Quote (llllllllllll @ 4 Oct 2016 20:27)
te miben találnál könnyebben hibát, ha átküldenék egy dll-t vagy ha a forrásfájlt küldeném át?
jó, mondjuk ez nem mérvadó
vegyük azt, hogy írok egy kódot, tudom, hogy ezt soha senki nem fogja látni, csak úgy fogják használni, ahogy én szeretném -> sebezhetőség
valaki visszafejti a kódot, látja, hogy mi mindenre nincs felkészítve az algó és tudja hogyan kell buherálnia
ha írok egy kódot, amit közzé fogok tenni és nem vagyok benne biztos, hogy úgy fogják használni, ahogy én szeretném, akkor minden szarra fel kell készíteni -> "kevésbé sebezhető"
de ilyen security témákhoz annyira értek, mint a lovakhoz, úgyhogy átadom karannak a lehetőséget!
programozasi ismereteim addig terjednek, hogy talan letudom futtatni, ha eleg egyertelmu a gomb amivel el kell inditani
de ha jol ertem akkor az, hogy nyilvanossa fogom tenni a megirt kodot osztonoz a jobb biztonsagi megoldasokra, viszont nem teszi konnyebbe a tamado dolgat azzal, hogy nem kell visszafejtenie, hanem mar alapbol a latja a kodot?
itt most nem arrol van szo nyilt forraskod alatt, hogy boldog boldogtalan fejlesztgeti, az csak es kizarolag kormanyzati forrasokbol tortenik, csupan az atlathatosag es ellenorizhetoseg alkotmanyos kovetelmenyeinek valo megfeleles celjabol nyilt a forraskod
de akkor ezek szerint nem konnyebb megtamadni a rendszert ugy, hogy nyilt forraskodu, mintha nem lenne az.
This post was edited by Cpt_Ghost on Oct 4 2016 12:37pm