d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11751761771781791468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 06:25am
Quote (Inakwo @ 26 Apr 2013 13:23)
amugy ha legális lenne én pl lehet akkor sem csinálnám

A tobbseg meg nem csinalna gyakrabban, csak nem kene attol felniuk hogy evekre lekapcsoljak oket, atbasszak oket az eladok, es az egyeb kellemetlensegek amiket a jelenlegi helyzet okoz.
Member
Gold: 1.00
Apr 26 2013 06:26am
Quote (josheide @ 26 Apr 2013 14:23)
Mi a velemenyed Amerikarol?

Csak ilyen hülye műsorokból ismerem az ottani helyzetet, és emiatt nem akarok róla nyilatkozni, de ha a zéró tolerancia és a gigászi büntetések igazak, akkor azt gondolom, hogy az a másik véglet. Azért mert valaki drogozik még nem kell bűnözőnek tekinteni, de nem gondolom, hogy csak ez a kettő lehetőség van.

Quote (josheide @ 26 Apr 2013 14:25)
A tobbseg meg nem csinalna gyakrabban, csak nem kene attol felniuk hogy evekre lekapcsoljak oket, atbasszak oket az eladok, es az egyeb kellemetlensegek amiket a jelenlegi helyzet okoz.

pont ebben nem értünk egyet. Szerintem sokkal többen (inkább többet, mint többen lenne itt a jó kifejezés), ha csak be kéne sétálni a sarki kávézóba érte.

Egy országból, nem lehet levonni következtetést a világra. Pontosan ebből ered az egész nézetkülönbségünk is, mert szerintem nem lehet ráhúzni azt Mo-ra, ami mondjuk hollandiában van. A világ már ezerszer megmutatta, hogy ami az egyik nép esetén működik az a másik esetén lehet teljes kudarc.
Pláne egy ilyen depresszív országban.

Bár ha jól tudom ez pont a te szakterületed, szóval erről kifejthetnéd a véleményed, hogy mennyire lehet egy hollandiai mintára alapozni itt egy egész más térségben, más szociális helyzetben, egész más hozzáállású emberek között.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:30am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Apr 26 2013 06:29am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 14:26)
Csak ilyen hülye műsorokból ismerem az ottani helyzetet, és emiatt nem akarok róla nyilatkozni, de ha a zéró tolerancia és a gigászi büntetések igazak, akkor azt gondolom, hogy az a másik véglet. Azért mert valaki drogozik még nem kell bűnözőnek tekinteni, de nem gondolom, hogy csak ez a kettő lehetőség van.

us-ben szerintem már venni is lehet, nem ?
Member
Apr 26 2013 06:30am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 13:26)

Nagyon felreinformalt valaki. Amig kinnvoltam az elozo szemeszterben 2 allamban legalizaltak (ergo bemesz a boltba es veszel kategorias). Tovabbi 20ban legalis az orvosi felhasznalas, es egy csomo allamban keszul a legalizacios torvenytervezet.

Nagyon sokan elnek vele, a fiatalok koreben csomoan nem is isznak, csak szivnak. Es valahogy meg mindig egyben van az orszag.
Member
Gold: 355.92
Apr 26 2013 06:32am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 02:17pm)

egy illegális szert használó, egy bizonyos szintig nem lesz ordenáré az utcán, mert tudja a következményeit, egy ittas személlyel meg mindenki tudja, hogy nem foglalkoznak ameddig nem muszáj, ezért nem is akar viselkedni.

szerintem ez a fogyasztó egyén értelmi szintjének, és a szer rá való hatásának a függvénye, az alkoholból kiindulva én pl. az esetek 98%-ban egyáltalán nem viselkedtem gázosan [a 2%-ban sikerült nekem is mocsok részegre innom magam (már 1 jó ideje nem iszom)], de mindenki ismer olyan embert, aki egy semmirekellő faszkalap lesz, ha iszik, és mindenki ismer olyan embert is, akinek tökmindegy, hogy legális vagy illegális szert fogyasztott, ugyanúgy le fogja szarni, hogy ordenáré-e, vagy nem, mert

a, ekkora büdös paraszt
b, nem bírja felfogni, hogy milyen helyzetbe kerülhet emiatt / idegesít vele másokat

Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 02:22pm)
Elbeszélünk egymás mellett, én a nagy különbséget nem abban látom, hogy valahol büntetik-e a fogyasztást, hanem abban, hogy a boltban megveszed-e. Szerintem a lényeges különbség az azon a ponton következik be, amikor megveheted a boltban.

Hollandia egy darab nagyon pici példa.

nem csak Hollandia létezik a világon

itt egy másik példa:
http://www.ckmagazin.info/spannabis-social-club
Member
Apr 26 2013 06:32am
Quote (Anarkin @ 26 Apr 2013 14:29)
us-ben szerintem már venni is lehet, nem ?

nem ismerem az aktualitásokat, mint mondtam, csak nekem ez jött le a tv-ből, meg azt gondoltam, hogy pont ellenkező szélsőségként hozta fel, mert akkor pont illett a beszélgetés menetéhez.

Azért is írtam ennyire általánosan, hogy ha rosszul tudom, akkor se írja hülyeséget.

Quote (josheide @ 26 Apr 2013 14:30)
Nagyon felreinformalt valaki. Amig kinnvoltam az elozo szemeszterben 2 allamban legalizaltak (ergo bemesz a boltba es veszel kategorias). Tovabbi 20ban legalis az orvosi felhasznalas, es egy csomo allamban keszul a legalizacios torvenytervezet.

Nagyon sokan elnek vele, a fiatalok koreben csomoan nem is isznak, csak szivnak. Es valahogy meg mindig egyben van az orszag.

ahogy kezdtem: nem ismerem a helyzetet.

Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:32)

nem csak Hollandia létezik a világon

itt egy másik példa:
http://www.ckmagazin.info/spannabis-social-club

tényleg kurvára le vagyok maradva :(

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:34am
Member
Apr 26 2013 06:34am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 13:26)

pont ebben nem értünk egyet. Szerintem sokkal többen (inkább többet, mint többen lenne itt a jó kifejezés), ha csak be kéne sétálni a sarki kávézóba érte.

Egy országból, nem lehet levonni következtetést a világra. Pontosan ebből ered az egész nézetkülönbségünk is, mert szerintem nem lehet ráhúzni azt Mo-ra, ami mondjuk hollandiában van. A világ már ezerszer megmutatta, hogy ami az egyik nép esetén működik az a másik esetén lehet teljes kudarc.
Pláne egy ilyen depresszív országban.

Bár ha jól tudom ez pont a te szakterületed, szóval erről kifejthetnéd a véleményed, hogy mennyire lehet egy hollandiai mintára alapozni itt egy egész más térségben, más szociális helyzetben, egész más hozzáállású emberek között.

Hat politologiaban a Magyarorszagra leginkabb hasonlito orszagkent Pakisztant tartjak szamon ha jol emlekszem de mivel a kornyezo orszagok szociologiaja sokkal inkabb hasonlo, en inkabb azokkal vetnem ossze. Es igen ezek az orszagok is progresszivebbek mint mi a drogok legalizaciojaban. :(
Member
Apr 26 2013 06:37am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 13:32)
tényleg kurvára le vagyok maradva :(

semmi gond, azert vagyunk itt hogy beszelgessunk :D
Member
Gold: 355.92
Member
Apr 26 2013 06:39am
Na részemről befejeztem, érdekes eszmecsere volt. Régen sok dolgot én is úgy gondoltam, mint ahogy itt mások, remélem nektek lesz igazatok.

De szerintem biztosan senki nem tudja előre. Az orvosi célú alkalmazást támogatom, a bárki számára megvehető verziót nem.
Talán majd, ha az itteni társadalom elég fejlett lenaz ehhez, sokkal kevesebb borúlátó, pesszimista és szenvedélybeteg lesz, akkor megváltozik a véleményem.

Azt sem tagadom, hogy nagy szerepe van a véleményemben annak, hogy én személyesen nagyon sok rossz példával találkoztam, ami könnyebben hagy mély nyomot, mint a jó.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:40am
Go Back To Magyar Topic List
Prev11751761771781791468Next
Add Reply New Topic New Poll