Quote (CyberPunk666 @ Aug 6 2014 11:56pm)
Csak azért jobbak a mutatóik, mert a corvinusra mennek általában a legjobb tanulók, és nem azért mert rosszabb a képzés. Az adott embertől függnek ezek elsősorban. Érdemes a helyén kezelni az iskola jelentőségét.
Ha nem full kretén iskoláról van szó, akkor szinte semmi jelentősége. Felesleges túlmisztifikálni. Ugyanaz az ember ugyanazt fogja elérni, akármelyiket választja, de nyilván ahová több jó megy, ott a mutatók később jobbak lesznek.
Meg ugye az is elég sokat torzít rajta, hogy az egyik főiskola, a másik egyetem. Mert a legtöbb helyen a frissdiplomásba beleszámolják az MA, MBA, MSc diplomásokat is, ami nyilván nem ugyanazt, mintha csak az alapfokozat van.
Bár tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, ha valaki 10 évet szív valahol csak az iskola neve miatt, ahol ráadásul mossák is az agyát ezzel a szöveggel, hogy ezzel igazolják a felesleges köcsögösködésüket.
hat nem ereznem szuksegszerunek a ket muszaki sulink belevonasat a tortenetbe
a korvinusz es a bgf teljesen mas kornyezet, teljesen mas emberekkel, szerintem aki normalis okos emberek koze szeretne menni, annak kar elbasznia akarcsak egy evet is a bgfen, a kornyezet sokkal motivalobb tud szerintem lenni, mint az oktatas maga, es ez egy gazdasagi kepzesen, ahol amugy is millioan vegeznek evente tenyleg kiemelkedoen fontos.
a ket muszaki kepzest pedig osszehasonlitvan, vagy a bmet ugy altalaban az osszes tobbi muszaki sulival osszehasonlitva, pedig az a velemenyem, hogy az az emberanyag ami mashol van, nem tudna teljesiteni az itteni kovetelmenyeket, (ahogy az itt levok fele sem tudja ugy altalaban, nem hogy meg butabb emberek), es mivel a terheles is teljesen mas, ezert az embereknek a teherbiro kepessege is mashogy alakul, ami fontos a jovore nezve
es meg egyszer kiemelnem, hogy az atlagrol beszelek, nem a jokrol. Jok mindenhol vannak, (bar a jo is relativ), es a rossz kornyezetnek, es az alacsony kovetelmenyrendszernek szerintem hatalmas visszahuzo ereje van.