Quote (-joey- @ 17 Feb 2021 12:56)
Közben megint emelkednek a számok.
Ebből is látszik, mennyire hatékony, hogy 3 hónapja mindenki otthon főz és edz.
Quote (-joey- @ 17 Feb 2021 13:13)
:wacko:
Tehát, ha a korlátozásoktól nem csökkennek, hanem emelkednek a számok, akkor nem a korlátozások értelmetlenek, hanem csak járvány van.
Jó tudni. :]
a korlátozásoktól szépen csökkennek a számok :] azoktól nőnek, amik nincsenek betartatva :]
ugye nincs olyan hogy "a korlátozások", ill. a "fertőzések száma" is csak egy aggregate, individual szinten történik és vizsgálandó
ahogy az időjárás előrejelzés is egy olyan dolog hogy 2000 év alatt nem sikerült megoldani 🤷♀️ ez is best effort alapon megy
az utcán csoportokban gangelnek az emberek maszkban vagy maszk nélkül, attól függően h milyen stílusú volt a tegnapi M1 hírek
a pattern egyértelmű, pár hete még viszonylag normálisan hordták a maszkot most meg perpill 5-ből 1-en látok az utcán, miközben egyre nagyobb társaságokban váltják meg a világot... s lőn "3. hullám" s lőn "veszélyes" szó a rádióban s hamarosan ott tartunk ahol 1+ hónapja, magától visszatér az amúgy kötelező maszkviselés, és kezdődik előlről
a korlátozás mit sem változott, de nincs betartatva — attól függően fluktuál hogy éppen mit mondott orbán a rádióban
-> ez EGY inputja a "fertőzések száma"-nak, ami miatt lokálisan nő és csökken
részleteiben vizsgálni a dolgot (esetleg pl. amellett lobbizni hogy konstans fegyelmet kommunikáljanak az MTIből, vagy h küldjenek ki megfelelő mennyiségű járőrt akik szórják a 20e-s büntetéseket (hiszen a be nem tartatott törvény nem törvény)), még ha téves gondolatoknál is kötünk ki, inkább OK, mint sem:
#nemsegítakorlátozás #nincskoncert-ezelviselhetetlen... használhatatlan szinten történik a sírás (nem, ez továbbra sem vélemény) — egyszerűen ezért gondolja néhány ember buta dolognak
ettől függetlenül:
Quote (-joey- @ 18 Feb 2021 07:40)
Pontosan tudja, hogy mit írok, és direkt kiforgatja.
nem, ezt csak te szeretnéd elhinni IMO
ugye az a helyzet hogy rici átlátja instant hogy számára józan paraszti ésszel nézve is WTF amire replyzik — nem kiforgatja a szavaidat, amit nekem is mindig erőszeretettel mondasz (látszólag ezen kívül mást nem is szoktál mondani amúgy), csak jelzi h ő úgy gondolja és érdemes lenne átgondolni
csak ő nem annyira hülye mint én, hogy neki is álljon TLDRezni
ennél már csak ptdk okosabb, minth látható
Quote (SteelMeetsSteel @ 17 Feb 2021 19:26)
ha sok a megszoritas azabaj
ha keves, akkor az, merhat nem vedenek meg minket
nem tudom kifosikmitol meg sok itt a bait, de a latszolag ertelmetlen megszoritasoknak is lehet ertelme. tul kell biztositani a rendszert mert az emberek a szabalyok felet sem tartjak be, amin a tulzott szigorral lehet valamennyit foltozni.
nem kezdek tldrt(mar igy is az) irni csak gondoltam megjegyzem hogy az eddigi hozzaszolok tulnyomo tobbsege elegge gyaszi
👍