d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Noi Egyenloseg > Vitatopic
Prev1171819202125Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 343.00
Mar 11 2015 06:45am
Quote (josheide @ Mar 11 2015 12:42pm)

Vegul az egeszet a huga peldajaval alatamasztani ???? wtf

Ez nem erveles.

ha nő lennék én is árulnám a seggem
Member
Gold: 33,265.80
Mar 11 2015 06:47am
Quote (TresholdOfUniverse @ 11 Mar 2015 13:17)
tole amugy sem szoktam, de ez itt azert nem egy egyetemi vitaforum

nem konkretan erre az esetre utaltam, de szerintem te eleg gyakran fakepnel hagyod a vitat(mert mondjuk remenytelen/tul sok energia menne el egy igenyes valaszra etc) - viszont ha mas a visszavonulo helyett spongyabb valaszt ad, arra azert raszoktal mutatni

ez nem feltetlenul rossz, de azert a kozmopolita aranyifjusaggal szemben vannak elvarasok

Igen, ha korulnezel hany ember kepes itt _erdemi_ vitara, akkor megertheted, miert adom fel neha. Ha valaki spongyan ervel egy nyilvanvaloan teves dolog mellett, akkor az irrital, de egy ponton tul nem tudok mit tenni.

Nekem sincs idom minden egyes ervemet pontos referenciakkal alatamasztani, csak remelem, hogy a tanulmanyaim eleg hitelt kolcsonoznek az allitasaimnak.

Szomoru latni viszont, hogy cpt, kepes egy sorral leirni az allitasaimat.
Member
Gold: 280.00
Mar 11 2015 06:58am
Quote (josheide @ Mar 11 2015 01:47pm)
Igen, ha korulnezel hany ember kepes itt _erdemi_ vitara, akkor megertheted, miert adom fel neha. Ha valaki spongyan ervel egy nyilvanvaloan teves dolog mellett, akkor az irrital, de egy ponton tul nem tudok mit tenni.

Nekem sincs idom minden egyes ervemet pontos referenciakkal alatamasztani, csak remelem, hogy a tanulmanyaim eleg hitelt kolcsonoznek az allitasaimnak.

Alá kéne íratni mindenkivel hogy elolvasta az érvelés szabályait, fajtáit slippery slope argument etc
Member
Gold: 69.85
Mar 11 2015 07:28am
Quote (josheide @ 11 Mar 2015 14:47)

Igy van, csak te vagy a vilag szamara feledhetetlen, szenialis vitapartner, mivel csak te olvastal eleg szakkonyvet ahhoz, hogy velemenyed lehessen, illetve utazasaid soran, csak te kerultel olyan erdemi elethelyzetekbe, ami megkerdojelezhetetlenne teszi allitasaid, barmilyen szociologiai, politikai temaban. Mikozben arrogansan mutatsz ra, a 'mernok temaban' masok megszakertesere, illetve, hogy nyilatkozol lekicsinyloen olyan temakban, amirol csak neked lehet kiforrott velemenyed, ugyan is mindenki mas ezen a forumon 4 fal kozott elt egesz eleteben, nem volt lehetosege tapasztalni semmit, mivel kornyezete ingerszegeny es max akkor talalkozott a kulvilaggal, ha berepult egy szunyog vagy legy a szobaja ablakan.

This post was edited by Baleee on Mar 11 2015 07:29am
Member
Gold: 343.00
Mar 11 2015 07:35am
Quote (Baleee @ Mar 11 2015 01:28pm)
Igy van, csak te vagy a vilag szamara feledhetetlen, szenialis vitapartner, mivel csak te olvastal eleg szakkonyvet ahhoz, hogy velemenyed lehessen, illetve utazasaid soran, csak te kerultel olyan erdemi elethelyzetekbe, ami megkerdojelezhetetlenne teszi allitasaid, barmilyen szociologiai, politikai temaban. Mikozben arrogansan mutatsz ra, a 'mernok temaban' masok megszakertesere, illetve, hogy nyilatkozol lekicsinyloen olyan temakban, amirol csak neked lehet kiforrott velemenyed, ugyan is mindenki mas ezen a forumon 4 fal kozott elt egesz eleteben, nem volt lehetosege tapasztalni semmit, mivel kornyezete ingerszegeny es max akkor talalkozott a kulvilaggal, ha berepult egy szunyog vagy legy a szobaja ablakan.

u jelly mirin
Member
Gold: 1,630.69
Mar 11 2015 07:44am
Quote (josheide @ Mar 11 2015 01:42pm)
Nem

Miutan kitorolte az elso pontot es elvetette a masodikat, irt egy szornyen altalanosito dolgot: a legtobb nobol hianyzik az akaratero. Ezt nem tudom honnan szulte, de srsly? Ez hol erv?

A property controlra egy tavolkeleti peldat hozott (es az is megkerdojelezheto, hogy honnan ered). Szerintem a nyugati orszagokrol szol a beszelgetesunk.

A csalad kerdesenel egyszeruen beirta, hogy a nok nem akarnak felelossegteljes dolgokban (mint pl donteshozas) resztvenni. Ismet altalanositas es figyelmen kivul hagyja a tarsadalmi korlmenyeket.

Vegul az egeszet a huga peldajaval alatamasztani ???? wtf

Ez nem erveles.

Te hozol ilyen peldakat hogy svajcban milyen kesön lett nöi szavazati jog - ami csak felig igaz, mivel svajcban sok helyen joval azelött volt mar. Tanultam erröl, a nök ilyeneket mondtak akkoriban, hogy köszönik szepen ök nem kernek a politikabol. A hugom meg nem rajzolt, vagy miert nem lehet peldakeppen felhozni?
Member
Gold: 411.00
Mar 11 2015 07:46am
eleg sok embernek van fenekfajdalma ebben a topicban valamilyen okbol btw

This post was edited by SummertimeClothes on Mar 11 2015 07:46am
Member
Gold: 33,265.80
Mar 11 2015 07:46am
Quote (Baleee @ 11 Mar 2015 14:28)

Megyek megkapalom a mesterdiplomam.
Member
Gold: 69.85
Mar 11 2015 07:47am
Quote (Senee @ 11 Mar 2015 15:35)
u jelly mirin

Bizony, sajnalom, hogy nem lehetek olyan fejlett vitapartner, mint Josheide Tamas. :(

@josheide:
Amugy az a baj, hogy te azokat a tanulmanyokat, meg konyveket, szakirodalmat, amit szociologiaban, stb temaban olvastal ugyan olyan szent irasnak veszed, mint mondjuk a hivok a bibliat. Lehet, hogy egy kozegben, ami relative reprezentativan mutatta be az adott orszag/regio tarsadalmat mukodtek es valosak azok a kutatasok, es mivel en kurvara nem olvastam ilyeneket es nem ismerek egyet se reszleteiben, ezert kerdeznem pl:
Mennyire teszi szabadda a tortenelmi 'eloeletetol' az adott kozegnek?
Mennyire teszi fuggetlenne a vallastol?
Mennyire teszi fuggetlenne anyagi helyzetektol?

Nem lehet ilyenektol fuggetlenul irni egy szociologiai tanulmanyt es (szerintem) ugye ezekben a kutatasokban is sok matek van es minel pontosabban akarsz egy ilyen kutatast csinalni, annal tobb valtozot kell bevezetni es _szerintem_ annal kevesbe fogja reprezentativan mutatni a tenyeket. Barmilyen temarol van szo, de magyarorszagon is, ha pl csinalnanak az eszak-keleti regioban egy ilyen kutatast, akkor az nem biztos, hogy szinten itthon egy mas, haseonlo osszetetelu/elethelyzetu kozegre rahuzhatop lenne.

Az ilyen tortenelmi befolyasolo tenyezoket pedig nem lehet evek alatt lerazni magukrol az embereknel, plane, hogy ott van a teny, hogy sok idos, aki felnott egy akar jobb/kenyelmesebb evtizedben, vagy pl ok a kommunizmusban/szocializmusban meglattak a jot/kenyelmesebb eletkorulmenyek kozott eltek, attol ok nem feltetlen lesznek szar emberek, csak akkor ok azt tapasztaltak, nekik akkor konnyebb volt, lattak a jovojuket. Nem jo dolog, hogy jelenleg nem fogadnak el olyan nyugati uj ertekeket, amik lehet mashol mar termeszetesek, de itt ameddig ilyen erosen akarjak leeroltetni a torkukon, addig nem fogjak tudni elfogadni. Szerintem ha sok vdeki idosebbel negyszemkozte elkezdenel beszelgetni, a temaban, sokat meg tudnal gyozni a te oldalad erveivel, hogy jok azok, el lehet fogadni etc, mert annyira nem hulye a legtobb.
Member
Gold: 0.00
Mar 11 2015 07:50am
Quote (Baleee @ 11 Mar 2015 14:47)
Bizony, sajnalom, hogy nem lehetek olyan fejlett vitapartner, mint Josheide Tamas. :(

@josheide:
Amugy az a baj, hogy te azokat a tanulmanyokat, meg konyveket, szakirodalmat, amit szociologiaban, stb temaban olvastal ugyan olyan szent irasnak veszed, mint mondjuk a hivok a bibliat. Lehet, hogy egy kozegben, ami relative reprezentativan mutatta be az adott orszag/regio tarsadalmat mukodtek es valosak azok a kutatasok, es mivel en kurvara nem olvastam ilyeneket es nem ismerek egyet se reszleteiben, ezert kerdeznem pl:
Mennyire teszi szabadda a tortenelmi 'eloeletetol' az adott kozegnek?
Mennyire teszi fuggetlenne a vallastol?
Mennyire teszi fuggetlenne anyagi helyzetektol?

Nem lehet ilyenektol fuggetlenul irni egy szociologiai tanulmanyt es (szerintem) ugye ezekben a kutatasokban is sok matek van es minel pontosabban akarsz egy ilyen kutatast csinalni, annal tobb valtozot kell bevezetni es _szerintem_ annal kevesbe fogja reprezentativan mutatni a tenyeket. Barmilyen temarol van szo, de magyarorszagon is, ha pl csinalnanak az eszak-keleti regioban egy ilyen kutatast, akkor az nem biztos, hogy szinten itthon egy mas, haseonlo osszetetelu/elethelyzetu kozegre rahuzhatop lenne.

Az ilyen tortenelmi befolyasolo tenyezoket pedig nem lehet evek alatt lerazni magukrol az embereknel, plane, hogy ott van a teny, hogy sok idos, aki felnott egy akar jobb/kenyelmesebb evtizedben, vagy pl ok a kommunizmusban/szocializmusban meglattak a jot/kenyelmesebb eletkorulmenyek kozott eltek, attol ok nem feltetlen lesznek szar emberek, csak akkor ok azt tapasztaltak, nekik akkor konnyebb volt, lattak a jovojuket. Nem jo dolog, hogy jelenleg nem fogadnak el olyan nyugati uj ertekeket, amik lehet mashol mar termeszetesek, de itt ameddig ilyen erosen akarjak leeroltetni a torkukon, addig nem fogjak tudni elfogadni. Szerintem ha sok vdeki idosebbel negyszemkozte elkezdenel beszelgetni, a temaban, sokat meg tudnal gyozni a te oldalad erveivel, hogy jok azok, el lehet fogadni etc, mert annyira nem hulye a legtobb.

Go Back To Magyar Topic List
Prev1171819202125Next
Add Reply New Topic New Poll