Quote (anyd @ Sep 27 2016 05:08pm)
igen egész számok
én c++ban próbálom, de igazából bármilyenben
az a sejtésem hogy rekurzióval kellene amivel hadilbon állok
nem tudom, hogy mennyire kell ezt szepen megoldani, sot rekurziozni se tudok, de 10 000 emeletnel ezt meg siman lehet brutforszolni
az egyenlet egyebkent, a k kimaradt:
k + a*x + b*y = m
eloszor megneznem, hogy felfele kell menni vagy lefele, aztan egy kettos ciklussal vegigprobalom az osszes lehetseges megoldast. azt is csinalhatod hogy eloszor ezresevel ugralsz, kiszamolod hova jutsz es finomitod a keresest, aztan 100asaval ugralsz es csak a legveget probalgatod vegig(ezt reszletesebben is le tudom irni ha az segit, bar ez eleg fapados)
lehet hogy van szebb megoldas is, de en masodik egyenletet nem tudtam krealni a feladat leiras alapjan
e: ez meg nyilvan nem teljes megoldas, a megoldasok kozul ki kell valasztani a legkisebbet, illetve azt nem kezeli hogy nulladik ala nem megyunk
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Sep 27 2016 05:15pm)
amennyire én tudom programozó még mindig keresettebb mint gépész, majdnem egész európában
meg a fizetésük is jobb valamivel, meg könnyebb is fejlődnöm, előrébbjutnom
hogy később mi lesz, meg mennyire változtat ezen az elektromos autó abban nem vagyok biztos, oké nyílván fix állásom bmeskent mindig lesz azt én is értem, de azért még jópár évig nem lesz 60 millas mercim sajnos :S
nem tudom, en valtottam felvezetokre(mikroelektronikara), es ezt sokkal jobban elvezem, sokkal jobban erdekel es foleg automotive vevokkel foglalkozok - nem olyan rossz iparag ez, ha birja az ember a stresszt. itt is lehet nagyon jo fizeteseket leakasztani, csak a gorbe eleje laposabb mint a programozoknal
This post was edited by TresholdOfUniverse on Sep 27 2016 10:37am