Quote (tevetava @ 27 Oct 2013 12:42)
magyarázd már el, hogy miért nem lehet egy lapon említeni a gyurcsány *felsőoktatásreformját a mostanival, ennél jobban már nem tudom leegyszerűsíteni a mondandómat
Quote (josheide @ 27 Oct 2013 12:28)
Sajnos egy fiatal demokraciaban nincsenek meg azok a fekek es ellensulyok, valamint az a mentalitas amiben olyan emberek elnek, akik sose eltek diktatura alatt.
Orban rendszerenek pedig sajnos megvannak a diktatorikus elemei. Ha felszolalnek a rendszer ellen otthon, lehet, elvesztenem a munkam / nem kapnek osztondijat / stb.
A baj az, hogy ezeket a dolgokat nehez merni, es igy nem igazan tudjuk szamositani...
nem árt néha olvasni is
meg most ne haragudj, nem lenézésből, meg ilyesmi
de mégis mennyit értesz te ahhoz, hogy mi volt a gyurcsány kormány alatt, amikor voltál 11 éves a kezdetén és 16 a végén?
az oktatást úgy ahogy van elbaszták, de nem csak egyik kormány, hanem mindegyik:
kezdve a felvételik eltörlésévével
a kétszintű érettségi bevezetésével
a pontrendszer és a kedvezmények meghatározásával
a egységes tanrend bevezetésével
a 8 és 6 osztályos gimnáziumok úgymond "ellehetetlenítésével"
az egységes központi gimnáziumi felvételivel
az általános iskola alsó tagozatos buktatás eltörlésével, amivel 5.-be úgy kerültek gyerekek h se írni se olvasni nem tudtak
a kötelező tantárgyi és egyéb korlátozások bevezetésével mind általános, mind gimnáziumi szinten
a BOLOGNAI RENDSZER bevezetésével, amivel konkrétan kinyírták a felsőoktatást
nem tudom melyiket melyik kormány hozta, nem is érdekel
ezeket szó szerint kút főből írtam ami az én életemet közvetlen érintette, MIND
most ne haragudj, úgy akarunk oktatásról vitatkozni, hogy te ezeknél még ált alsóba jártál és kisautókat tologattál?
This post was edited by ReDEyeS on Oct 27 2013 04:52am