Quote (TresholdOfUniverse @ Sep 27 2016 05:31pm)
nem tudom, hogy mennyire kell ezt szepen megoldani, sot rekurziozni se tudok, de 10 000 emeletnel ezt meg siman lehet brutforszolni
az egyenlet egyebkent, a k kimaradt:
k + a*x + b*y = m
eloszor megneznem, hogy felfele kell menni vagy lefele, aztan egy kettos ciklussal vegigprobalom az osszes lehetseges megoldast. azt is csinalhatod hogy eloszor ezresevel ugralsz, kiszamolod hova jutsz es finomitod a keresest, aztan 100asaval ugralsz es csak a legveget probalgatod vegig(ezt reszletesebben is le tudom irni ha az segit, bar ez eleg fapados)
lehet hogy van szebb megoldas is, de en masodik egyenletet nem tudtam krealni a feladat leiras alapjan
e: ez meg nyilvan nem teljes megoldas, a megoldasok kozul ki kell valasztani a legkisebbet, illetve azt nem kezeli hogy nulladik ala nem megyunk
nem tudom, en valtottam felvezetokre(mikroelektronikara), es ezt sokkal jobban elvezem, sokkal jobban erdekel es foleg automotive vevokkel foglalkozok - nem olyan rossz iparag ez, ha birja az ember a stresszt. itt is lehet nagyon jo fizeteseket leakasztani, csak a gorbe eleje laposabb mint a programozoknal
Én is valami hasonló nested ciklusban gondolkozok, de nekem kicsit bruteforcenak tűnik