Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 24 2013 12:55pm)
Asszem a corvinuszon van a statisztika tanszek vagy valami hasonlo folott egy idezet, mely szerint a statisztika a leglegalisabb hazugsag.
Egyebkent mint irtam, nincsenek rendben a dolgok Magyarorszagon, csak te nem akarod megerteni mire utaltam. Arra, hogy mas orszagokban sem lesz jobb, es hogy megelni otthon is meglehet, tisztessegesen.
Sok orszagban jartam, es nem azt latom, hogy ott olyan kibaszott jo lenne az elet. Vagy angliaban szeretnel elni? x millio masik bevandorlo mellett magadnak is szoritani egy helyet, hogy megkeresd a nyaralasra valot, es beleolvadj a vegtelenul liberalis es jellemtelen kozmopoliszok egyikebe? - Nem egy britnek van tele a toke a bevandorlokkal, orokke ott se lesz jo vilag - mar anyagi ertelemben, mert sok egyeb ertelemben most sincs.
Esetleg elmesz skandinaviaba, es mosolyogva nezed ahogy a 14 eves gyermeked kihidrogenezett hajjal harom buzibart mulat at Gamla stanon, es a hetvegen te is felulsz a Tallini hajora, mert ott a tobbi alkoholista befogad, a hazafele uton kijozanodol, es igy meg nem is volt olyan draga a kaland? Esetleg harom evig vert izzadsz Norvegiaban egy allami allasert, amibol aztan nem rugnak ki soha, es betelepulsz a Sziriabol befogadott menekultek koze?
Igazabol meg sokmindent lehetne irni, de attol felek nincs ertelme.
Nem azzal van a gond, hogy kulfoldre szeretnel menni. A baj azzal van, hogy ezt utalatbol teszed es mindentol el szeretnel szakadni ami Magyarorszag, mindent hibaztatsz ami Magyarorszag, es a kulfoldtol varod a megvaltast, pedig barhol Europaban legalabb akkora erkolcsi ferto a vilag mint nalunk, csak tobbet keresel melle.
hát nem igazán
- nem szeretnék külföldre menni, sokkal jobban örülnék neki, ha a szülőhazámban tudnék érvényesülni, és olyan életet élni, amilyet szeretnék, de ez évről-évre esélytelenebbnek tűnik, ezért muszáj lesz rápróbálni a külföldi életre
- egyáltalán nem utálom Magyarországot, és nem hibáztatok mindent, ami Magyarország, de folyamatosan csak azt látom, hogy egyre kilátástalanabb a helyzet, percenként csődölnek be vállalkozások, minden megy tönkre, az emberek el vannak keseredve, mert nem látnak kiutat, az ország egyre jobban tűnik el a süllyesztőben, a drága felsővezetésnek meg gondolkodásban/hozzáállásban is sikerül az országot visszarepíteni a hetvenes évekbe
- tisztában vagyok vele, hogy külföldön sincs mindenkinek kolbászból a kerítés, de azért jó lenne olyan helyen lakni, ahol nem rándul görcsbe a gyomrom, ha rendőrt látok, még akkor is, ha amúgy semmi okom nem lenne rá (a cigányokat úgy se merik baszogatni, úgyhogy marad a könnyű préda), nem azt látom, hogy az ország minden szempontból visszafelé halad, és életvidám emberekkel vagyok körülvéve, nem pedig mindenki azon aggódik, hogy holnap mi lesz vele, és a családjával
ha mondjuk úgy alakulnak a dolgok, és 1 pár év múlva kimennék külföldre szerencsét próbálni, akkor kb. egyből jönnék vissza, ha valami csoda folytán helyreállnának a dolgok az országban, de egy csapat uzsorás cigány szarból nem fog várat építeni