Miylen kvot?
Magamtol irtam most igy hirtelen
persze biztos sokan leirtak meg elottem, de most nem ez volt a lenyeg
Azert erdekes belegondolni mennyire valaszt ad a modern fizika az ilyen kerdesekre. 1.Attol meg nagyon messze vagyunk, hogy mesterseges intelligenciat letrehozzunk,
pl nem tudod megmondani egy gepnek, hogy itt egy sakktábla, adott felállással, találd meg nekem a lehető legjobb lépést. Csak azt tudod neki megmondani, hogy mikor mit lépjen mit csináljan adott szituacioban etc. Magatól nem fog tanulni…. aztán ki tudja meddig fejlődik a dolog, lehet pár száz év múlva lesz olyan is.2.Ugyanez a determinisztikus világkép. Azt gondolnád, hogy ha van egy dobókockád, és ismered milyen erővel dobtad el, meg hogy hogyan, meg hogy merre, meg ismered a fizikát, akkor meg tudod mondani, hogy hányast fogsz dobni. De itt a modern fizika, es mondja hogy megse, mert van egy heisenberg fele hatarozattlansagi allando
3.Cp két lyuk kíserlete is erdekes. Ismertem mar korabban olvastam par ezzel kapcsolatos konyvet. Regen szerettem az ilyesmiket, mióta bmes lettem meg valahogy nem erdekel

de most utanagooglezgattam. Olyanokat is csinaltak mar azota, ahogy fejlodott a tehcnika, hogy kilovik az elektront es utana rakjak be a muszert amivel nezik, hogy hol megy at, meg mielott odaerne. Erdekes eredmenyek, legalabbis nekem az
Vannak olyan programok amik tudnak tanulni.
Nyilvan egy sema alapjan, es operatori inputtal de tanulnak - kb. mint egy kisgyerek a szuleitol, csak nagyon lebutitva.