d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11821831841851861468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 206.00
Apr 26 2013 03:32pm
Quote (Saenchai @ Apr 26 2013 11:30pm)
ja azt hittem tudsz még valami + infót a dologgal kapcsolatban

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/534/516/57a.gif

Member
Gold: 1.00
Apr 26 2013 03:32pm
nem ide

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 03:33pm
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 03:33pm
Quote (Senee @ 26 Apr 2013 22:08)
állítólag már régebben fel lett vetve eus szinten az európai egyesült államok kérdése
és ahogy nézem most google találatokat van pár cikk is róla.. ez is érdekes lehet, talán josheide tudna róla közelebbieket mondani
mindjárt elolvasom én is csak elmegyek fürdeni :XD

amúgy azért lehet kérdéses ilyen amerikai mintára csinálni európát mert egy franciaország vagy anglia rohadtélet, hogy nem adná fel a nemzeti szuverenitasat~ :XD
volt is vmi hogy anglia ki akar lépni nem?
mondjuk lehet nem ezért
nem követtem

engem érdekel

már ha az én véleményem számít..
fürdök azt jövök vissza

Mit szeretnel tudni rola? Van egy EUs kurzusom, ha konkret kerdesed van szivesen megprovalok valaszolni.
Member
Gold: 355.92
Apr 26 2013 03:34pm
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 11:32pm)

nekem volt olyan lány évfolyamtársam, aki bement az öltözőbe, és az alsóbb éves lányok kiszaladtak, mert azt hitték, hogy egy fiú ment be kukkolni

dat feel
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Apr 26 2013 03:39pm
Quote (Rawen @ Apr 26 2013 10:28pm)
Erre szerintem nincs általános válasz, emberfüggő a dolog meg attól is függ mekkora a különbség a 2 kultúra között. Mindkét általad leírt dolog megtörténhet, szerintem ez hozzáállás kérdése.

európán belüli migrációval gondolkozzunk és mondjuk legyen magyar az útnak induló fél
nagy-britannia, franciaország, németország, ausztria, svájc első körben, mert ezek ugrottak be elsőre, mint kedvelt hely munkavállaláshoz, letelepedéshez
nem vagyok se szociológus, se kultúrakutató, de ezeknek az országoknak nem hasonlít sokban a kultúrájuk a mienkéhez, vagy igen?
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 03:39pm
Quote (Jancsipapa @ 26 Apr 2013 22:27)
No hát kitalálták a nagy okosok, hogy legyenek olyanok a pénztárgépek, hogy szépen up-to-date legyen vezethető a dolog, internetre feltöltve, hogy xy boltban mikor pontosan és mennyi lett beütve

a mai pénztárgépek 95+%-a ugye nem képes ilyenre, de ez bizony kötelező, ki van adva az ukáz, hogy júni/júli valahanyadikáig mindenkinek ezt meg kell csinálnia, különben bünti + nem folytathatja tovább a tevékenységet, nagy vonalakban ennyi a dolog. A következő dolgokat vonja ez maga után:

1. Innentől a NAV-osnak be se kell mennie ellenőrizni, megáll a bolt előtt mondjuk egy városközpontban az ellenőr, beül a szemben lévő kávézóba, nézegeti az órát, na ki ment be, na látom hogy adott pénzt, írogatom szépen 1 órán keresztül, hogy mi van, aztán beviharzok az adott boltba, hogy na, akkor én láttam azt, hogy ekkor, ekkor és ekkor itt vettek valamit, hadd nézzem már meg a logot, hogy minden be van-e ütve (most nyilván nem a sarki abcre értem, mert ott azért mindig mindent beütnek) és egy hiba, mehet a bünti. Sőt, be se kell menni, csak nézni a forgalmat a szemben lévő kávézóból, aztán utánanézni valamikor.

2. Bőven 100k+ egy ilyen szar. Nincs ám elég adó, ilyen adó, olyan adó, adóadó, ezt meg kell venned, ha csinálni akarod tovább! Természetesen a helyi újságokban már a következő héten első oldalas atomhirdetések voltak a pénztárgépes boltokból, ragyogó választék volt ezekből az új remek gépekből!

Na de a drága fülkeforradalmáraink ám nagyon sokat segítenek, igénylés esetén 50kval hozzájárul az állam! Méghozzá hogyan is? Leadod az igénylést, kapsz valami kupont, amit ha a vásárláskor bemutatsz/beírod, nem tudom hogy van, akkor 50kval kevesebb lesz (tehát pénzt nem látsz sehogy, csak az valahogy le lesz papírozva, te meg hidd azt, hogy segítettek). Végülis így csak ~3-4 hónap határidővel csak 50-100k különadót kapott a sarki fűszerestől kezdve minden egyes vállalkozó, amit köteles vagy előteremteni! Akkor is, ha éppen megélsz a vállalkozásodból egy szaros kisvárosban, akkor is, ha röhögve megcsinálod azt a pénzt fél nap alatt.

+1. Ezt nem tudom biztosan, de ugye kell valamiféle internetkapcsolat is ezeknek az adatoknak a feltöltésére, úgyhogy biza kell ehhez mobilnet, asszem csak úgy tudod ezt megoldani... Na most gondolom mindenki nagyon jól tudja, hogy a mobilnetet ki fogja kifizetni...

És ez ugye záros határidőn belül, valamikor március elején találták ki, júliusra már meg kell lennie mindennek (persze ez nem lesz így és biztos lesz vagy 2 határidőtologatás, de attól még mindenkivel megcsináltatják előbb-utóbb)

No kérem, zanzásítva ennyi a dolog

Ezt amugy tok nem kovettem szoval koszi az infot! Hat nem csoda, hogy nem eri meg vallalkozni otthon.

Quote (Eoghan @ 26 Apr 2013 22:39)
európán belüli migrációval gondolkozzunk és mondjuk legyen magyar az útnak induló fél
nagy-britannia, franciaország, németország, ausztria, svájc első körben, mert ezek ugrottak be elsőre, mint kedvelt hely munkavállaláshoz, letelepedéshez
nem vagyok se szociológus, se kultúrakutató, de ezeknek az országoknak nem hasonlít sokban a kultúrájuk a mienkéhez, vagy igen?

Azokba az orszagokba meg talan konnyebb letelepedni. Europa megiscsak Europa marad, meg ha mi eleg keletiek, kicsit lemaradottak is vagyunk, hasonlo palyan mozgunk.

A szokasaink nem ternek el jelentosen, a nyelvunk sem, a tarsadalmi struktura sem.

Viszont egy del-amerikai kulturaba, egy azsiai vagy arab kulturkorbe integralodni pokolian nehez lehet. Voltam par arab orszagban es iszonyatosan mas minden...

This post was edited by josheide on Apr 26 2013 03:43pm
Member
Gold: 206.00
Apr 26 2013 03:43pm
Quote (josheide @ Apr 26 2013 11:39pm)
Ezt amugy tok nem kovettem szoval koszi az infot! Hat nem csoda, hogy nem eri meg vallalkozni otthon.

túl sokat nem olvastam utána, csak érintett vagyok félig-meddig, de sokat nem lőttem mellé, bárhogy is legyen valójában
Member
Gold: 6,645.00
Apr 26 2013 03:44pm
Elsehiszem h ilyen tldrt elolvas vki
Valahogy insta scroll downt ad, meg ha ertelmes is
Member
Gold: 1.00
Apr 26 2013 03:46pm
ez volt már?

http://hvg.hu/itthon/20130426_Trafikmutyi_Fidesz_valasztokeruleti_elnok

ilyet meg lehet csinálni egy jogállamban? legalább a látszatot megpróbálhatnák fenntartani.

Amúgy mit gondoltok, mi lenne egy olyan esetben, ha mondjuk a fideszt leváltanák? Annyira egyesítenek mindent a kezükbe, hogy már nem csak a nagy projekteket osztják le, de az élet minden területét a kezükbe veszik és lemutyizzák.
tudna itt bármit is tenni egy többségi párt újabb 2/3 nélkül?
Member
Gold: 0.00
Apr 26 2013 03:46pm
Quote (Eoghan @ 26 Apr 2013 23:39)

Szerintem Európán belül nem nagyon lehet ezzel gond, még az USAban sem mivel kb tőlünk van mindenük, valami keleti országba már sokkal nehezebb de szerintem csak idő kérdése. Azzal persze nem tudsz mit kezdeni, hogy rögtön látszódni fog rajtad, hogy nem ott születtél és ezért lesznek akik máshogy néznek rád.
Go Back To Magyar Topic List
Prev11821831841851861468Next
Add Reply New Topic New Poll