d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11721731741751761468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,366.74
Apr 26 2013 05:27am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 12:24)
Nem a gazdasági hatásáról beszéltem, hanem arról, hogy mennyire lehet vele együttélni.

A drogturizmus és a nyaralás turizmust azért nem kéne egybemosni, fizetőképességben is ég és föld a családos utazó, meg a hátizsákos drogos fiatal.

Amúgy amit írtam az egy vélemény, ami szubjektív, nincs belőle jó és rossz. Nekem más a véleményem.

Biztos azért is vagyok érzékeny a témára, mert rendszeresen ébredek fel éjszaka a fasszopó üvöltöző részeg külföldiekre, de együtt is kéne élni a helyzettel a pénzen felül, úgy meg annyira mégsem jó buli.

miaz hogy felébredsz?

miért nem vagy köztük? :DD
Member
Gold: 1.00
Apr 26 2013 05:28am
Quote (josheide @ 26 Apr 2013 13:26)
A fuvesek sokkal csendesebbek / baratsagosabbak.

többségében. A piások többségével sincs baj. De a hangos kisebbség önmagában is elég idegesítő.
Amúgy inkább arra próbáltam utalni, hogy aki ezért képes száz meg ezer kilométereket utazni, az nem a normálisabb fajta.

Meg azt az oldalát is meg kell vizsgálni, hogy mennyibe kerülne a sok fiatal aki a piára rászív és rosszul lesz (tudom azon kívül nem lesz baja, de tuti kurvanagy terhelést jelentene az egészségügynek így is).
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2013 05:33am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 12:28)
többségében. A piások többségével sincs baj. De a hangos kisebbség önmagában is elég idegesítő.
Amúgy inkább arra próbáltam utalni, hogy aki ezért képes száz meg ezer kilométereket utazni, az nem a normálisabb fajta.

Meg azt az oldalát is meg kell vizsgálni, hogy mennyibe kerülne a sok fiatal aki a piára rászív és rosszul lesz (tudom azon kívül nem lesz baja, de tuti kurvanagy terhelést jelentene az egészségügynek így is).

Szerintem az egymillio alkoholista orszaganak jot tenne ez a valtozas. Egyreszt a fuvet teljes mertekben hazai termesztokkel elo lehetne allitani, mig az alkohol nagyresze import, tehat minden bevetel itthon maradna belole. Valoszinuleg hatalmas mennyisegu ado befolyna belole, ami most a bunozok es SNoopDog zsebebe vandorol. Ezzel is konnyitenenk a rendorsegen. A turistak meg jofele bonusz - ha kivesznek egy hotelt, ha fogyasztanak ez mar mind mind kurvajo a gazdasagnak.
Es tenyleg ahogy a cikk amit linkeltem is leirja a fuvel kapcsolatos halalesetek evente vilagszinten is 0hoz kozelitenek mig az alkohol:

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) statisztikái szerint az alkohol évente több mint 2,5 millió embert öl meg a világon, több áldozatot szed, mint az AIDS, a malária vagy a tbc.

Szoval erdemes lenne ezen elgondolkozni.
Member
Apr 26 2013 05:35am
jah és hozzátenném, hogy ez a dolog most is jelen van, tehát nem is arról van szó, hogy most nincs és lennie kéne, hanem az a gond, hogy akkor koncentrálódna és felerősödne. Aki akar az most is nyugodtan be tud szívni, de viselkedik és nem fújja a füstöt a képedbe a buszmegállóban.

Aki normálisan és kulturáltan csinálja, az most is büntetlenül meg tudja tenni, a megfelelő viselkedés mellett (nem vezet autót, nem kényszerít másokat a passzív füvezésre stb...)

Quote (josheide @ 26 Apr 2013 13:33)
Szerintem az egymillio alkoholista orszaganak jot tenne ez a valtozas. Egyreszt a fuvet teljes mertekben hazai termesztokkel elo lehetne allitani, mig az alkohol nagyresze import, tehat minden bevetel itthon maradna belole. Valoszinuleg hatalmas mennyisegu ado befolyna belole, ami most a bunozok es SNoopDog zsebebe vandorol. Ezzel is konnyitenenk a rendorsegen. A turistak meg jofele bonusz - ha kivesznek egy hotelt, ha fogyasztanak ez mar mind mind kurvajo a gazdasagnak.
Es tenyleg ahogy a cikk amit linkeltem is leirja a fuvel kapcsolatos halalesetek evente vilagszinten is 0hoz kozelitenek mig az alkohol:

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) statisztikái szerint az alkohol évente több mint 2,5 millió embert öl meg a világon, több áldozatot szed, mint az AIDS, a malária vagy a tbc.

Nem erről a részéről beszélek. A dolog nem jelentene problémát, ha máshol is legalizálnák és engem sem zavarna. Nekem azzal lenne bajom, ha csak itt lenne legális. Nagyon nagy különbség!

Bár azért a szabályokat jobban be kéne tartatni, mert még mindig sokan dohányoznak a buszmegállóban büntetlenül..

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 05:37am
Member
Apr 26 2013 05:36am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 12:35)
jah és hozzátenném, hogy ez a dolog most is jelen van, tehát nem is arról van szó, hogy most nincs és lennie kéne, hanem az a gond, hogy akkor koncentrálódna és felerősödne. Aki akar az most is nyugodtan be tud szívni, de viselkedik és nem fújja a füstöt a képedbe a buszmegállóban.

Aki normálisan és kulturáltan csinálja, az most is büntetlenül meg tudja tenni, a megfelelő viselkedés mellett (nem vezet autót, nem kényszerít másokat a passzív füvezésre stb...)

1. a buszmegallokban tudomasom szerint most is tilos a dohanyzas, aki ezt teszi azt mar most is buntetni kene
2. A fuvesek valoszinuleg nem buszmegallokba koncentralodnanank ha legalizalnak.
Member
Gold: 2,366.74
Apr 26 2013 05:36am
Quote (josheide @ 26 Apr 2013 12:33)

igy is sokan vagyunk
Member
Apr 26 2013 05:37am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 12:35)

Nem erről a részéről beszélek. A dolog nem jelentene problémát, ha máshol is legalizálnák és engem sem zavarna. Nekem azzal lenne bajom, ha csak itt lenne legális. Nagyon nagy különbség!

szerintem kurvajol jarnank gazdasagilag, de ezt ugysem fogjuk meglatni mert A fidesz nem fogja hagyni.
Member
Apr 26 2013 05:38am
Quote (josheide @ 26 Apr 2013 13:36)
1. a buszmegallokban tudomasom szerint most is tilos a dohanyzas, aki ezt teszi azt mar most is buntetni kene
2. A fuvesek valoszinuleg nem buszmegallokba koncentralodnanank ha legalizalnak.

szerkesztettem fenn.

A füvesek akkor szívhatnának, miközben sétálnak valahová, rágyújtanak egy spanglira ameddig jön a busz,... csak egy példa, pontosan úgy mint a dohányzás, csak mondjuk a hatása is más, nem csak büdös.

Quote (josheide @ 26 Apr 2013 13:37)
szerintem kurvajol jarnank gazdasagilag, de ezt ugysem fogjuk meglatni mert A fidesz nem fogja hagyni.

amúgy véleményekről vitatkozunk aminek nincs sok értelme, engem zavarna mást meg nem.

Engem akkor is zavarna, ha mást nem, mást meg akkor sem ha engem igen, tehát nincs igazság, csak simán mást gondolunk.

Nem szeretnék együtt élni a dologgal, ennyi az egész. Hiába lenne sok pénz (amit ellopnak), ha közben nem tudnék vele együtt élni.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 05:40am
Member
Apr 26 2013 05:42am
Quote (CyberPunk666 @ 26 Apr 2013 12:38)
szerkesztettem fenn.

A füvesek akkor szívhatnának, miközben sétálnak valahová, rágyújtanak egy spanglira ameddig jön a busz,... csak egy példa, pontosan úgy mint a dohányzás, csak mondjuk a hatása is más, nem csak büdös.

amúgy véleményekről vitatkozunk aminek nincs sok értelme, engem zavarna mást meg nem.

Engem akkor is zavarna, ha mást nem, mást meg akkor sem ha engem igen, tehát nincs igazság, csak simán mást gondolunk.

A sima cigi nem csak budos, az a sok szar amit elszivnak meg mellette pont, hogy nem csak budos.

Mellesleg amit mondasz az mind csak kifinomult torvenyhozas es betartatas kerdese. Hollandiaban sikerult megakadalyozni, hogy elfajuljon a dolog, csak a coffeeshopokban vagy otthon fogyaszthattad es az ara kb 1.5 - 2 sorevel ert fel.
Member
Apr 26 2013 05:48am
Quote (josheide @ 26 Apr 2013 13:42)
A sima cigi nem csak budos, az a sok szar amit elszivnak meg mellette pont, hogy nem csak budos.

Mellesleg amit mondasz az mind csak kifinomult torvenyhozas es betartatas kerdese. Hollandiaban sikerult megakadalyozni, hogy elfajuljon a dolog, csak a coffeeshopokban vagy otthon fogyaszthattad es az ara kb 1.5 - 2 sorevel ert fel.

itthon nem csak akarat nincs, hanem az infrastruktúra IS hiányzik bármilyen köznevelési célzatú intézkedés betartatásához (múltkor a baross utcában a 120kg-s kancigány és családja körberöhögték a 40 kilós közterest, aki csak megkérte, hogy ne ott dohányozzon, ha meg akarta volna büntetni, szerintem a kukába belegyömöszölik szerencsétlent).

Az a sok szar a füves cigiben is benne van jórészt. Talán a papírja kevésbé káros valamivel.

Én a közterületen dohányzást sem szeretem, nagyon rossz menni valahol és 40 fokos nyári melegben 10 méterrel előttem megy egy dohányos és fulladok meg a csíktól amit maga után húz. De nincs jó megoldás sajnos. Mióta nem lehet a szórakozóhelyeken dohányozni ezerszer jobb szórakozni, cserébe lenn (VII. kerületben lakom) kinn állnak és üvöltenek a kocsma előtt éjjel.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 26 2013 05:49am
Go Back To Magyar Topic List
Prev11721731741751761468Next
Add Reply New Topic New Poll