d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11741751761771781468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 355.92
Apr 26 2013 06:07am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 01:06pm)
Szerintem nem kéne legalizálni. Így legalább nem kell azt is szívnom passzívan a buszmegállóban, mert most legalább félrevonulnak spanglizni. Valamint, ha itt előbb legalizálják, mint a környező országokban, akkor fasza drogturisztikai célpont lenne Budapest. Erre meg aztán végképp nem vágyik senki. A hollandoknál legalább van normális rendőrség.
Itt meg éjjel egyes kerületekben 1 darab járőr van és az is áll valahol, hogy ne fogyjon a benzin...

u wot m8
attól, hogy nem vinnének be a fogdára azért, mert elkaptak 1 cigivel, még nem lehetne a játszótereken meg a buszmegállókon szívni, dohányzáshoz hasonló szabályozást simán be lehetne vezetni erre is

az meg milyen érv már, hogy ne legalizálják itt először a környéken, mert akkor jönnének a turisták randalírozni? 10-ből szerintem max. 1-2 olyan ember van, aki behülyül a fűtől, és seggfej módon fog viselkedni, de most is tud akármelyik turista füvet szerezni/hozni magának Budapestre, szóval elég gyenge ellenérv ez szerintem
egyébként a cseheknél, lengyeleknél, németeknél, osztrákoknál is telibe szarják a rendőrök (már Szlovákiában is engedélyezve van az orvosi célú használat), ha füvezel, szóval ha holnap rábólintanának a dolgokra, még akkor is el lennénk maradva a környező országokhoz képest
Member
Gold: 1.00
Apr 26 2013 06:11am
Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:07)
u wot m8
attól, hogy nem vinnének be a fogdára azért, mert elkaptak 1 cigivel, még nem lehetne a játszótereken meg a buszmegállókon szívni, dohányzáshoz hasonló szabályozást simán be lehetne vezetni erre is

az meg milyen érv már, hogy ne legalizálják itt először a környéken, mert akkor jönnének a turisták randalírozni? 10-ből szerintem max. 1-2 olyan ember van, aki behülyül a fűtől, és seggfej módon fog viselkedni, de most is tud akármelyik turista füvet szerezni/hozni magának Budapestre, szóval elég gyenge ellenérv ez szerintem
egyébként a cseheknél, lengyeleknél, németeknél, osztrákoknál is telibe szarják a rendőrök (már Szlovákiában is engedélyezve van az orvosi célú használat), ha füvezel, szóval ha holnap rábólintanának a dolgokra, még akkor is el lennénk maradva a környező országokhoz képest

Én arra gondoltam, hogy a bármelyik felnőtt vehetne verzióról beszélgetünk. A legalizálás alatt nem azt értem, hogy a rendőr nem visz be fogyasztásért, hanem azt, hogy a boltból megveheted.
Member
Apr 26 2013 06:12am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 02:05pm)
megindokoltam, az egész mondandómat azzal kezdtem, hogy személyes szubjektív vélemény.
Ha nagyon racionalizálni akarnánk, akkor jönnénk az egészségkárosító hatással, jöhetne akkor a tiltsuk be a cigit és az alkoholt meg a kávét is, és egy soha véget nem érő vita lehetne.

Én egyszerűen úgy érzem, hogy nekem fajsúlyosabbak a hátrányok, mint az előnyök. Nincs nagyon mit érvelni a dolgon.

szerintem ez is egy szar érv, attól, hogy valami illegális, még nem fog visszaszorulni a használata, ezt próbálják a szakemberek is az emberek fejébe sulykolni, de az emberek többségének minden csak fekete-fehér
ha legális lenne a dolog, akkor a kezdeti használónövekedés után biztos vagyok benne, hogy stabilizálódna a füvezők száma (ami nem lenne sokkal magasabb, mint amennyien most szívnak), és ugyanaz a pénz nem a vietnami rabszolgatartókhoz, meg a kalasnyikovos gengszterekhez folyna be, hanem a semmivel sem kevésbé bűnöző állambácsihoz, és a felmerülő egészségügyi problémák egy részét a fű utána adókból befolyt pénzből tudná finanszírozni... most viszont ugyanannyi beteg embert 0 + pénzből kell ellátni
Member
Apr 26 2013 06:15am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 02:11pm)
Én arra gondoltam, hogy a bármelyik felnőtt vehetne verzióról beszélgetünk. A legalizálás alatt nem azt értem, hogy a rendőr nem visz be fogyasztásért, hanem azt, hogy a boltból megveheted.

ezekben az országokban pár perc alatt annyi füvet tudsz venni, amennyit csak akarsz, annyi a különbség, hogy nem 1 profi boltba mész be, ahol van 20 fajta leírással, hatóanyag-tartalommal, meg minden lófasszal, hanem megveszed valami sráctól

az alkoholt is meg lehet venni a boltban, de attól még elméletileg nem lehetne közterületen inni, meg randalírozni utána az utcán
Member
Apr 26 2013 06:17am
Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:12)
szerintem ez is egy szar érv, attól, hogy valami illegális, még nem fog visszaszorulni a használata, ezt próbálják a szakemberek is az emberek fejébe sulykolni, de az emberek többségének minden csak fekete-fehér
ha legális lenne a dolog, akkor a kezdeti használónövekedés után biztos vagyok benne, hogy stabilizálódna a füvezők száma (ami nem lenne sokkal magasabb, mint amennyien most szívnak), és ugyanaz a pénz nem a vietnami rabszolgatartókhoz, meg a kalasnyikovos gengszterekhez folyna be, hanem a semmivel sem kevésbé bűnöző állambácsihoz, és a felmerülő egészségügyi problémák egy részét a fű utána adókból befolyt pénzből tudná finanszírozni... most viszont ugyanannyi beteg embert 0 + pénzből kell ellátni

Én elfogadom a véleményed, de a "szar érv"-re reagálnék.
Az általad igazságnak vélt dolgok mögött pontosan annyi a találgatás (bár a legtöbb helyen tényként közlik a feltételezéseket és elméleteket), mint az enyém mögött. Gondolom jórészt személyes tapasztalatokra építünk, és van véleményünk a dologról, így könnyebben fogadjuk be a mi verziónkhoz közelebb állót, de mind a két oldalon bőven vannak emberek és állítások.

Mint mondtam én is elég sokat használtam, és láttam sok jó és sok rossz példát. Nem ítélek el senkit (hogy is tehetném), de a saját érintettségem ellenére nem tartom jó ötletnek.

Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:15)
az alkoholt is meg lehet venni a boltban, de attól még elméletileg nem lehetne közterületen inni, meg randalírozni utána az utcán

egy illegális szert használó, egy bizonyos szintig nem lesz ordenáré az utcán, mert tudja a következményeit, egy ittas személlyel meg mindenki tudja, hogy nem foglalkoznak ameddig nem muszáj, ezért nem is akar viselkedni.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:20am
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 06:17am
Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 13:15)
ezekben az országokban pár perc alatt annyi füvet tudsz venni, amennyit csak akarsz, annyi a különbség, hogy nem 1 profi boltba mész be, ahol van 20 fajta leírással, hatóanyag-tartalommal, meg minden lófasszal, hanem megveszed valami sráctól

Amugy nagyon meglepodok hogy mennyien probaltak a fuvet. Most marciusban mikor otthon voltam talalkoztam par volt gimis osztalytarsammal es a legszorgalmasabb, legszendebb orvosis lany is mondta, hogy probalkozott vele. Meg ugy a kornyezetemben majdnem mindenki probalta mar.
Member
Apr 26 2013 06:20am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 26 2013 02:17pm)
Én elfogadom a véleményed, de a "szar érv"-re reagálnék.
Az általad igazságnak vélt dolgok mögött pontosan annyi a találgatás, mint az enyém mögött. Gondolom jó rész személyes tapasztalatokra építünk, és van véleményünk a dologról, így könnyebben fogadjuk be a mi verziónkhoz közelebb állót, de mind a két oldalon bőven vannak emberek és állítások.

Mint mondtam én is elég sokat használtam, és láttam sok jó és sok rossz példát. Nem ítélek el senkit (hogy is tehetném), de a saját érintettségem ellenére nem tartom jó ötletnek.

nem igazán találgatásokra építek, elég sok ország van, ahol már dekriminalizálták/legalizálták a füvet (Hollandia, Portugália, Spanyolország, stb.), és igazából mindenhol ugyanaz a tapasztalat (hosszú távon nem nőtt jelentősen a használók száma a legalizálás/dekriminalizálás után)
Member
Apr 26 2013 06:22am
Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:20)
nem igazán találgatásokra építek, elég sok ország van, ahol már dekriminalizálták/legalizálták a füvet (Hollandia, Portugália, Spanyolország, stb.), és igazából mindenhol ugyanaz a tapasztalat (hosszú távon nem nőtt jelentősen a használók száma a legalizálás/dekriminalizálás után)

Elbeszélünk egymás mellett, én a nagy különbséget nem abban látom, hogy valahol büntetik-e a fogyasztást, hanem abban, hogy a boltban megveszed-e. Szerintem a lényeges különbség az azon a ponton következik be, amikor megveheted a boltban.

Hollandia egy darab nagyon pici példa. Vagy kurvára le vagyok maradva és már máshol is kapni a boltban.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:23am
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 06:23am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 13:22)
Elbeszélünk egymás mellett, én a nagy különbséget nem abban látom, hogy valahol büntetik-e a fogyasztást, hanem abban, hogy a boltban megveszed-e. Szerintem a lényeges különbség az azon a ponton következik be, amikor megveheted a boltban.

Hollandia egy darab nagyon pici példa.

Mi a velemenyed Amerikarol?
Member
Gold: 2,366.74
Apr 26 2013 06:23am
amugy ha legális lenne én pl lehet akkor sem csinálnám

Go Back To Magyar Topic List
Prev11741751761771781468Next
Add Reply New Topic New Poll