d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1173217331734173517365001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 1 2013 03:17pm
Quote (Anarkin @ 1 May 2013 22:06)
tfw kedden (ha minden jól megy) befejeződik a szigorú értelemben vett összes matematikám (persze csak azért mert mindent modelleknek, logikának meg algoritmusoknak, számításelméletnek, etcnek fognak hívni)

anál3 :D kicsit vicces a többváltozós analízis, lefu- végig az egész, 10 perc után minden órán ilyen "fvck this shit" érzés fog el

azért megkérdezném őket 1-1.5 év múlva így diplomával a kezemben hogy én ezt most miért, mire, mikor és legfőképp hogyan fogom..

még csak most? én már az anál 2nél is erősen éreztem ezt
kb semmire sem emlékszem már belőle, pedig csak 1 éve tanultam

This post was edited by fahrii on May 1 2013 03:18pm
Member
Gold: 1.00
May 1 2013 03:22pm
Quote (Anarkin @ 1 May 2013 22:23)
az a kedvencem amit még ők se tudnak igazán
ilyen {formális nyelvek és automaták, logika, számításelmélet, fordítóprogramok} halmaz

lényegében infós szóval "regexes cuccok", hogy értsd

még az előadók se tudják, mert nincs 50 éves a cucc, minden "eldönthetetlen" vagy "sejtés" :DDD

Érdekes. Engem vonzanak az ilyen felfoghatatlan faszságok :d ez a perverzióm ^^

Te 6 vagy 8 féléves verziót csinálsz amúgy?

Jah meg azt akartam kérdezni, hogy nálatok az alacsony szintű programozás, hw közeli dolgok mennyire kerülnek képbe? Van valami ilyen irányú szakosodás, vagy ehhez mindenképpen mérnökinfóra kell menni?

Quote (fahrii @ 1 May 2013 23:17)
még csak most? én már az anál 2nél is erősen éreztem ezt
kb semmire sem emlékszem már belőle, pedig csak 1 éve tanultam

Nálunk annyira nem volt kemény (sajnos :cry: ), de én legalább emlékszem rá... keveslem is a matekot amit tanultunk.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 1 2013 03:42pm
Quote (CyberPunk666 @ 1 May 2013 23:22)
Érdekes. Engem vonzanak az ilyen felfoghatatlan faszságok :d ez a perverzióm ^^

Te 6 vagy 8 féléves verziót csinálsz amúgy?

Jah meg azt akartam kérdezni, hogy nálatok az alacsony szintű programozás, hw közeli dolgok mennyire kerülnek képbe? Van valami ilyen irányú szakosodás, vagy ehhez mindenképpen mérnökinfóra kell menni?

Nálunk annyira nem volt kemény (sajnos :cry: ), de én legalább emlékszem rá... keveslem is a matekot amit tanultunk.

6, ezért is kezdek kicsit belehülyülni, lehet lassítok és 6 helyett 7 lesz vagy valami
de még 2 ilyen félévet mint ez nem csinálok végig estin, az biztos

1 félév.: heti 2 nap
2-3.: heti 3 nap
most heti 4 napot töltök bent, pedig tanterv szerint haladok és így is kétszer két órám üti egymást
kocsagok jól kitalálták

kérdés mi az alacsonyszint.. számrendszendszerek meg proci one'o'one ismeretében szerintem elég "hw-közeli" alapból az egész, és tekintve hogy én ezeket tudtam előtte is, nem tudnám megmondani mit tud az aki itt tanulja meg (gyakorlati infókra nem nagyon figyelek, minden órán dolgozom xd)

//e de hogy mi az az áram, watt, amper, feszültség, fogalmam sincs, és nem is lesz

van fordítóprogramok, ahol cpp-vel, regexekkel (formális nyelvekkel, veremautomatákkal) 4 beadandó keretében fordítóprogramban csúcsosodunk ki, ami assemblyre fordít, kb ez a legalacsonyabb atm

pl ebből már tudunk assembly-t csinálni, kiköp minden félét, mint hogy int-et nem szorzunk bool-al (itt nincs ilyen hiba), stb:

** ez egy megjegyzes
PROGRAM oszto
VALTOZOK:
        EGESZ a
        EGESZ i
        EGESZ oszto
        LOGIKAI vanoszto
UTASITASOK:
        BE: a
        vanoszto := HAMIS
        i := 2
        CIKLUS AMIG NEM vanoszto ES i - 1 < a / 2
                HA a % i = 0 AKKOR
                        vanoszto := IGAZ
                        oszto := i
                HA_VEGE
                i := i+1
        CIKLUS_VEGE
        HA vanoszto AKKOR
                KI: vanoszto
                KI: oszto
        KULONBEN
                KI: vanoszto
        HA_VEGE
PROGRAM_VEGE

szakosodásból (MSC) én tervezést, kivitelezést, projectek, ilyen kulcsszavasat akarok (ha akarok)

de van ilyen robotikás cucc is ahogy láttam

This post was edited by Anarkin on May 1 2013 03:44pm
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
May 1 2013 03:46pm
tfw életemben egy sort nem sikerült még programoznom és linuxon is agybajt kaptam a terminaltól
büfé szakra teremtettem
Member
Gold: 59.00
May 1 2013 04:08pm
Quote (Eoghan @ 1 May 2013 21:46)
tfw életemben egy sort nem sikerült még programoznom és linuxon is agybajt kaptam a terminaltól
büfé szakra teremtettem

PM BAJCLI X:X:D:D:X:DD
Member
Gold: 3.03
May 1 2013 04:15pm
Quote (Eoghan @ 1 May 2013 22:46)
büfé szakra teremtettem

tfw maphacket és d2nt-t "programoztam" csak. (ezt is patrik segítségével :D )
az tetszett, de elég is volt.
Member
Gold: 3,747.73
May 1 2013 04:18pm
Quote (Eoghan @ May 1 2013 10:46pm)
büfé szakra teremtettem

tfw úgy rézed, képes vagy vmi "számítót" véghez vinni, akarod, hogy vmi kmoly szkaot tnauloj, elvárásokkal szembesülj, telejsitmény tnyúlts
tfw erre a legutolsó sazros büfő szakra mentem el, még zh-k sincsenek, a vizsgák vicc kategória
tfw senki se nézi ki belőlem de kurvára elmegyek a jogie gyetemre és remélem ott madj azt kapom amit az egyetemtől mint olyantól elévárok, és amgamtól is azt a teljesitményt tudom kihozni amit elvárok mmint magamtóül
Member
Gold: 355.92
May 1 2013 04:24pm
Quote (Vismajor @ May 2 2013 12:18am)
tfw úgy rézed, képes vagy vmi "számítót" véghez vinni, akarod, hogy vmi kmoly szkaot tnauloj, elvárásokkal szembesülj, telejsitmény tnyúlts
tfw erre a legutolsó sazros büfő szakra mentem el, még zh-k sincsenek, a vizsgák vicc kategória
tfw senki se nézi ki belőlem de kurvára elmegyek a jogie gyetemre és remélem ott madj azt kapom amit az egyetemtől mint olyantól elévárok, és amgamtól is azt a teljesitményt tudom kihozni amit elvárok mmint magamtóül

nem értem, eddig meg 10 körömmel védted a szakodat, hogy milyen durvaságokat kell tanulni, meg milyen követelmények vannak, stb.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 1 2013 04:25pm
Quote (Vismajor @ 2 May 2013 00:18)

otthagyod és mész jogra? o_O
Member
Gold: 3,747.73
May 1 2013 04:29pm
Quote (Saenchai @ May 1 2013 11:24pm)
nem értem, eddig meg 10 körömmel védted a szakodat, hogy milyen durvaságokat kell tanulni, meg milyen követelmények vannak, stb.

igne,e z a tipikus mindenki hülye, de asját gyerekme nem
azt tulzásnak rézem h tiz körömmel, de valóban próbáltma értelmet találni és valós kritériumokat találni elé, hogy védhessem
de ez a 2. félév, és guyanaz maradt,e gy szar az egész, és úgy rézem, hogha végeznék 3 év múlva, akkor ugyanúgy álnék mint most, hogy azt se tudom giazán, mit tanulok egyáltalán, nemhog,y hogy mire jó ez
és az összes tantárgy envetséges,e gyedül a gminasztiktá védtem meg, hogy az hangizik a legviccesebbnek, közbe ahhoz tényleg kell egy fizikai erőnlét h telejsiteni tudd, és tanulni is kell dögivel
de a többi tantárgy valóbbi teljesitette a MUHAUAHUAHUAHHA kategóriát, úgy lett 4 egészes átlagom h elős em vettem a köynvet
és tőlem fura halani, de én valahogy olyan elvárásokkal érkeztem az egyetemre, hogy végre rákéynszerítenek a tanulásra, a figyelkésre, a szorgalomra
és kurvára nem
Quote (Anarkin @ May 1 2013 11:25pm)
otthagyod és mész jogra? o_O

ahogy mondod, elvan tervezv eminden, utána néztme, tantárgylista, etc, nagyon komoplyan kitúztem magam elé(és még józanul)

This post was edited by Vismajor on May 1 2013 04:29pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1173217331734173517365001Next
Closed New Topic New Poll