Quote (TuskesVanek @ 21 Jul 2014 11:47)
alkoholista alatt azt értettem, aki rállt egy rendszeresen bevitt alkoholmennyiségre pl. minden nap megissza a két sör két féldecit mert anélkül remegne a keze, ingerült lesz, nem bírja a munkát stb.
szóval akkor elméletileg egy rendszeres fűfogyasztó nem akad ki, ha nem jut anyaghoz? vagy egy idő után ő is csak azért szív, mert kell neki az az állapot?
a ket sor + ket unicum nagyjabol egy naponta szivo fuvessel erhet fel /most az megint mas pelda, aki napi 10gramott sziv el, mert az szerintem is csak vegetalhat/. vannak, akik kiakadnak, mert nem tudnak beszivni, de akinek szerintem rendben van az elete, az nem kattog ezen 24/7, olyan, mintha betolnek egy jo pofa hideg sort, mert meleg van.
en alkoholizmus alatt azt ertem leginkabb, aki folyamatosan addig iszik, amig ki nem csapja magat. a nagycsaladom es ismerosok kozott kapasbol fel tudnek sorolni 10+ embert (csak sajat statisztika, ami mit sem er onmagaban), aki alkoholista /altalam megfogalmazott/ es ez mar durvan kihat az eletere is /romlott hazassag, szervi betegsegek pl., munka elvesztese, etc/ mig a fuvesek kozul 1 embert tudok mondani, aki ehhez hasonlithato, de az sem annyira durvan /meg o mar mast is tol, tobbek kozott alkohollal is minden nap kapcsolatban all/. masik nagyon fontos a tolerancia a drogoknal. funel is ugyanugy ervenyes, hogy egyre tobb thc-t kell bevinnie az embernek, hogy ugyanazt a hatast erje el, mig itt a tudot karositod vele leginkabb /oralis fogyasztas eseten szerintem semmi kartekony hatasa nincs, agyi reszeket nem vettem bele/ addig alkoholnal is ugyanez mukodik. csak ott direktben az emesztorendszeren keresztul egyeb szerveket is durvan rombol. egyre nagyobb mennyisegnel pedig no a kockazat is. /gondolom mindenki nyomott mar be egy uveg tomenyt vmikor, le sem tudom irni szavakban mennyire szetbassza az embert/
en sem azt akarom bizonygatni, hogy milyen kurva egeszseges, senki nem mondta. de az alkohol sokkal tobb eletet tort meg az altalam ismert emberek kozott.
This post was edited by ecneB on Jul 21 2014 04:02am