d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1170171172173174410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Sep 3 2010 05:01am
Quote (Baleee @ 3 Sep 2010 12:55)
Oh shi-

Btw Samlee, nem tudom mit hallottál ezekről, de nagy szopás lesz a Zrínyin.
Ilyen tervek vannak, hogy megszűnik a civil képzés, mert, hogy ez egy katonai egyetem és akkor ott mindenkinek katonának kell lennie, mert katonaság és mindenkatona és katonakatona, meg krumplivirág. Ergo aki még BSc-vel idén bejutott, az még szerencsés, de utána csak katonai képzések lesznek, de ezzel kb az is ki van zárva, hogy aki most végez BSc-n, az tovább tudjon menni az egyetemen belül MSc-vel. Akkor így az egyik (katona) tanár mondja am, hogy szar ez az egész amit kitaláltak, hogy civilek nn, mert az egyetem költségvetése 8 milliárd körül van kb, ebből állambácsi 3,5milliárdot áll, a többi kb a civil hallgatók tandíjából jön be. >.<

Meg megszüntették az IMO közösségi házat is (az a lényege, hogy egyetem területén egy szórakozóhely volt, ahol lehetett csocsózni, pókerezni, játékgép is volt, lényegében diákkocsma, kávézó, de kaját is lehetett kapni - szendvicsek stb - ), szal le lett festve az egésznek a fala belül fehérre és olyan mint vmi kórterem. >.<

Meg valami ilyenről is hallottam, hogy 3 egyetemet (Zrínyi, CORVINUS!!!!!!, meg még valami 'random' egyetemet össze akarnak vonni). De ez milyen már... :D Nehogy már közgazdasági egyetemet összevonjanak egy műszaki és hadtudományi egyetemmel, ebből milyen eredmény lesz már?! >.< Olyanok szólnak bele majd abba, hogy a műszaki dolgokhoz milyen költségvetés dukál, akiknek közük sincs hozzá. Na jó, mondjuk ezzel az új vezetéssel így is úgy is ez megy, szóval 'lényegtelen'.

a költségvetésbe mindig mindenütt olyanok szólnak bele akiknek fingjuk sincs arról, hogy mit is "irányítanak" (eg.: közgazdászok)

ezért érdemes általában posztgrad közgazd/menedzser diplomát szerezni, hogy legyen előtte valami értelmes is

de amúgy ezt csak flémnek szántam mert unatkozom szal ne mérdemes replyre
Member
Gold: 69.85
Sep 3 2010 05:05am
Quote (Imdeth @ 3 Sep 2010 13:01)
a költségvetésbe mindig mindenütt olyanok szólnak bele akiknek fingjuk sincs arról, hogy mit is "irányítanak" (eg.: közgazdászok)

ezért érdemes általában posztgrad közgazd/menedzser diplomát szerezni, hogy legyen előtte valami értelmes is

de amúgy ezt csak flémnek szántam mert unatkozom szal ne mérdemes replyre

Dehogynem, mivel ezzel is hozzásegítesz egy hozzászóláshoz sokakat. Egyébként igen, ilyen téren jó lenne ha 'mérnök közgazdászok' kapnák a beleszólást és nem azok, akik azt sem tudják mit dolgoznak. Ezzel nem akarom flémelni a közgazdászokat, akik csak azt tanulták egész életükbe (na jó de, egy kicsit :D ), de nekik akkor sincs közük egy műszaki cég közgazdaságához, mert nem tudják, hogy mire mennyit kell költeni, ahhoz, hogy az hatékony maradjon, ahogy egyetemen se és oktatásban sem tudják belőni a költségvetést úgy, hogy ne legyen elbazsva.
Member
Sep 3 2010 05:38am
Offot félretéve am, nem tudom már melyik extrém bringás írta itt a váz repedést, de találtam bikemag forumot olvasva egy embert aki profi módon hegeszt bringa alkatrészeket, anyagtól mondhatni függetlenül.
http://www.mariuszawihegesztes.hu/

Itt megvan minden info róla.
Member
Gold: 6,160.00
Sep 3 2010 05:58am
Quote (Baleee @ Sep 3 2010 11:38am)
Offot félretéve am, nem tudom már melyik extrém bringás írta itt a váz repedést, de találtam bikemag forumot olvasva egy embert aki profi módon hegeszt bringa alkatrészeket, anyagtól mondhatni függetlenül.

lolllll róla beszéltem :D
Member
Sep 3 2010 06:01am
Quote (SamLee @ 3 Sep 2010 13:58)
lolllll róla beszéltem :D

Ja oks. :D Btw fentebb írtam pár dolgot, te hallottál ezekről? :D
Member
Sep 3 2010 06:06am
Quote (Baleee @ Sep 3 2010 10:55am)
Oh shi-

Btw Samlee, nem tudom mit hallottál ezekről, de nagy szopás lesz a Zrínyin.
Ilyen tervek vannak, hogy megszűnik a civil képzés, mert, hogy ez egy katonai egyetem és akkor ott mindenkinek katonának kell lennie, mert katonaság és mindenkatona és katonakatona, meg krumplivirág. Ergo aki még BSc-vel idén bejutott, az még szerencsés, de utána csak katonai képzések lesznek, de ezzel kb az is ki van zárva, hogy aki most végez BSc-n, az tovább tudjon menni az egyetemen belül MSc-vel. Akkor így az egyik (katona) tanár mondja am, hogy szar ez az egész amit kitaláltak, hogy civilek nn, mert az egyetem költségvetése 8 milliárd körül van kb, ebből állambácsi 3,5milliárdot áll, a többi kb a civil hallgatók tandíjából jön be. >.<

Meg megszüntették az IMO közösségi házat is (az a lényege, hogy egyetem területén egy szórakozóhely volt, ahol lehetett csocsózni, pókerezni, játékgép is volt, lényegében diákkocsma, kávézó, de kaját is lehetett kapni - szendvicsek stb - ), szal le lett festve az egésznek a fala belül fehérre és olyan mint vmi kórterem. >.<

Meg valami ilyenről is hallottam, hogy 3 egyetemet (Zrínyi, CORVINUS!!!!!!, meg még valami 'random' egyetemet össze akarnak vonni). De ez milyen már... :D Nehogy már közgazdasági egyetemet összevonjanak egy műszaki és hadtudományi egyetemmel, ebből milyen eredmény lesz már?! >.< Olyanok szólnak bele majd abba, hogy a műszaki dolgokhoz milyen költségvetés dukál, akiknek közük sincs hozzá. Na jó, mondjuk ezzel az új vezetéssel így is úgy is ez megy, szóval 'lényegtelen'.

ezt az egyetem összevonást én is hallottam, de nem hiszem, hogy lesz valami is belőle. elvileg a rendőrökkel akarnak összevonni, meg asszem valami államigazgatási akármivel és Közszolgálati Egyetem lenne belőle(mi leszel diploma után kisfiam? - közszolga :D ), az IMO-t pedig elvileg azért zárták be, mert az iskolától azt bérelte egy cég(úgy, ahogy a Fároszt is) és most felmondta a szerződést. Amúgy szerintem biztos lesz valami helyette, mert már így is elég komoly tiltakozás van. A civileket nem hiszem, hogy ez alapján ki tudnák takarítani, egyrészt ahogy mondtad, elég sok jön be a tandíjból, másrészt meg ha egy kis realitásérzéke is van az új vezetésnek, kénytelen beismerni, hogy már a most végzett katvezeseket se nagyon tudja munkához juttatni az állambácsi itthon, szinte több a tiszt az állományban, mint a baka, a civileknél azért ennyire nem gáz a munkaerőpiaci helyzet. Ha tényleg ilyen faszkabátok az új vezetők, akkor ez van, de szerintem ennél képesek ők logikusabban is gondolkodni. Csomó olyan civil is van, akik meg szervesen csatlakoznak az egyetem profiljához, de mégsem katonai szak. Ilyen pl a hadmérnöki, vagy a zrínyis gépész szakok. Azt, hogy katonakatonakatona én nehezen tudom elhinni. Tény, hogy akarnak egy komolyabb arculatváltást, ami egy kicsit mondjuk megpróbálja kiszorítani ezt a gittegylet-érzést az egyetemről, de hogy maguk alatt akarnának fát vágni, azt kétlem. Egyenlő lenne az öngyilkossággal, szerintem ez max 2-3 szemeszter alatt már nagyon kijönne.
Member
Sep 3 2010 06:06am
Quote (Baleee @ Sep 3 2010 12:01pm)
Ja oks. :D Btw fentebb írtam pár dolgot, te hallottál ezekről? :D

amúgy nem tudtam, hogy honlapja is van neki :)
Member
Gold: 247.00
Sep 3 2010 06:20am
Quote (Baleee @ Sep 3 2010 12:38pm)

Én már 3szor vittem hozzá vázat, és mind fullos lett, amúgy nem csak összehegeszti a törött részeket, hanem mindig kitalál valami plusz erősítést rá.
Persze érdemes átgondolni előtte, volt már hogy 10 ezer fölött volt nekem a javítás, és lehet hogy nem éri meg megcsináltatni.
Member
Sep 3 2010 06:23am
Quote (SamLee @ 3 Sep 2010 14:06)
ezt az egyetem összevonást én is hallottam, de nem hiszem, hogy lesz valami is belőle. elvileg a rendőrökkel akarnak összevonni, meg asszem valami államigazgatási akármivel és Közszolgálati Egyetem lenne belőle(mi leszel diploma után kisfiam? - közszolga :D ), az IMO-t pedig elvileg azért zárták be, mert az iskolától azt bérelte egy cég(úgy, ahogy a Fároszt is) és most felmondta a szerződést. Amúgy szerintem biztos lesz valami helyette, mert már így is elég komoly tiltakozás van. A civileket nem hiszem, hogy ez alapján ki tudnák takarítani, egyrészt ahogy mondtad, elég sok jön be a tandíjból, másrészt meg ha egy kis realitásérzéke is van az új vezetésnek, kénytelen beismerni, hogy már a most végzett katvezeseket se nagyon tudja munkához juttatni az állambácsi itthon, szinte több a tiszt az állományban, mint a baka, a civileknél azért ennyire nem gáz a munkaerőpiaci helyzet. Ha tényleg ilyen faszkabátok az új vezetők, akkor ez van, de szerintem ennél képesek ők logikusabban is gondolkodni. Csomó olyan civil is van, akik meg szervesen csatlakoznak az egyetem profiljához, de mégsem katonai szak. Ilyen pl a hadmérnöki, vagy a zrínyis gépész szakok. Azt, hogy katonakatonakatona én nehezen tudom elhinni. Tény, hogy akarnak egy komolyabb arculatváltást, ami egy kicsit mondjuk megpróbálja kiszorítani ezt a gittegylet-érzést az egyetemről, de hogy maguk alatt akarnának fát vágni, azt kétlem. Egyenlő lenne az öngyilkossággal, szerintem ez max 2-3 szemeszter alatt már nagyon kijönne.

Akkor biztos megszoptatnák saját magukat. De ettől függetlenül szerintem 'van annyi eszük', hogy maguk alatt kivágják a fát, aztán a szarból próbálnak várat építeni megint. Ez az egész magyar vezetésre jellemző, nem csak az egyetemre. Amikor már mindent elbasztak utána meg megy majd a siránkozás, hogy jajj, ezt mi nem így terveztük.

De mondom, abba bele fog még telni pár év, hogy rájöjjenek a faszságaikra, ha csak tényleg nem kapnak valami erős pofont idő előtt, hogy hupsz ez így szar. Csak amit említettél, hogy több a tiszt, mint a baka már olyan hiányokat tud(na) termelni, hogy összeomlana, de meg a másik, hogy a katonák a kötelezettségeik miatt soha nem tudnak majd mérnöki szemmel olyan szintet hozzáadni a fejlesztésekhez, mint egy civil. Tény, hogy hadtechnikai dolgokba szükség van a katona mérnökökre, mert ők látják, hogy mi kell, meg hogyan kell, hogy könnyen használható legyen, de innentől szerintem ki is fújnak, mivel általánosságban a civil mérnök akár zrínyis, akár nem, jobban bele tud merülni a fejlesztésbe és felgyorsítani informatikai téren a dolgokat, vagy mechanikai téren könnyíteni az alkatrészeken. Mert egy szolgálatos katona mérnöknek kevesebb ideje lesz labormunkára, mint egy civilnek aki úgymond ott tölti az egész napját/életét. >.<
Member
Sep 3 2010 06:26am
Quote (Georgebaba @ 3 Sep 2010 14:20)
Én már 3szor vittem hozzá vázat, és mind fullos lett, amúgy nem csak összehegeszti a törött részeket, hanem mindig kitalál valami plusz erősítést rá.
Persze érdemes átgondolni előtte, volt már hogy 10 ezer fölött volt nekem a javítás, és lehet hogy nem éri meg megcsináltatni.

Megpróbálok am Én is otthon összehozni 1-2 eszközt, amivel CroMo vázat, meg alut is tudok hegeszteni. De talán még aluhoz lenne is szerszámom, acélhoz mindenképpen. Csak még fejlesztenem kell a használatát, hogy precízebb varratokat tudjak csinálni, meg hasonlók. Nem bringánál, hanem alváz vagy másnál, már segítettem be, ugyan akkor nem hegesztettem, de ott erősen ki is ütközött a különböző erősítések fontosság, de akinek van kicsi józan esze, rájön, hogy egy törött aluvázat pl, nem elég 'újravarrni', hanem kell egy másik 'cső' köré, vagy bele, ami megadja a merevségét és a sérületlen felületeken csatlakozik hozzá. Ilyenek nélkül esélytelen, hogy az a varrat képes legyen elbírni a terhelést.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1170171172173174410Next
Add Reply New Topic New Poll