d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1171172173174175410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Sep 3 2010 09:27am
Btw nem akartok (országútisok) télen is, amikor esetleg enyhébb az idő, menni egy kicsit 'terepen' Cyclocross módjára? Imo szabika bringája is elbírná, enyém is. Mondjuk kellene találni hozzá CX külsőket. Meg nem árt erősebb felni. Bár imo simán vinné a Khamsin is, ha az lenne addigra nekem, de még a mostani Mach1 is.
Member
Gold: 6,160.00
Sep 3 2010 10:22am
merre akarsz menni?

én most zrínyis berkeken belül meghirdetve tavaszra tervezek egy több napos túrát, megpróbálom becsábítani a hadtöri tanszéket, hogy legyen benne egy kis szakmaiság is két ivás között, a túra meg igazából baromi sokfelé mehetne, lehetne egy nyugat-magyarország, őrség, stb.. vagy akár egy duna mentén sopron-fertő tó környékről indulva végig a folyó mellett vissza pestre, vagy akár egész délre le. Végig gyönyörű látnivalók vannak, csomó fasza történelmi hely, szal nézni is volna mit, nem csak tekerni.
Member
Sep 3 2010 10:38am
Quote (SamLee @ 3 Sep 2010 18:22)
merre akarsz menni?

én most zrínyis berkeken belül meghirdetve tavaszra tervezek egy több napos túrát, megpróbálom becsábítani a hadtöri tanszéket, hogy legyen benne egy kis szakmaiság is két ivás között, a túra meg igazából baromi sokfelé mehetne, lehetne egy nyugat-magyarország, őrség, stb.. vagy akár egy duna mentén sopron-fertő tó környékről indulva végig a folyó mellett vissza pestre, vagy akár egész délre le. Végig gyönyörű látnivalók vannak, csomó fasza történelmi hely, szal nézni is volna mit, nem csak tekerni.

Én nem túrára gondoltam, mert nincs túrázásra alkalmas bringám. Nem lehet rá csomagtartó konzolt szerelni, mert versenybringa. Én csak simán valami porosabb, nem köves, ágas útra gondoltam, ami akár le van fagyva akár nincs és ott egy kis kifelé, meg lefelé. Mert a CX, az kb terepezés montival, régen azért volt, hogy az outisok télen is edzenek valahol, meg szórakozzanak, szal kimentek terepre kb ugyanazzal a bringával, csak mintás külsővel és ott mentek. Van ahol felkapták a bringát és gyalog, de egyébként meg ugye tekertek.

Így néz ki egy Cyclocross bringa (direkt hagytam nagyba):

Canti fékeket használnak ezeken, ami talán elavultnak mondható, de ugye ehhez az való. Itt egy Avid, aki nem tudná milyen a Canti.

Mármint maga a Canti fék nem elavult, mert kiba' drágán árulnak manapság az ilyen CX-re használt rendszert. De régen kb ilyen volt minden montin.. ^^ Bár azok silány fosok voltak, de a működési elvük, ugyanaz volt, mint ezeknek, csak gyengébb anyagból, nagyobb súly, kisebb fékerő, stb.

Meg amikor a ezt a CX-et kitalálták, még nem volt teleszkóp bringán meg alapból montik sem voltak

This post was edited by Baleee on Sep 3 2010 10:43am
Member
Sep 3 2010 10:49am
Quote (Baleee @ Sep 3 2010 04:38pm)
Én nem túrára gondoltam, mert nincs túrázásra alkalmas bringám. Nem lehet rá csomagtartó konzolt szerelni, mert versenybringa. Én csak simán valami porosabb, nem köves, ágas útra gondoltam, ami akár le van fagyva akár nincs és ott egy kis kifelé, meg lefelé. Mert a CX, az kb terepezés montival, régen azért volt, hogy az outisok télen is edzenek valahol, meg szórakozzanak, szal kimentek terepre kb ugyanazzal a bringával, csak mintás külsővel és ott mentek. Van ahol felkapták a bringát és gyalog, de egyébként meg ugye tekertek.

Így néz ki egy Cyclocross bringa (direkt hagytam nagyba):
http://www.ciclipinarello.com/images/fcx_449_big.jpg

Canti fékeket használnak ezeken, ami talán elavultnak mondható, de ugye ehhez az való. Itt egy Avid, aki nem tudná milyen a Canti.
http://bikemarket.hu/img/normal/6224.jpg
Mármint maga a Canti fék nem elavult, mert kiba' drágán árulnak manapság az ilyen CX-re használt rendszert. De régen kb ilyen volt minden montin.. ^^ Bár azok silány fosok voltak, de a működési elvük, ugyanaz volt, mint ezeknek, csak gyengébb anyagból, nagyobb súly, kisebb fékerő, stb.

Meg amikor a ezt a CX-et kitalálták, még nem volt teleszkóp bringán meg alapból montik sem voltak

teccik a bringa felirata :D nemtom kié, de hasonló az érdeklődési körünk :P
Member
Sep 3 2010 11:30am
Quote (SamLee @ 3 Sep 2010 18:49)
teccik a bringa felirata :D nemtom kié, de hasonló az érdeklődési körünk :P

Ez a Pinarello nevű cég gyártmánya, csak előszeretettel használják a 'PINA' feliratot, az egész kiírása helyett. :DDD
http://www.pinarello.it/
Member
Gold: 6,645.00
Sep 3 2010 11:38am
PINA SPOTTED

tök szépek ezek a CXek, eskü elcserélem majd enyém egyszer

amugy meg nekem van görgőm, szal nn fagyoskodás kint :D
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Sep 3 2010 11:39am
pina
Member
Sep 4 2010 01:41am
Quote (szabika @ 3 Sep 2010 19:38)
PINA SPOTTED

tök szépek ezek a CXek, eskü elcserélem majd enyém egyszer

amugy meg nekem van görgőm, szal nn fagyoskodás kint :D

te kurva.. :D

Btw nem gondoltam volna, hogy pont neked fognak tetszeni... :D

Egyébként meg nem sok gyártó készít CX-re bringát, meg elég hibrid rendszerű ugye. A váltása kb a montié, ugye a fékek is majdnem, hogy a V-fékre hajaz. Carbonbol ha készül az kirázza a szart is belőled, ha nincs elég csillapítása, vagy szar anyagból készül. Ahogy körülolvastam a home made carbon cucc készítősről is, meg úgy a carbon cuccokról, azt találtam, meg itt-ott azt írták, hogy kényelmetlen a legtöbb, mert annyira merev és nem nyel el semmit a rázkódásból kb.

Nem sok gyártó csinál am CX-re bringát. Asszem Giant, Trek, Pinarello, Focus, de pl asszem a Pinarello se olyan régóta. De egyébként is azért nagyban különbözik az outitól a gyártása, mert ez ugye kap terepet és erősebb kerék szett kell, meg masszívabb váz, ami nem lehet olyan kemény sem, mert akkor a versenyzőt szanaszét rázza.

http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-29454
Itt van egy már túlcicomázott CX. A sárvédőt lekapnám ahogy van és a Miche féket visszacserélném Cantira. Magyarországon nincs nagy választék belőlük (mármint a minőségiből), viszont amit a pinarello mellett linkeltem Avid Shorty 6 arra azt mondják eléggé jó kis cucc.

This post was edited by Baleee on Sep 4 2010 02:00am
Member
Sep 4 2010 05:34am
Quote (Baleee @ Sep 4 2010 07:41am)
http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-29454
Itt van egy már túlcicomázott CX. A sárvédőt lekapnám ahogy van és a Miche féket visszacserélném Cantira. Magyarországon nincs nagy választék belőlük (mármint a minőségiből), viszont amit a pinarello mellett linkeltem Avid Shorty 6 arra azt mondják eléggé jó kis cucc.

hát hallod a hajtómű ritka ocsmány, a váz villa nem teccik... nemtom, valahogy nekem az olckúl jön be :) az enyémbringa nehéz outi viszonylatban, de baszott erős váza van(eddig túlélt már egy Ladát, egy Suzukit, meg egy Ikarus-t), a continental town ride gumik azok pont erre a cx-re vannak kitalálva(bár szerintem nincs nagy futófelülete sem), nekem egyedül a fékeimmel van baj, nem teljesen kompatibilis a fék meg a fékkar :P Amúgy ebben a bringában amit linkeltél még egy dolog van, ami nem klappol, én nem bíznám magam rá terepen egy országútis agyra. nekem monti agyak vannak bent :) de mostmár teszek fel képet róla valamikor

/e: szerintem a sárvédő igencsak jó szolgálatot tesz, először én se akartam, aztán beadtam a derekam, és nem bánom

This post was edited by SamLee on Sep 4 2010 05:36am
Member
Gold: 112.00
Sep 4 2010 06:03am
ma voltam hegyen, haverom felvittem, pálya vége, jövünk le, megyünk másik ''pályába'' - víz elvezető csatorna, mikor először voltam jó volt, belegurulásnál nemprobléma, mostviszont csúszott az eső miatt, megyek bele megcsúszott a kerekem belefejeltem, ráestem jobb csuklómra- megrepedet, ok, megyünk lefelé kocsi út közepén, kerülném ki mellette villamos sín, rámegyek de a kerekem beleakad a sínbe, előreestem, a bal térdem csontomig lehorzsoltam..
Go Back To Magyar Topic List
Prev1171172173174175410Next
Add Reply New Topic New Poll