Quote (Baleee @ Sep 3 2010 10:55am)
Oh shi-
Btw Samlee, nem tudom mit hallottál ezekről, de nagy szopás lesz a Zrínyin.
Ilyen tervek vannak, hogy megszűnik a civil képzés, mert, hogy ez egy katonai egyetem és akkor ott mindenkinek katonának kell lennie, mert katonaság és mindenkatona és katonakatona, meg krumplivirág. Ergo aki még BSc-vel idén bejutott, az még szerencsés, de utána csak katonai képzések lesznek, de ezzel kb az is ki van zárva, hogy aki most végez BSc-n, az tovább tudjon menni az egyetemen belül MSc-vel. Akkor így az egyik (katona) tanár mondja am, hogy szar ez az egész amit kitaláltak, hogy civilek nn, mert az egyetem költségvetése 8 milliárd körül van kb, ebből állambácsi 3,5milliárdot áll, a többi kb a civil hallgatók tandíjából jön be. >.<
Meg megszüntették az IMO közösségi házat is (az a lényege, hogy egyetem területén egy szórakozóhely volt, ahol lehetett csocsózni, pókerezni, játékgép is volt, lényegében diákkocsma, kávézó, de kaját is lehetett kapni - szendvicsek stb - ), szal le lett festve az egésznek a fala belül fehérre és olyan mint vmi kórterem. >.<
Meg valami ilyenről is hallottam, hogy 3 egyetemet (Zrínyi, CORVINUS!!!!!!, meg még valami 'random' egyetemet össze akarnak vonni). De ez milyen már...

Nehogy már közgazdasági egyetemet összevonjanak egy műszaki és hadtudományi egyetemmel, ebből milyen eredmény lesz már?! >.< Olyanok szólnak bele majd abba, hogy a műszaki dolgokhoz milyen költségvetés dukál, akiknek közük sincs hozzá. Na jó, mondjuk ezzel az új vezetéssel így is úgy is ez megy, szóval 'lényegtelen'.
ezt az egyetem összevonást én is hallottam, de nem hiszem, hogy lesz valami is belőle. elvileg a rendőrökkel akarnak összevonni, meg asszem valami államigazgatási akármivel és Közszolgálati Egyetem lenne belőle(mi leszel diploma után kisfiam? - közszolga

), az IMO-t pedig elvileg azért zárták be, mert az iskolától azt bérelte egy cég(úgy, ahogy a Fároszt is) és most felmondta a szerződést. Amúgy szerintem biztos lesz valami helyette, mert már így is elég komoly tiltakozás van. A civileket nem hiszem, hogy ez alapján ki tudnák takarítani, egyrészt ahogy mondtad, elég sok jön be a tandíjból, másrészt meg ha egy kis realitásérzéke is van az új vezetésnek, kénytelen beismerni, hogy már a most végzett katvezeseket se nagyon tudja munkához juttatni az állambácsi itthon, szinte több a tiszt az állományban, mint a baka, a civileknél azért ennyire nem gáz a munkaerőpiaci helyzet. Ha tényleg ilyen faszkabátok az új vezetők, akkor ez van, de szerintem ennél képesek ők logikusabban is gondolkodni. Csomó olyan civil is van, akik meg szervesen csatlakoznak az egyetem profiljához, de mégsem katonai szak. Ilyen pl a hadmérnöki, vagy a zrínyis gépész szakok. Azt, hogy katonakatonakatona én nehezen tudom elhinni. Tény, hogy akarnak egy komolyabb arculatváltást, ami egy kicsit mondjuk megpróbálja kiszorítani ezt a gittegylet-érzést az egyetemről, de hogy maguk alatt akarnának fát vágni, azt kétlem. Egyenlő lenne az öngyilkossággal, szerintem ez max 2-3 szemeszter alatt már nagyon kijönne.