, az halálra van ítélve. Mint mondtam 40 évre kell tervezni. Én ma már úgy tervezek bútort, hogy 3d-ben megtervezem az elemeket, és egy gép legyártja őket. Minőségi, asztalos szintű elemekből, szóval nem gagyi ikeás. Halál pontosan és precizen. (csak mert sokan ajánlani szokták például az asztalost, ami MA egy jól fizető szakma MÉG...)

40 év, már most járunk olyan szinte, amit társadalmi és gazdasági szinten nem tudunk lekövetni, és ez csak fokozódni fog.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 2 2013 03:14pm
Member
Gold: 3,747.73
Jun 2 2013 03:15pm
Quote (Karan2_Returned @ Jun 2 2013 09:39pm)
Evvesztes vagyok, meg egy evet kihagytam nemetet tanulni. Meg masfel ev iskola, utana egy ev gyakorlat, es utana kapok annyi vegzettseget, mint ha Magyarorszagon elvegeztem volna egy OKJ tanfolyamot.

Igazabol egyetemre akartam menni, de amire ott vegeznek addigra ~27 eves lennek, olyan sokaig meg nem akarok a szüelimre hagyatkozni.

nekem is ez a legnagyobb bajom a jogi karral, 21 vagyok, jövőre kezdem el, 22, 6 év, 28 év, fuckthisshit
Member
Gold: 1,630.69
Jun 2 2013 03:15pm
Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2013 09:42pm)
Egy bsc 3-3.5 év, utána már nem kell a szüleidre hagyatkozni, ha akarsz még rá msct azt lehet munka mellett is.
Ne keress kifogást, ha tudsz tanulj baszd meg. Nem az az idióta, aki nem tudott tanulni, hanem az akinek lenne lehetősége és mégsem.

Tanulj valami rendes dolgot magas szinten ami érdekel. Gondolom nem akarsz egész életedben a ranglétra legalján lenni.

Dolgoznek en szivesen tanulas mellett, nem azzal van a baj, de elvileg itt lehetetlen, mert reggeltöl estig bent kell lenned egyetemen.

Mar megbantam amugy, hogy nem tovabbtanulasra koncentraltam, csak amiota kijöttem az összes tanar probalt rola lebeszelni, en meg voltam olyan hülye, hogy hallgattam rajuk.

A kedvencem az volt amikor hullafaradtan hazaertem este 6kor nemetsulibol, utana csörög a telefon hogy menjek be kitölteni egy matekfelmerest miutan egy eve nem is matekoztam semmit, en benaztam mert pont olyan temarol szolt az elsö par feladat amit meg soha nem tanultam, de tanar kedveskedett vegig, aztan jövö heten jött a level, hogy segghülye vagyok es meg azt is felejtsem el hogy szakmat tanulok. Ekkor megtanultam egy eletre, hogy sose bizzak olyanban, aki kedveskedik.

Azon gondolkoztam meg, hogy ha megkaptam a szakmamat hazamegyek Magyarorszagra elvegezni valami egyetemet vagy föiskolat, de nem tudom lehetseges-e, mivel rendes erettsegim nem lesz.

Quote (CyberPunk666 @ Jun 2 2013 09:46pm)
Itt is sok olyan van ami érettségi után 2 év. Asszonynak is ilyen van. Mellette, ha tolt egy nulladik nyelvit, akkor rendben van, csak ritkán keverik a kettőt, ha valaki egyiket csinálta, akkor utána tovább szokott tanulni. nem húzza az időt

/karan

Jah amúgy mit tanulsz (mi lesz a végzettség amit mondasz)?

Informatikusnak tanulok, itt Svajcban harom fele van, en valami szoftverfejlesztö leszek. Emelle kapok meg valami üzleti papirt is, de azzal dolgozni ha jol tudom nem lehet csak tovabbtanulni föiskolan.

This post was edited by Karan2_Returned on Jun 2 2013 03:20pm
Member
Jun 2 2013 03:19pm
Csak egy példa, aminek egy részén dolgozom éppen egy projekt keretében (persze csak tanulmány szintjén).

A közeli jövőben egy vásárlás.

Internetes webshopban megrendeled amit szeretnél megvenni, egy automatizált raktárban egy gép összeállítja a csomagodat, amit bankkártyával fizetsz ki, és egy automata sofőr nélküli autó kihozza házhoz. Nem kell sem árufeltöltő, sem kasszás, sem takarító, sem biztonsági őr, sem sofőr. Kell pár mérnök aki felügyeli, és pár gazdasági aki vezeti a céget. El is látnak milliós nagyvárosokat páran, a mai összegekhez képest fillérekből.

De ez csak egy példa.

Ezek ráadásul mind létező dolgok, és egyedül az automata autó az ami még nem lett a nagyközönségnek megvalósítva (de van létező működő prototípus, ami többszázezer km-t tett már meg), a sofőrt leszámítva ilyen ma már működik és üzemel.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 2 2013 03:20pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jun 2 2013 03:22pm
Quote (Vismajor @ 2 Jun 2013 23:15)
nekem is ez a legnagyobb bajom a jogi karral, 21 vagyok, jövőre kezdem el, 22, 6 év, 28 év, fuckthisshit

már fix hogy elkezded? leadtad a jelentkezést meg minden?

tök izgi, drukkolok :P majd postolt a "progresst" ^^ btw barátnőm tesója is azt tanulja és ő is azzal számol hogy 30 éves korára kerül ki otthonról.. :D 3 hete ki se mozdult a szobájából

Quote (Karan2_Returned @ 2 Jun 2013 23:15)
Dolgoznek en szivesen tanulas mellett, nem azzal van a baj, de elvileg itt lehetetlen, mert reggeltöl estig bent kell lenned egyetemen.

Mar megbantam amugy, hogy nem tovabbtanulasra koncentraltam, csak amiota kijöttem az összes tanar probalt rola lebeszelni, en meg voltam olyan hülye, hogy hallgattam rajuk.

A kedvencem az volt amikor hullafaradtan hazaertem este 6kor nemetsulibol, utana csörög a telefon hogy menjek be kitölteni egy matekfelmerest miutan egy eve nem is matekoztam semmit, en benaztam mert pont olyan temarol szolt az elsö par feladat amit meg soha nem tanultam, de tanar kedveskedett vegig, aztan jövö heten jött a level, hogy segghülye vagyok es meg azt is felejtsem el hogy szakmat tanulok. Ekkor megtanultam egy eletre, hogy sose bizzak olyanban, aki kedveskedik.

Azon gondolkoztam meg, hogy ha megkaptam a szakmamat hazamegyek Magyarorszagra elvegezni valami egyetemet vagy föiskolat, de nem tudom lehetseges-e, mivel rendes erettsegim nem lesz.

Informatikusnak tanulok, itt Svajcban harom fele van, en valami szoftverfejlesztö leszek. Emelle kapok meg valami üzleti papirt is, de azzal dolgozni ha jol tudom nem lehet csak tovabbtanulni föiskolan.

nálunk is ez volt, mindenki b-szott rá magasról hogy a diákok merre mennek csak legyen vége a tanévnek

aztán munkahelyemen rugtak belém 3-4 havonta hogy "Ádám elkéne kezdeni valamit"

no comment a közoktatásra

This post was edited by Anarkin on Jun 2 2013 03:24pm
Member
Gold: 0.00
Jun 2 2013 03:22pm
lenne egy ~5 soros angol szövegem, amit meg kéne néznie valami angol pronak, hogy mennyire írtam faszságokat. esetleg valaki ráér 2 percre?
Member
Jun 2 2013 03:24pm
Quote (Karan2_Returned @ 2 Jun 2013 23:15)

Még ráadásul az érdeklődésed is versenyképes. Tanulj és folyasd a tanulást ezen irányba. Hidd el, hogy kell. Amúgy a 3. évtől sokan dolgoznak, de legkésőbb az msc alatt már nem lenne gond. Az meg még 3 év. Ki lehet bírni.

ráadásul abban a szakmában elég nagy az ugrás a középs és felsőfokú végzettség között, ami a fizetést és a kvalitást illeti.
Member
Jun 2 2013 03:30pm
Quote (CyberPunk666 @ 2 Jun 2013 23:19)
Csak egy példa, aminek egy részén dolgozom éppen egy projekt keretében (persze csak tanulmány szintjén).

A közeli jövőben egy vásárlás.

Internetes webshopban megrendeled amit szeretnél megvenni, egy automatizált raktárban egy gép összeállítja a csomagodat, amit bankkártyával fizetsz ki, és egy automata sofőr nélküli autó kihozza házhoz. Nem kell sem árufeltöltő, sem kasszás, sem takarító, sem biztonsági őr, sem sofőr. Kell pár mérnök aki felügyeli, és pár gazdasági aki vezeti a céget. El is látnak milliós nagyvárosokat páran, a mai összegekhez képest fillérekből.

De ez csak egy példa.

Ezek ráadásul mind létező dolgok, és egyedül az automata autó az ami még nem lett a nagyközönségnek megvalósítva (de van létező működő prototípus, ami többszázezer km-t tett már meg), a sofőrt leszámítva ilyen ma már működik és üzemel.

Kész-vége aki nem mérnök az halálra van ítélve, itt nincs apelláta, ez a természetes kiválasztódás.
Member
Jun 2 2013 03:32pm
Quote (Rawen @ 2 Jun 2013 23:30)
Kész-vége aki nem mérnök az halálra van ítélve, itt nincs apelláta, ez a természetes kiválasztódás.

szerintem, ha lehet, akkor blokkolj engem is, mint seneet. Nem érdekel a hisztid, nem mondtam ilyet, mint amit állítasz.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 2 2013 03:32pm
Member
Jun 2 2013 03:33pm
Quote (CyberPunk666 @ 2 Jun 2013 23:32)
szerintem, ha lehet, akkor blokkolj engem is, mint seneet. Nem érdekel a hisztid, nem mondtam ilyet, mint amit állítasz.

Akkor nyugodtan blockolhatsz.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1184718481849185018515001Next
Closed New Topic New Poll