Quote (lehetrawen @ Apr 11 2017 10:47am)
A jelenlegi rendszert nagy részben a jelenlegi kormány tette még rosszabbá. Nem tudom konkrétan mire gondolsz de szerintem soha nem lesznek olyan szabályozások amikkel nem lehet valahogy visszaélni, illetve olyan emberek nem fognak a politika tetejére jutni akik nem tudják kijátszani a rendszert vagy nem céljuk ez. Nekem nincsenek illúzióim, a politikusok mindenhol lopnak, a kérdés, hogy mennyit és mennyire pofátlanul.
Vannak olyan kulcsok amik fejjel lefele is belemennek a zarba - de a nagy tobbseg azert mar mentes ettol a problematol. Ez csak elhatarozas kerdese, az emberi visszaelesektol meglehet szabadulni felteve hogy hajlandoak vagyunk megfizetni az arat. Ez nyilvan nem holnap lesz, de jelenleg a masik iranyba haladunk: a szereploket demonizaljuk es a valodi problemarol senki sem beszel.
Quote (cowding @ Apr 11 2017 10:49am)
Vajnyi keveset ertek hozza, de imo mindenki ezt akarja, de ha a jelenleg hatalmon levo part ezt nem akarja, sot ellene tesz es ugy manipulalja a dolgokat hogy mindenkepp neki legyen dontesi joga egy ilyen kerdesben akkor nagyon mast nem lehet csak levaltani oket vagy megszavazni valamit ami legalabb annyira meggyengiti oket hogy lehessen 1-2 javito torvenyt megszavazni parlamenten belul
Bar lehet hogy igy tunik, en alapvetoen nem ezt vitatom. Felolem azt csinalnak a Fidesszel amit akarnak.
Ha jol emlekszem az MSZP miatt is felgyujtottak nehany kukat meg megostromoltak a TVt(amit most CPT is megigenyelt), igy 10 ev utan meg legalabb olyan rossz a helyzet.
Quote (anyd @ Apr 11 2017 10:55am)
Attól függ mit hívsz jelenlegi rendszernek. A jelenlegi rendszer nem számoltatta el az előző rendszer kémjeit, sőt a titkosszolgálat lényegében maradt úgy ahogy volt. A kormánypártban rengeteg, az előző rendszert kiszolgáló, atkívan résztvevő szereplő van.
A választási törvény önkényes módosításával a fidesz masszívan bebetonozta magát a hatalomba, és lényegében egyre inkább közelít a Putyini autokrácia megvalósításához.
Jolvan jolvan a Fidesz rossz. Az elozo rendszer kemei is rosszak. Szedjuk ossze az egeszet egy szigetre, es bombazzuk az egeszet tengerszint ala.
Aztan? Mert ha annyi a terv, hogy uj emberek kerulnek a kemek meg a fideszesek helyere az semmivel sem jobb mint a regi rendszert szamonkeres nelkul atvenni.