Quote (farki @ May 19 2017 08:09am)
az elmúlt 2 napban a FILD (finger induced lucid dreaming) technikával próbálkoztam, 0% success rate eddig
tl;dr a technikáról:
0. feküdj le aludni
1. fel kell kelned olyan állapotban, hogy kibaszott álmos vagy, s instant vissza tudnál aludni (ébresztő 3-6 órával lefekvés után)
2. miután kinyomtad az ébresztőt, próbálj meg visszaaludni, itt kezdődik a technika maga
3. a mutató és középső ujjad felváltva mozgasd fel-le, mintha egy zongora két billentyűjét nyomkodnád felváltva. olyan erősen kell, hogy IRL nem tudnád lenyomni vele a billentyűt, de azért nyomást fejtenél ki rá (szal naon lájtin)
4. ezt csináld kb 20-30 másodpercig (érzésre, nem szabad számolni, az ujjakra kell koncentrálni) és csinálj egy reality checket: legegyszerűbb, ha a másik kezeddel befogod az orrod és megpróbálsz levegőt venni
5. ezt ismételd meg max 3-4x.
nagyon sokszor az történik, hogy amikor befogod az orrod, akkor tudsz levegőt venni, tehát már egy álomban vagy... csak az álom úgy indul, hogy ugyanúgy fekszel az ágyadban. másik variáció, hogy már egy álomban vagy, ott fogod be az orrod és akkor jössz rá. fórumokon 100% közeli success rateről mesélnek
első alkalom:
4-re állítottam be ébresztőt, de konkrétan nem csörgött/nem keltett fel és így reggel fél 8-kor keltem fel kipihenten, s kissé mérges is voltam, hogy lehettem ilyen balfasz, hogy szarul állítottam be a csörgőt. de a második alkalom után lehet, hogy egészen más történt
második alkalom:
4-re állítottam ébresztőt, 20x leellenőriztem, hogy tényleg. hát megint kurvára nem keltem fel, viszont egyszer csak felriadtam, hogy basszameg, már megint nem ébresztett ez a szar? ránéztem a telómra és 4 óra 10 perc volt, úgyhogy biztos, hogy felébresztett, csak automatikusan kinyomtam és visszafeküdtem egyből, teljesen elfelejtve az egészet.
na de, most hogy így ébren vagyok, neki is láttam a technikának.
mozgattam az ujjaim, befogtam az orrom, nem tudtam levegőt venni, még IRL voltam
elkezdtem újra mozgatni, ezután nem emlékszem semmire és 7-kor keltem
szóval a tökéletes időpontot sikerült elsőre megtalálni az ultra álmossághoz, de egy kis extra awarenesst ki kell skillelni
blazold fagota