d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kit Szeretnel Miniszterelnoknek? > A Kerdes Adott
Prev1171819202122Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Oct 27 2013 04:42am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 11:34)
pontosan.

Erről van szó, hogy nem lehet 1 lapon említeni a két kormány intézkedéseit és önmagában a kormányzást magát, mert egyszerűen még ami látványosan szembökős is, még arra se tud a baloldal rendesen rálépni.
Lásd, nemrég volt az a korrupciós eset, amikor "megkenték" az embereket a szavazatukért. Bal oldal mit csinált? Vmi piti "miért lett narancssárga a parlamenti wc-ben a wc papír" szintű témával foglalkoztak és nem ezzel.... (persze h náluk is van korrupció stb.. nem ez a lényeg, hanem az "életképességük")

A bal oldal egyszerűen vagy a szituáció, vagy önmagában a felépítése miatt, nem mérvadó ellenfele a mostani kormánynak.

Arról már nem is beszélve h szánalmas, hogy nem képesek összefogni és megalakul 10000 bal és "álbaloldali" de mindenképpen ellenzéki párt úgy, hogy akik esetleg le akarnák váltani a kormányt, azokat is felforgácsoljuk és semmi eredményt ne érhessenek el...

Gratulálok Magyarország :D JÓÓL CSINÁLJÁTOK :D

magyarázd már el, hogy miért nem lehet egy lapon említeni a gyurcsány *felsőoktatásreformját a mostanival, ennél jobban már nem tudom leegyszerűsíteni a mondandómat
meg adópolitikát, meg úgy az egész gazdaságpolitikát

This post was edited by tevetava on Oct 27 2013 04:45am
Member
Gold: 343.00
Oct 27 2013 04:46am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 10:34am)
pontosan.

Erről van szó, hogy nem lehet 1 lapon említeni a két kormány intézkedéseit és önmagában a kormányzást magát, mert egyszerűen még ami látványosan szembökős is, még arra se tud a baloldal rendesen rálépni.

Lásd, nemrég volt az a korrupciós eset, amikor "megkenték" az embereket a szavazatukért. Bal oldal mit csinált? Vmi piti "miért lett narancssárga a parlamenti wc-ben a wc papír" szintű témával foglalkoztak és nem ezzel.... (persze h náluk is van korrupció stb.. nem ez a lényeg, hanem az "életképességük")

A bal oldal egyszerűen vagy a szituáció, vagy önmagában a felépítése miatt, nem mérvadó ellenfele a mostani kormánynak.

Arról már nem is beszélve h szánalmas, hogy nem képesek összefogni és megalakul 10000 bal és "álbaloldali" de mindenképpen ellenzéki párt úgy, hogy akik esetleg le akarnák váltani a kormányt, azokat is felforgácsoljuk, hogy semmi eredményt ne érhessenek el...

amúgy azon sem lennék meglepődve, már pintér sanyiból kiindulva, mert ő ha baloldal van ha jobb ő genszterkedik mindegyikkel
szoval azon, ha ez az egész szardobálás meg narancssárga wc papir kinek milyen az ülökéje csak ilyen cirkusz lenne, hogy ellegyen a nép vele
és amúgy meg mindenki kapja a nyult pénzeket aki szolhatna valamit szoval mindenki elvan és szarik rá

ti meg vitatkoztok hogy MSZP merőklegalább meg ez meg az aztán majd 8 év mulva meg FIDESZ!!! merőklegalább ez meg az

elég könnyen kilehet elégíteni az ilyesfajta igényeiteket ezzel a szar ingyencirkusszal
és közben még fontosnak is hiszitek magatokat meg szakértőnek
:XD

ingyencirkusz mi
nyúzzák rólatok a bőröket ti meg tapsoltok hozzá (teljesen mindegy kinek vagy kinek nem)

This post was edited by Senee on Oct 27 2013 04:47am
Member
Gold: 33,265.80
Oct 27 2013 04:49am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 11:34)
pontosan.

Arról már nem is beszélve h szánalmas, hogy nem képesek összefogni és megalakul 10000 bal és "álbaloldali" de mindenképpen ellenzéki párt úgy, hogy akik esetleg le akarnák váltani a kormányt, azokat is felforgácsoljuk és semmi eredményt ne érhessenek el...

Azert a teljes kep ennel kicsit bonyolultabb. A baloldal feljelentest tett a valasztasi csalasok ugyeben, de ez a rendorseg ugye. Az, hogy ok nem tesznek semmit, vagy ha tesznek is, nem tul sokat/gyorsan, az mar mas problema (korrupciogyanus...)
Mit tehet az, aki demokratikus szabalyokat betartva probal egy nem demokratikus rendszer ellen harcolni?

Masreszt a Fidesz forrasai osszehasonlithatatlanok az osszes tobbi parteval. Igen, voltak korrupcios ugyek a baloldalon, es a legtobb embert akit megvadoltak, el is iteltek. A tobbseguk par millios ugyekert vonult 1-2 evre bortonbe. Ezzel szemben a Fidesz napi szinten oszt ki palyazatokat milliardos nagysagrendekben Fidesz kozeli cegekben - mint azt megtudhattuk minap - 20%-os visszacsorgatasert cserebe.
A politika pedig nagyon sokszor a penzugyi forrasok nagysagan dol el.

Az osszefogast ha kovetted akkor lathatod, hogy tenyleg eleg szerencsetlenek. Ebben kozrejatszik az, hogy Mesterhazy alkalmatlan a part vezetesere, Gyurcsanyt, aki a legkarizmatikusabb sokan halalosan utaljak.
Bajnai jol indult, de egyszeruen neki sincs meg a tokeje, infrastrukturaja, hogy sokmindent elerjen... Nem tudom, ki tudna osszefogni ezt a bagazst.
Member
Gold: 5,275.00
Oct 27 2013 04:50am
Quote (tevetava @ 27 Oct 2013 12:42)
magyarázd már el, hogy miért nem lehet egy lapon említeni a gyurcsány *felsőoktatásreformját a mostanival, ennél jobban már nem tudom leegyszerűsíteni a mondandómat

Quote (josheide @ 27 Oct 2013 12:28)
Sajnos egy fiatal demokraciaban nincsenek meg azok a fekek es ellensulyok, valamint az a mentalitas amiben olyan emberek elnek, akik sose eltek diktatura alatt.

Orban rendszerenek pedig sajnos megvannak a diktatorikus elemei. Ha felszolalnek a rendszer ellen otthon, lehet, elvesztenem a munkam / nem kapnek osztondijat / stb.

A baj az, hogy ezeket a dolgokat nehez merni, es igy nem igazan tudjuk szamositani...

nem árt néha olvasni is

meg most ne haragudj, nem lenézésből, meg ilyesmi

de mégis mennyit értesz te ahhoz, hogy mi volt a gyurcsány kormány alatt, amikor voltál 11 éves a kezdetén és 16 a végén?

az oktatást úgy ahogy van elbaszták, de nem csak egyik kormány, hanem mindegyik:

kezdve a felvételik eltörlésévével
a kétszintű érettségi bevezetésével
a pontrendszer és a kedvezmények meghatározásával
a egységes tanrend bevezetésével
a 8 és 6 osztályos gimnáziumok úgymond "ellehetetlenítésével"
az egységes központi gimnáziumi felvételivel
az általános iskola alsó tagozatos buktatás eltörlésével, amivel 5.-be úgy kerültek gyerekek h se írni se olvasni nem tudtak
a kötelező tantárgyi és egyéb korlátozások bevezetésével mind általános, mind gimnáziumi szinten
a BOLOGNAI RENDSZER bevezetésével, amivel konkrétan kinyírták a felsőoktatást

nem tudom melyiket melyik kormány hozta, nem is érdekel

ezeket szó szerint kút főből írtam ami az én életemet közvetlen érintette, MIND

most ne haragudj, úgy akarunk oktatásról vitatkozni, hogy te ezeknél még ált alsóba jártál és kisautókat tologattál?

This post was edited by ReDEyeS on Oct 27 2013 04:52am
Member
Gold: 343.00
Oct 27 2013 04:54am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 10:50am)
de mégis mennyit értesz te ahhoz, hogy mi volt a gyurcsány kormány alatt, amikor voltál 11 éves a kezdetén és 16 a végén?

ez faszság

a mai modern világban minden sokféle módon és formában dokumentálva van
nem csak az intézkedések az eredményeik is

ez olyan mint amikor beszélgetsz időssel és akkor mondja, hogy de bizony a kommunizmust kéne visszahozni emrt akkor jó volt és te ne pofázzál mert még csak gondolat se voltál mikor nekem már két szép gyerekem volt abban a csodás rendszerben
Member
Gold: 0.00
Oct 27 2013 04:54am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 11:50)
nem árt néha olvasni is

az oktatást úgy ahogy van elbaszták, de nem csak egyik kormány, hanem mindegyik:

az általános iskola alsó tagozatos buktatás eltörlésével, amivel 5.-be úgy kerültek gyerekek h se írni se olvasni nem tudtak
a kötelező tantárgyi és egyéb korlátozások bevezetésével mind általános, mind gimnáziumi szinten

most ne haragudj, úgy akarunk oktatásról vitatkozni, hogy te ezeknél még ált alsóba jártál és kisautókat tologattál?

Member
Oct 27 2013 04:57am
Quote (josheide @ 27 Oct 2013 12:49)
Azert a teljes kep ennel kicsit bonyolultabb. A baloldal feljelentest tett a valasztasi csalasok ugyeben, de ez a rendorseg ugye. Az, hogy ok nem tesznek semmit, vagy ha tesznek is, nem tul sokat/gyorsan, az mar mas problema (korrupciogyanus...)
Mit tehet az, aki demokratikus szabalyokat betartva probal egy nem demokratikus rendszer ellen harcolni?

Masreszt a Fidesz forrasai osszehasonlithatatlanok az osszes tobbi parteval. Igen, voltak korrupcios ugyek a baloldalon, es a legtobb embert akit megvadoltak, el is iteltek. A tobbseguk par millios ugyekert vonult 1-2 evre bortonbe. Ezzel szemben a Fidesz napi szinten oszt ki palyazatokat milliardos nagysagrendekben Fidesz kozeli cegekben - mint azt megtudhattuk minap - 20%-os visszacsorgatasert cserebe.
A politika pedig nagyon sokszor a penzugyi forrasok nagysagan dol el.

Az osszefogast ha kovetted akkor lathatod, hogy tenyleg eleg szerencsetlenek. Ebben kozrejatszik az, hogy Mesterhazy alkalmatlan a part vezetesere, Gyurcsanyt, aki a legkarizmatikusabb sokan halalosan utaljak.
Bajnai jol indult, de egyszeruen neki sincs meg a tokeje, infrastrukturaja, hogy sokmindent elerjen... Nem tudom, ki tudna osszefogni ezt a bagazst.

nem is a jogi részére gondolok, hanem a "hírverésre"

a politika nagy része a "marketingból" és a imázsból áll. Ebben a Fidesz messze lekörözi az összes pártot. Ha bármilyen kis dologról is van szó, a Fidesz botrányt tud belőle csinálni, míg a baloldal a nagyokból se tud elég nagyot.

Szerintem a Fidesz lényegében azért tart ott, hogy 2/3, mert eszméletlen jól csinálta a marketinget az előző 4 évben. Érdemes megnézni: Orbán a választások során konkrétan nem állt elő pártprogrammal :D nem ígért semmi konkrétumot

egyszerűen tudták h own lesz.. de nagyon durván és nem is volt rá szükség, így azt már nem is lehet rajtuk számon kérni
Member
Oct 27 2013 04:58am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 11:50)
nem árt néha olvasni is

Nem tudom, en most se elek a magyar felsooktatasban szoval nagyon kis mertekben tudom kritizalni.

Azt tudom, hogy milyen brutalis elvonasok vannak a rendszerben es szerintem ez nem a jo irany egy orszag szamara. Hogy az altalad felsorolt dolgok pontosan hogyan befolyasoljak az oktatas minoseget, nem tudom.

A pontrendszert nem szeretem, tulsagosan leegyszerusiti az egyeneket egyetlen pontta. A ketszintu erettsegi nem rossz, de meg rengeteget kene rajt finomitani.

De az oktatasrol vegtelensegig lehetne vitazni. En csak azt tudom biztosan, hogy az oktatasba kevesebb penzt tolni, mig mindenki mas tobbet probal, nem jo otlet.
Member
Oct 27 2013 04:58am
Quote (Senee @ 27 Oct 2013 12:54)
ez faszság

a mai modern világban minden sokféle módon és formában dokumentálva van
nem csak az intézkedések az eredményeik is

ez olyan mint amikor beszélgetsz időssel és akkor mondja, hogy de bizony a kommunizmust kéne visszahozni emrt akkor jó volt és te ne pofázzál mert még csak gondolat se voltál mikor nekem már két szép gyerekem volt abban a csodás rendszerben

részben igazad van, részben meg bármit át lehet élni a történelmi leírások alapján? rly?
Member
Oct 27 2013 05:02am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 11:57)
nem is a jogi részére gondolok, hanem a "hírverésre"

a politika nagy része a "marketingból" és a imázsból áll. Ebben a Fidesz messze lekörözi az összes pártot. Ha bármilyen kis dologról is van szó, a Fidesz botrányt tud belőle csinálni, míg a baloldal a nagyokból se tud elég nagyot.

Szerintem a Fidesz lényegében azért tart ott, hogy 2/3, mert eszméletlen jól csinálta a marketinget az előző 4 évben. Érdemes megnézni: Orbán a választások során konkrétan nem állt elő pártprogrammal :D nem ígért semmi konkrétumot

egyszerűen tudták h own lesz.. de nagyon durván és nem is volt rá szükség, így azt már nem is lehet rajtuk számon kérni

Marketing = $$$$ ja meg meg egy kis $$$$$$

A kormanye az M1, M2, Duna TV, HirTV ... a kormany "informacios kampany" neven kozpenzekbol szazmilliokat kolthet az EU sarozasara, a kormany 3 milliard forintot elbaszhat arra, hogy mindenkinek levelet kuldjon...

Mellesleg Simicskae az orszag hirdetofeluleteinek kb. 50 - 60%-a es a Fidesz kezeben van a mediahatosag is.

Az nem volt kerdeses, hogy 2010-ben nyerni fognak, a 2008-as gazdasagi valsag nagyon csunyan helyben hagyott minket, erre jott Gyurcsany elkurtuk, illetve Bajnai aki elvette a 13. havi nyugdijat.

A Fidesz szimplan messiast csinalt Viktorbol, aki valoban jol eljatszotta a szerepet - es most, hogy ovek minden, mar nincs nehez dolga.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1171819202122Next
Add Reply New Topic New Poll