Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:12)
szerintem ez is egy szar érv, attól, hogy valami illegális, még nem fog visszaszorulni a használata, ezt próbálják a szakemberek is az emberek fejébe sulykolni, de az emberek többségének minden csak fekete-fehér
ha legális lenne a dolog, akkor a kezdeti használónövekedés után biztos vagyok benne, hogy stabilizálódna a füvezők száma (ami nem lenne sokkal magasabb, mint amennyien most szívnak), és ugyanaz a pénz nem a vietnami rabszolgatartókhoz, meg a kalasnyikovos gengszterekhez folyna be, hanem a semmivel sem kevésbé bűnöző állambácsihoz, és a felmerülő egészségügyi problémák egy részét a fű utána adókból befolyt pénzből tudná finanszírozni... most viszont ugyanannyi beteg embert 0 + pénzből kell ellátni
Én elfogadom a véleményed, de a "szar érv"-re reagálnék.
Az általad igazságnak vélt dolgok mögött pontosan annyi a találgatás (bár a legtöbb helyen tényként közlik a feltételezéseket és elméleteket), mint az enyém mögött. Gondolom jórészt személyes tapasztalatokra építünk, és van véleményünk a dologról, így könnyebben fogadjuk be a mi verziónkhoz közelebb állót, de mind a két oldalon bőven vannak emberek és állítások.
Mint mondtam én is elég sokat használtam, és láttam sok jó és sok rossz példát. Nem ítélek el senkit (hogy is tehetném), de a saját érintettségem ellenére nem tartom jó ötletnek.
Quote (Saenchai @ 26 Apr 2013 14:15)
az alkoholt is meg lehet venni a boltban, de attól még elméletileg nem lehetne közterületen inni, meg randalírozni utána az utcán
egy illegális szert használó, egy bizonyos szintig nem lesz ordenáré az utcán, mert tudja a következményeit, egy ittas személlyel meg mindenki tudja, hogy nem foglalkoznak ameddig nem muszáj, ezért nem is akar viselkedni.
This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 06:20am