Quote (SamLee @ 3 Sep 2010 18:22)
merre akarsz menni?
én most zrínyis berkeken belül meghirdetve tavaszra tervezek egy több napos túrát, megpróbálom becsábítani a hadtöri tanszéket, hogy legyen benne egy kis szakmaiság is két ivás között, a túra meg igazából baromi sokfelé mehetne, lehetne egy nyugat-magyarország, őrség, stb.. vagy akár egy duna mentén sopron-fertő tó környékről indulva végig a folyó mellett vissza pestre, vagy akár egész délre le. Végig gyönyörű látnivalók vannak, csomó fasza történelmi hely, szal nézni is volna mit, nem csak tekerni.
Én nem túrára gondoltam, mert nincs túrázásra alkalmas bringám. Nem lehet rá csomagtartó konzolt szerelni, mert versenybringa. Én csak simán valami porosabb, nem köves, ágas útra gondoltam, ami akár le van fagyva akár nincs és ott egy kis kifelé, meg lefelé. Mert a CX, az kb terepezés montival, régen azért volt, hogy az outisok télen is edzenek valahol, meg szórakozzanak, szal kimentek terepre kb ugyanazzal a bringával, csak mintás külsővel és ott mentek. Van ahol felkapták a bringát és gyalog, de egyébként meg ugye tekertek.
Így néz ki egy Cyclocross bringa (direkt hagytam nagyba):

Canti fékeket használnak ezeken, ami talán elavultnak mondható, de ugye ehhez az való. Itt egy Avid, aki nem tudná milyen a Canti.

Mármint maga a Canti fék nem elavult, mert kiba' drágán árulnak manapság az ilyen CX-re használt rendszert. De régen kb ilyen volt minden montin.. ^^ Bár azok silány fosok voltak, de a működési elvük, ugyanaz volt, mint ezeknek, csak gyengébb anyagból, nagyobb súly, kisebb fékerő, stb.
Meg amikor a ezt a CX-et kitalálták, még nem volt teleszkóp bringán meg alapból montik sem voltak
This post was edited by Baleee on Sep 3 2010 10:43am