d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev11701711721731741257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 834.97
Aug 30 2012 03:31pm
Member
Gold: 3.03
Aug 30 2012 03:42pm
Quote (peterqwer @ 30 Aug 2012 23:02)
nekem nem ilyen bonyolult(egyelőre) a fegyencedzés 1 ből csinálom a veteránt most fogok ujat csinálni cc2vel kombinálva

nekem nem tűnik bonyolultnak az enyém.
igaz, sokszor átalakult, mire ez kijött belőle.

egy nap kb 50-70 perc. de van még mit tökéletesíteni rajta.
pl, robbanékonyan is akarok majd csinálni néhány gyakorlatot. később.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 31 2012 01:36am
Quote (TassassinHc @ Aug 30 2012 05:18pm)
egyszer találkoztam egy olyan fekve nyomó géppel aminél nem volt a mellkasom előtt rúd, ami nyomhatott volna és a fejem mögött lehetett beállítani a súlyokat.
valamilyen csigás cucc lehetett.

az nem tud így agyonütni és már fel is van találva.
gondolom eléggé pontosan be lehet lőni az ellenállás mértékét.

(bár lehet, hogy nem mozog olyan szabadon a súly? passz)

de egy ilyet miért nem lehet használni?

Én már csomószor láttam/használtam olyan gépet. Leginkább régi termekben vagy szállodák alagsorában van egy-egy, de se az, se pedig a keret nem fekszik nekem. Nagyon fura rajtuk nyomni.

Quote (farki @ Aug 30 2012 06:25pm)
btw voltam ma orvosi vizsgálaton (melóhoz kell) és azt mondta az asszisztensnőci az EKG vizsgálat után, hogy látszik, hogy sportolok!
most nem tudom, hogy az eredményre célzott, vagy a hatalmas izmaimra!

Én EKG-nál mindig arra játszottam, hogy minél alacsonyabb legyen a pulzusom.
[Volt egy többszörös tour győztes biciklista, akinek 28-as volt a nyugalmi pulzusa.]

Quote (TassassinHc @ Aug 30 2012 09:58pm)
a srác, aki jogosan hagyja ki a lábnapot.
Peterqwer nekem így néz ki egy hetem

H - A
K - B
Sz - C
Cs - A
P - B
Szo - C
V - pihenés

az alap, hogy mindenből 6 * 6-ot csinálok.
kivéve:
- vádli (6 * 20)
- tarkóhoz / mellhez húzás (6 * 4) inkább csinálok kevesebb szabályosat, mint hogy sokat lendítsek
- tolódzkodás (6 * 4) - könyökömre kell figyelnem
- guggolás (6 * 10) - eddig kitöréseket csináltam, de inkább lépegetnék az egylábas guggolás felé - egyelőre szoktatom a térdemet a mókához.

A nap
kézállás, karhajlítás / nyújtás - amikortól megy, 1 kézen
törzsemelés 45fokban (lábemelés vízszintesig) /6 hetente váltom/
széles fekvőtámasz
vádliemelés lépcsőn (egy lábon)
tarkóhoz húzás

B nap
húzódzkodás (vállszélességben) /alsó és felső fogást váltogatom/ - amikortól megy, 1 kézen
homorítás -45fokból ameddig megy / híd adott napon belül egymásután váltogatom
fekvőtámasz (vállszélességben) - amikortól megy, 1 kézen
guggolás - amikortól megy, 1 kézen
mellhez húzás (kb 2 vállszélességben)
tolódzkodás

C nap
ugrálókötél (3 * 3 perc)
fogás erősítés - törülközőn, két kézzel (6*10s - a vicces, hogy elbírom magamat simán úgy is, ha a hüvelykujjammal nem fogok rá)
birkózó híd - adott napon belül is váltom, hogy első, vagy hátsó
zászló (2 * 6 * 10 sec)
ujjbegyeken támaszkodás (6 * 10 sec)
zsákolás (box zsák) (3 * 3 perc)

amiből 6 * 4, 1-2 héten belül felteszem 6 * 6-ra.
a guggolást még nem tudom, hogy mennyi ismétlésig emelem - ameddig nem kezdem el érezni az izmokban és még nem érzem az ízületben.

Aztán meg azt írod, hogy 2*6*10 secig kitartod a zászlót?
6 * 6-ot még nem mindenből tudom lassan és szabályosan megcsinálni, de ez az első cél.
aztán felvinni 6 * 12-re

egyelőre itt tartok.

lehet rám jönni.

Nem akarok fasz módjára belekötni más edzésébe de ez mi a szar ez? Nem használsz súlyokat és 6*10 guggolás meg 6*6 fekvőtámasz a napi penzum, ami még általános iskolában is lófasz, aztán meg azt írod, hogy 2*6*10 secig kitartod a zászlót?
Member
Aug 31 2012 04:52am
Quote (beni @ 31 Aug 2012 09:36)

Nem akarok fasz módjára belekötni más edzésébe de ez mi a szar ez? Nem használsz súlyokat és 6*10 guggolás meg 6*6 fekvőtámasz a napi penzum, ami még általános iskolában is lófasz, aztán meg azt írod, hogy 2*6*10 secig kitartod a zászlót?

kifelejtettem egy dolgot: a zászlónál bordáknál meg vagyok támasztva, a kezeim valamivel többet tesznek a koordinációnál, de inkább a has oldalsó részéről szól az ügy.

guggolás: van két gyerekkori térdbetegségem. fel volt lazulva a porc és a sípcsont felső részén van valami kis csontos izé, ami irritálta az ízületet. - írtam, hogy a térdemet szoktatom a guggoláshoz. (szerencsémre jól bírja)
fekvőtámasz: (és a többire is ez vonatkozik - kivéve láb) ez alapján kísérletezem: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_37_kld_008_szett_biblia.php
értelemszerűen nem tudom belőni a 80% 1RM-t. de a fekvők és a többi gyakorlat is szépen lassan van végrehajtva. kb. 3 másodperc lefelé, 2 kitartás, 3 felfelé.
fekvőtámasznál ezt a tempót teljesen tudom tartani és lehetne emelni (könyököm nem 100% - ezt írtam a tolódzkodásnál), de mellhez húzásnál még nincsen meg teljesen ez a tempó és kézenállásból kinyomásnál meg hajjaj...

először tudjam szépen, lassan, szabályosan megcsinálni a gyakorlatokat, aztán emelek az ismétlés számon, ahol lehet áttérek egy kézre / egy lábra.

szerinted mit kellene másképpen csinálnom?
Member
Gold: 1,630.69
Aug 31 2012 04:56am
Quote (TassassinHc @ Aug 31 2012 11:52am)

Venni egy kondiberletet.
Member
Aug 31 2012 04:58am
Quote (TassassinHc @ Aug 31 2012 11:52am)
kifelejtettem egy dolgot: a zászlónál bordáknál meg vagyok támasztva, a kezeim valamivel többet tesznek a koordinációnál, de inkább a has oldalsó részéről szól az ügy.

guggolás: van két gyerekkori térdbetegségem. fel volt lazulva a porc és a sípcsont felső részén van valami kis csontos izé, ami irritálta az ízületet. - írtam, hogy a térdemet szoktatom a guggoláshoz. (szerencsémre jól bírja)
fekvőtámasz: (és a többire is ez vonatkozik - kivéve láb) ez alapján kísérletezem: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin%5F01%5F37%5Fkld%5F008%5Fszett%5Fbiblia.php
értelemszerűen nem tudom belőni a 80% 1RM-t. de a fekvők és a többi gyakorlat is szépen lassan van végrehajtva. kb. 3 másodperc lefelé, 2 kitartás, 3 felfelé.
fekvőtámasznál ezt a tempót teljesen tudom tartani és lehetne emelni (könyököm nem 100% - ezt írtam a tolódzkodásnál), de mellhez húzásnál még nincsen meg teljesen ez a tempó és kézenállásból kinyomásnál meg hajjaj...

először tudjam szépen, lassan, szabályosan megcsinálni a gyakorlatokat, aztán emelek az ismétlés számon, ahol lehet áttérek egy kézre / egy lábra.

A zászlós dologért megérdemelnél egy óra sarokban térdelést.

Amúgy szerintem kurvára fölöslegesen nézegetem a szett/ismétlésszám bibliát, mellettük a szétgyúrt képeket, ha te 6 fekvőt csinálsz egyszerre súly nélkül ... Pont a lényeget nem érted.
Member
Aug 31 2012 05:15am
ez elfér ide, azt hiszem

Member
Aug 31 2012 05:15am
Quote (beni @ 31 Aug 2012 12:58)
A zászlós dologért megérdemelnél egy óra sarokban térdelést.

Amúgy szerintem kurvára fölöslegesen nézegetem a szett/ismétlésszám bibliát, mellettük a szétgyúrt képeket, ha te 6 fekvőt csinálsz egyszerre súly nélkül ... Pont a lényeget nem érted.

zászló :C
holnap kipróbálom megtámasztás nélkül, csak a kíváncsiság kedvéért. - nem jósolok neki nagy jövőt egyelőre

a "nézegetni" szót E/2-ben akartad írni?
nem azt mondtam, hogy azt csinálom... hanem azt mondtam, hogy az alapján _kísérletezem_.
saját súllyal nem tudom az ellenállást növelni és innentől ugye bukik a "24-50 elv"... egy része. de majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

de szerintem van valami elképzelésed arról, hogy te hogyan csinálnád a helyemben? kíváncsi vagyok rá, mert szeretném jobban és eredményesebben csinálni a dolgot.

Quote (Karan2_Returned @ 31 Aug 2012 12:56)
Venni egy kondiberletet.

hogy egy klasszikust idézzek:
"Pont a lényeget nem érted."
Member
Aug 31 2012 06:16am
Quote (TassassinHc @ Aug 31 2012 12:15pm)

de szerintem van valami elképzelésed arról, hogy te hogyan csinálnád a helyemben? kíváncsi vagyok rá, mert szeretném jobban és eredményesebben csinálni a dolgot.

Nem tudom megmondani, hogy neked hogy kéne csinálni, mert ha elmondanám, hogy én hogy csinálom akkor jönnének a kitételek:

1. vega vagyok
2. nincs pénzem konditeremre, súlyra
3. fáj a térdem, könyököm
4. de én lassan csinálom a gyakorlatot
5. nekem bejön a 6-os széria
6. etc

Tehát tök mindegy mit mondok: nem vagyok a helyedben. Te tudod, hogy neked mi jó. (Elvileg.)

Nagyon faszák tudnak lenni a saját testtel végzett gyakorlatok, nem erről van szó. De a te elbeszélésedből nem az árad, hogy keményen odateszed magad, hanem, hogy próbálsz edzegetni, meg tudatosan terveket szövögetni, aztán balfaszkodsz. De lehet nincs igazam és tök jól fejlődsz, etc.

Member
Gold: Locked
Aug 31 2012 06:34am
Quote (TassassinHc @ 31 Aug 2012 11:52)

fekvőtámasz: (és a többire is ez vonatkozik - kivéve láb) ez alapján kísérletezem: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_37_kld_008_szett_biblia.php

térdedet miért nem vizsgáltatod ki

Én ezt fogom jövő héten kezdeni

H: húzódzkodás, guggolás, fogáserősítés
K: fekvőtámasz, lábemelés, vádli
Sz: Fekvőtámasz kézállásban, híd, nyak
Cs: =hétfő
P: =kedd
Sz: =Szerda
V: pihenőnap

+ az aktív nyújtás minden nap
Go Back To Magyar Topic List
Prev11701711721731741257Next