Quote (jarabekg @ 7 Aug 2014 10:57)
hat nem ereznem szuksegszerunek a ket muszaki sulink belevonasat a tortenetbe
a korvinusz es a bgf teljesen mas kornyezet, teljesen mas emberekkel, szerintem aki normalis okos emberek koze szeretne menni, annak kar elbasznia akarcsak egy evet is a bgfen, a kornyezet sokkal motivalobb tud szerintem lenni, mint az oktatas maga, es ez egy gazdasagi kepzesen, ahol amugy is millioan vegeznek evente tenyleg kiemelkedoen fontos.
a ket muszaki kepzest pedig osszehasonlitvan, vagy a bmet ugy altalaban az osszes tobbi muszaki sulival osszehasonlitva, pedig az a velemenyem, hogy az az emberanyag ami mashol van, nem tudna teljesiteni az itteni kovetelmenyeket, (ahogy az itt levok fele sem tudja ugy altalaban, nem hogy meg butabb emberek), es mivel a terheles is teljesen mas, ezert az embereknek a teherbiro kepessege is mashogy alakul, ami fontos a jovore nezve
es meg egyszer kiemelnem, hogy az atlagrol beszelek, nem a jokrol. Jok mindenhol vannak, (bar a jo is relativ), es a rossz kornyezetnek, es az alacsony kovetelmenyrendszernek szerintem hatalmas visszahuzo ereje van.
Nem.
Nálunk a többség valóban gyengébb, de a legtöbben ugyanúgy kihullanak.
Igen, elvégzik olyanok is, akik a BME-t nem végeznék el ez tény, de a normális tanulók meg tudnák csinálni azt is. Sok onnan kibukott jön át ide, és bukik ki innen is. Akik átjönnek, de nem buknak, azok is csúsznak meg kettes-hármas eredménnyel haladgatnak.
Cserébe a jó tanulók innen is a BME mscre mennek, el is végzik és azt mondják, hogy nem lemaradás van, hanem csak másként van súlyozva. Az elméletben van behozni való, a gyakorlatban meg sokkal jobbak vagyunk, és a BME bscsekkel abszolút partyban vannak.
Nálunk a modul fele kb a BME-re fog menni tovább Msc-re, és a tapasztalatok alapján a többség be is jut, és el is végzi. Ez lehetetlen lenne, ha akkora lenne a különbség.
Etetnek titeket, hogy megmagyarázzák miért szopatnak és hogy azt hidd van értelme.
A logikai csavar, hogy miért megyünk a bmere, ha a kandó olyan jó, nos a kandó bsc az jó, de az msc egy tök új dolog, amit kb azért csináltak, hogy több pénzt kapjon a suli egyetemként, mintha csak főiskola lenne, ezért az olyan is. De a bsc az tök rendben van.
Egyébként csomó tárgyból tanulunk bme-s jegyzetből, van rálátásom az anyagra is.
/szerk
Amúgy semmi gond, én magam is szomorú voltam, hogy nem jutottam be a bme-re, alig pár ponttal csúsztam le, sokan nyilván nyelvvizsgával előztek be, a sors fintora, hogy a következő évben elég lett volna a pontom

De azóta rá kellett jönnöm, hogy kurvára mindegy, csak rajtam múlik és nem az iskolán, a lehetőség itt is megvan bőven. Szóval mivel nincs rálátásod, így értem mire gondolsz, én is beszoptam ezt a hülyeséget anno.
This post was edited by CyberPunk666 on Aug 7 2014 04:11am