d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1171819202129Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:12am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:08pm)
Múltkor munkaidőn kívül fogadott minket az orvos, mert bekopogtam és megkértem szépen, hogy ne kelljen este elmásznunk a város másik végébe az ügyeletre (csajosnak be volt durranva a hallójárat). Nem kellett pénzt adnom érte. 
Amikor leszálltam a metróról, felhívták a figyelmemet arra, hogy összekente a fehér fal a fekete nadrágomat.
Stb.

Rossz tapasztalatok, jó tapasztalatok, csakúgy, mint máshol.

senki nem mondta, hogy itthon nincsenek rendes emberek, inkább az a fontos, hogy milyen a jó/rossz tapasztalatok aránya
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:13am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:10pm)
akkor neked is tudnod kéne, hogy az országnak ez a része például teljesen el van felejtve, és egy nyomornegyed még Magyarországhoz képest is

borsodból pestre menni lehetőségek és infrastruktúra szempontjából kb. olyan, mintha egy másik országba költöznél, pedig azért pest közel sem mekka

Pest gyonyoru varos, es szerintem legfeljebb fizetesben marad el mas nagyvarosktol. Hat evig eltem ott, es nincs semmilyen problemam Pesttel.

Tudom hogy nez ki az a kornyek, es en se koltoznek oda egykonnyen. A rokonsag azert eleg jol megvan, nyilvan nem gazdagodnak meg de szerintem boldogan eldegelnek.
Member
Aug 24 2013 05:15am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 01:13pm)
Pest gyonyoru varos, es szerintem legfeljebb fizetesben marad el mas nagyvarosktol. Hat evig eltem ott, es nincs semmilyen problemam Pesttel.

Tudom hogy nez ki az a kornyek, es en se koltoznek oda egykonnyen. A rokonsag azert eleg jol megvan, nyilvan nem gazdagodnak meg de szerintem boldogan eldegelnek.

én meg sajnos itt élek 23 éve, és kurvára siralmas a helyzet, elhiheted nekem
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 05:15am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 12:55)
Asszem a corvinuszon van a statisztika tanszek vagy valami hasonlo folott egy idezet, mely szerint a statisztika a leglegalisabb hazugsag.

Egyebkent mint irtam, nincsenek rendben a dolgok Magyarorszagon, csak te nem akarod megerteni mire utaltam. Arra, hogy mas orszagokban sem lesz jobb, es hogy megelni otthon is meglehet, tisztessegesen.

Sok orszagban jartam, es nem azt latom, hogy ott olyan kibaszott jo lenne az elet. Vagy angliaban szeretnel elni? x millio masik bevandorlo mellett magadnak is szoritani egy helyet, hogy megkeresd a nyaralasra valot, es beleolvadj a vegtelenul liberalis es jellemtelen kozmopoliszok egyikebe? - Nem egy britnek van tele a toke a bevandorlokkal, orokke ott se lesz jo vilag - mar anyagi ertelemben, mert sok egyeb ertelemben most sincs.

Esetleg elmesz skandinaviaba, es mosolyogva nezed ahogy a 14 eves gyermeked kihidrogenezett hajjal harom buzibart mulat at Gamla stanon, es a hetvegen te is felulsz a Tallini hajora, mert ott a tobbi alkoholista befogad, a hazafele uton kijozanodol, es igy meg nem is volt olyan draga a kaland? Esetleg harom evig vert izzadsz Norvegiaban egy allami allasert, amibol aztan nem rugnak ki soha, es betelepulsz a Sziriabol befogadott menekultek koze?

Igazabol meg sokmindent lehetne irni, de attol felek nincs ertelme.

Nem azzal van a gond, hogy kulfoldre szeretnel menni. A baj azzal van, hogy ezt utalatbol teszed es mindentol el szeretnel szakadni ami Magyarorszag, mindent hibaztatsz ami Magyarorszag, es a kulfoldtol varod a megvaltast, pedig barhol Europaban legalabb akkora erkolcsi ferto a vilag mint nalunk, csak tobbet keresel melle.

Ezek szerint te nem jártál norvégiában.

Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:16am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:12pm)
senki nem mondta, hogy itthon nincsenek rendes emberek, inkább az a fontos, hogy milyen a jó/rossz tapasztalatok aránya

Azon is múlik, hogy hogy állsz hozzá a dolgokhoz, negatívan vagy pozitívan.
Member
Gold: 343.00
Aug 24 2013 05:18am
mondjuk én azokat utálom a legjobban akik állandóan pozitívkodnak
a ló másik oldalán vannak és kurvára nem látják még azt se ami rohadtul nem jó
inkább maradok pesszimista minthogy olyan legyek
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:20am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:15pm)
Ezek szerint te nem jártál norvégiában.

Norvegiaban tavaly elott voltam kb egy hetet, Oslo Trondheim es Stavanger vagy valami ilyesmi.
Svedorszagban tavaly elott voltam harom hetet, Malmo, Stockholm es Christianstadt(nem tudom jol irom e)
Finnorszagban tavaly voltam kbharom hetet, foleg Helsinki es Tampere kornyeken.(mentunk volna Rovienamiba is, de nemvolt ra ido)

Mindharom orszagbol van jopar ismeros akikkel azota is tartom a kapcsolatot, es ilyesmirol is szoktunk beszelgetni. Ha ilyen szkeptikus vagy, nezd meg facsen!!4

Amugy skandinavia fasza hely, az egyik legszebb hely amit lattam, de Isten ments hogy a gyerekeim ott nojenek fel.
Member
Aug 24 2013 05:21am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:16pm)
Azon is múlik, hogy hogy állsz hozzá a dolgokhoz, negatívan vagy pozitívan.

- 50 évesen elvesztette az állásást, mert a cég egyszerűen már nem bírta fenn tartani magát, de máshova már nem veszik fel a kora miatt?
- a cigányok összeverték a testvérét, és kirabolták a házát?
- mindennek folyamatosan nő az ára, miközben a fizetések reálértékre egyre szarabb?
- nem is emlékszik, mikor látott utoljára jó hírt az országgal kapcsolatban?

NE BÁNKÓDJON, FŐ A POZITÍV HOZZÁÁLLÁS

kicsit nehéz úgy pozitívan szemlélni a dolgokat az országgal kapcsolatban, hogy nem is emlékszem utoljára, mikor olvastam olyan hírt a témában, amire vidáman bólogattam
Member
Gold: 3,747.73
Aug 24 2013 05:22am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 12:20pm)
Norvegiaban tavaly elott voltam kb egy hetet, Oslo Trondheim es Stavanger vagy valami ilyesmi.
Svedorszagban tavaly elott voltam harom hetet, Malmo, Stockholm es Christianstadt(nem tudom jol irom e)
Finnorszagban tavaly voltam kbharom hetet, foleg Helsinki es Tampere kornyeken.(mentunk volna Rovienamiba is, de nemvolt ra ido)

Mindharom orszagbol van jopar ismeros akikkel azota is tartom a kapcsolatot, es ilyesmirol is szoktunk beszelgetni. Ha ilyen szkeptikus vagy, nezd meg facsen!!4

Amugy skandinavia fasza hely, az egyik legszebb hely amit lattam, de Isten ments hogy a gyerekeim ott nojenek fel.

Miért?
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:23am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:21pm)
- 50 évesen elvesztette az állásást, mert a cég egyszerűen már nem bírta fenn tartani magát, de máshova már nem veszik fel a kora miatt?
- a cigányok összeverték a testvérét, és kirabolták a házát?
- mindennek folyamatosan nő az ára, miközben a fizetések reálértékre egyre szarabb?
- nem is emlékszik, mikor látott utoljára jó hírt az országgal kapcsolatban?

NE BÁNKÓDJON, FŐ A POZITÍV HOZZÁÁLLÁS

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/340/513/dee.gif

kicsit nehéz úgy pozitívan szemlélni a dolgokat az országgal kapcsolatban, hogy nem is emlékszem utoljára, mikor olvastam olyan hírt a témában, amire vidáman bólogattam

Jó, hát akkor nincs más megoldás, menekülj.

Teljesen egyértelmű, hogy ezekkel a problémákal csak Magyarországon találkozol. ^^

This post was edited by -joey- on Aug 24 2013 05:24am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1171819202129Next
Add Reply New Topic New Poll