d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1161718192029Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 95.00
Aug 24 2013 05:03am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 12:49pm)
Nyíregyházán nőttem fel, Miskolcra jártam 3 évig barátnőhöz és Debrecenben éltem/dolgoztam 4 évet, tehát volt szerencsém a 3 legsötétebb megyéhez. Tény, hogy kevésbé lehet érvényesülni, de aki akar, az ott is tud. A rosszindulatú, befásult embernek meg teljesen mindegy mit adsz, ugyanaz marad.

meg is latszik a hatasa xd
Member
Gold: 343.00
Aug 24 2013 05:04am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 11:01am)
Teljesen jó példa erre a barátnőm ismerőse, akit ha meghallok Skypeon, már legszívesebben felakasztanám magam. Itthon élt a párjával, minkettőnek rendes állása volt, de hát az nekik nem jó, mert így nem lesz kertes ház. Nosza menjünk ki Angliába, mert ott kolbászból van a kerítés, majd dolgoznak mindketten, és az egyik fizetést elrakják. Mindkettőnél 0 nyelvtudás ofc. A nő konkrétan fél éve bassza a fajtáját otthon a lakásukban, pizsamában és arra vár egész nap, hogy a barátnőmmel skypolhasson, és panaszkodhasson, milyen jó nekünk itthon, nekik bezzeg keményen kell hajtani (csak a szerencsétlen párjának ofc). Aztán kiderült, hogy a csajnak az nem feküdt, hogy nem toltak a segge alá egyből 8 órás munkát, és csak akkor kell mennie, amikor hívják, meg a nyelvet is baszta megtanulni, pedig már fél éve kint él, inkább panaszkodik, pont úgy, mintha Magyarországon élne. Az ilyen ember tök mindegy hova megy... :D

:XD
iktf

megtudom érteni szegény lányt

ki a fasznak van kedve vergődni szarér hugyér
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:06am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 12:55pm)
Asszem a corvinuszon van a statisztika tanszek vagy valami hasonlo folott egy idezet, mely szerint a statisztika a leglegalisabb hazugsag.

Egyebkent mint irtam, nincsenek rendben a dolgok Magyarorszagon, csak te nem akarod megerteni mire utaltam. Arra, hogy mas orszagokban sem lesz jobb, es hogy megelni otthon is meglehet, tisztessegesen.

Sok orszagban jartam, es nem azt latom, hogy ott olyan kibaszott jo lenne az elet. Vagy angliaban szeretnel elni? x millio masik bevandorlo mellett magadnak is szoritani egy helyet, hogy megkeresd a nyaralasra valot, es beleolvadj a vegtelenul liberalis es jellemtelen kozmopoliszok egyikebe? - Nem egy britnek van tele a toke a bevandorlokkal, orokke ott se lesz jo vilag - mar anyagi ertelemben, mert sok egyeb ertelemben most sincs.

Esetleg elmesz skandinaviaba, es mosolyogva nezed ahogy a 14 eves gyermeked kihidrogenezett hajjal harom buzibart mulat at Gamla stanon, es a hetvegen te is felulsz a Tallini hajora, mert ott a tobbi alkoholista befogad, a hazafele uton kijozanodol, es igy meg nem is volt olyan draga a kaland? Esetleg harom evig vert izzadsz Norvegiaban egy allami allasert, amibol aztan nem rugnak ki soha, es betelepulsz a Sziriabol befogadott menekultek koze?

Igazabol meg sokmindent lehetne irni, de attol felek nincs ertelme.

Nem azzal van a gond, hogy kulfoldre szeretnel menni. A baj azzal van, hogy ezt utalatbol teszed es mindentol el szeretnel szakadni ami Magyarorszag, mindent hibaztatsz ami Magyarorszag, es a kulfoldtol varod a megvaltast, pedig barhol Europaban legalabb akkora erkolcsi ferto a vilag mint nalunk, csak tobbet keresel melle.

hát nem igazán

- nem szeretnék külföldre menni, sokkal jobban örülnék neki, ha a szülőhazámban tudnék érvényesülni, és olyan életet élni, amilyet szeretnék, de ez évről-évre esélytelenebbnek tűnik, ezért muszáj lesz rápróbálni a külföldi életre
- egyáltalán nem utálom Magyarországot, és nem hibáztatok mindent, ami Magyarország, de folyamatosan csak azt látom, hogy egyre kilátástalanabb a helyzet, percenként csődölnek be vállalkozások, minden megy tönkre, az emberek el vannak keseredve, mert nem látnak kiutat, az ország egyre jobban tűnik el a süllyesztőben, a drága felsővezetésnek meg gondolkodásban/hozzáállásban is sikerül az országot visszarepíteni a hetvenes évekbe
- tisztában vagyok vele, hogy külföldön sincs mindenkinek kolbászból a kerítés, de azért jó lenne olyan helyen lakni, ahol nem rándul görcsbe a gyomrom, ha rendőrt látok, még akkor is, ha amúgy semmi okom nem lenne rá (a cigányokat úgy se merik baszogatni, úgyhogy marad a könnyű préda), nem azt látom, hogy az ország minden szempontból visszafelé halad, és életvidám emberekkel vagyok körülvéve, nem pedig mindenki azon aggódik, hogy holnap mi lesz vele, és a családjával

ha mondjuk úgy alakulnak a dolgok, és 1 pár év múlva kimennék külföldre szerencsét próbálni, akkor kb. egyből jönnék vissza, ha valami csoda folytán helyreállnának a dolgok az országban, de egy csapat uzsorás cigány szarból nem fog várat építeni
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:08am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:02pm)
ne lokalizáljunk.

Hány nő (nem közalkalmazott) térhet vissza a szülés után az azt megelőző munkahelyére?
Mennyi szabadságot kap egy férfi, ha gyereke születik, hogy otthon legyen a gyerekkel és segítsen az anyának?
Hány százalék a munkanélküliség, ha beleszámoljuk a bújtatott munkanélkülieket is? (bújtatott munkanélküli: azok akik nem valók a felsőoktatásba és évekig ott bújtatják őket, a közmunkások, be nem jelentett munkanélküliek, megélhetési gyerekgyárosok...stb.)
Hol kapsz normális ellátást hálapénz nélkül? (Én nagyon kellemetlenül szoktam magam érezni, amikor pénzt kell adni az orvosnak, ha kevesli még kis is cseszhet veled)
Ha elérsz valamit kemény munkával, miért köpnek le az emberek és miért nem inkább azt kérdezik, hogy mit tanultál, mennyit dolgoztál?
Miért van minden összehányva, firkálva, baszva?
Miért van, hogy azon vállalkozók nagyrésze, aki sír amiatt, hogy az nagyon magas adók miatt kötelező csalni (ami részben igaz), a többszörösét csalja el annak, mint amennyit valóban kötelező a talpon maradáshoz? Egyáltalán miért kell egyáltalán bármennyit is elcsalni hogy boldogulj?

Ez mind hatással van a közhangulatra, még akkor is ha nem érint mindegyik személyesen mindenkit. De valamennyi biztosan, és ezek jelen vannak az egész országban.
Sokáig tudnám még sorolni, de lassan jön az F1, és inkább kajálok még előtte.

Múltkor munkaidőn kívül fogadott minket az orvos, mert bekopogtam és megkértem szépen, hogy ne kelljen este elmásznunk a város másik végébe az ügyeletre (csajosnak be volt durranva a hallójárat). Nem kellett pénzt adnom érte.
Amikor leszálltam a metróról, felhívták a figyelmemet arra, hogy összekente a fehér fal a fekete nadrágomat.
Stb.

Rossz tapasztalatok, jó tapasztalatok, csakúgy, mint máshol.
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:09am
Quote (putincykavodka @ Aug 24 2013 12:03pm)
meg is latszik a hatasa xd

Hogy halad a BME, Rici?
Member
Gold: 343.00
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 11:06am)
egy csapat uzsorás cigány szarból nem fog várat építeni

:XD:XD:XD:
Member
Gold: 2,496.00
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:06pm)
hát nem igazán

- nem szeretnék külföldre menni, sokkal jobban örülnék neki, ha a szülőhazámban tudnék érvényesülni, és olyan életet élni, amilyet szeretnék, de ez évről-évre esélytelenebbnek tűnik, ezért muszáj lesz rápróbálni a külföldi életre
- egyáltalán nem utálom Magyarországot, és nem hibáztatok mindent, ami Magyarország, de folyamatosan csak azt látom, hogy egyre kilátástalanabb a helyzet, percenként csődölnek be vállalkozások, minden megy tönkre, az emberek el vannak keseredve, mert nem látnak kiutat, az ország egyre jobban tűnik el a süllyesztőben, a drága felsővezetésnek meg gondolkodásban/hozzáállásban is sikerül az országot visszarepíteni a hetvenes évekbe
- tisztában vagyok vele, hogy külföldön sincs mindenkinek kolbászból a kerítés, de azért jó lenne olyan helyen lakni, ahol nem rándul görcsbe a gyomrom, ha rendőrt látok, még akkor is, ha amúgy semmi okom nem lenne rá  (a cigányokat úgy se merik baszogatni, úgyhogy marad a könnyű préda), nem azt látom, hogy az ország minden szempontból visszafelé halad, és életvidám emberekkel vagyok körülvéve, nem pedig mindenki azon aggódik, hogy holnap mi lesz vele, és a családjával

ha mondjuk úgy alakulnak a dolgok, és 1 pár év múlva kimennék külföldre szerencsét próbálni, akkor kb. egyből jönnék vissza, ha valami csoda folytán helyreállnának a dolgok az országban, de egy csapat uzsorás cigány szarból nem fog várat építeni

ez igy rendben is van, de ugy altalanossagban a megnyilvanulasaid(masoke meg vegkepp) nem ezt mutatjak

Member
Gold: 3,747.73
Aug 24 2013 05:10am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 12:08pm)
Múltkor munkaidőn kívül fogadott minket az orvos, mert bekopogtam és megkértem szépen, hogy ne kelljen este elmásznunk a város másik végébe az ügyeletre (csajosnak be volt durranva a hallójárat). Nem kellett pénzt adnom érte. 
Amikor leszálltam a metróról, felhívták a figyelmemet arra, hogy összekente a fehér fal a fekete nadrágomat.
Stb.

Rossz tapasztalatok, jó tapasztalatok, csakúgy, mint máshol.

ja, de az arányok nem mindegyek
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:10am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 12:59pm)
Alapvetoen Zemplenbol szarmazok, es a csaladom nagyresze most is ott el es dolgozik.

Asszem az is BAZ megye.

akkor neked is tudnod kéne, hogy az országnak ez a része például teljesen el van felejtve, és egy nyomornegyed még Magyarországhoz képest is

borsodból pestre menni lehetőségek és infrastruktúra szempontjából kb. olyan, mintha egy másik országba költöznél, pedig azért pest közel sem mekka
Member
Gold: 95.00
Aug 24 2013 05:12am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 01:09pm)
ez igy rendben is van, de ugy altalanossagban a megnyilvanulasaid(masoke meg vegkepp) nem ezt mutatjak

pedig ez a helyzet
de en mar csak ilyen kozonseges vagyok es csak spammolok. ahelyett. hogy megfogalmaznam, amit dejv mar leirt
Go Back To Magyar Topic List
Prev1161718192029Next
Add Reply New Topic New Poll