d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Healthy Lifestyle
Prev1161718192029Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3.03
Sep 19 2012 01:27pm
Quote (Senee @ 19 Sep 2012 21:24)
a növény is élőlény.. attól, hogy nem vonyít, nyüszög, sikít amikor "megölöd" még ugyanúgy él.
sose értettem meg azokat akik azzal magyarázzák a vegaságukat, hogy szegény kismalac (attól függetlenül, hogy pl kutyát azért nem ennék, mert nem akarom növelni a piacát)

azért be lehet látni, hogy egy növényt kegyetlenül legyilkolni kicsit másabb, mint egy állatot.

máskülönben a húsevés nem is egészséges.

come at me.
Member
Gold: 280.00
Sep 19 2012 01:29pm
Quote (TassassinHc @ Sep 19 2012 08:27pm)
azért be lehet látni, hogy egy növényt kegyetlenül legyilkolni kicsit másabb, mint egy állatot.

máskülönben a húsevés nem is egészséges.

come at me.

maximum a fejedben.

miért lenne más? mert nem köt hozzá érzelem?
Member
Sep 19 2012 01:30pm
Quote (anyd @ 19 Sep 2012 21:29)
maximum a fejedben.

miért lenne más? mert nem köt hozzá érzelem?

jaj, ne csináld már...
a saját kutyámon kívül a többihez sem köt érzelem. egyetlen disznóhoz és csirkéhez sem köt érzelem...
egy karfiolhoz sem.

ne csináljunk ebből emocionális kérdést. nem az.
Member
Gold: 343.00
Quote (Baleee @ Sep 19 2012 07:25pm)
Mindenki elsiklott efölött a jó kis postom fölött, pedig nem csak a kaja és sportról akartam, hogy szóljon a topic, meg betegségek/elkerülésükről. :C

Az evés azért jobb téma xD

Bár ez is olyan, hogy ha milliomos lennék akkor tuti így "végezném az egyetemet"... mert sok dolog lenne ami érdekel és legalább nem kéne bemászkálni emberek közé :DX:XD
De így, hogy nem vagyok milliomos muszáj vagyok bemászkálni és ott végezni az egyetemet (és olyan tárgyakat is felvegyek ami kötelező de nem érdekel), hogy papírt kapjak, hogy majd legyen állásom :c
Member
Gold: 69.85
Quote (Senee @ 19 Sep 2012 21:24)
a növény is élőlény.. attól, hogy nem vonyít, nyüszög, sikít amikor "megölöd" még ugyanúgy él.
sose értettem meg azokat akik azzal magyarázzák a vegaságukat, hogy szegény kismalac (attól függetlenül, hogy pl kutyát azért nem ennék, mert nem akarom növelni a piacát)

Asimov alapítványába, konkrétan az utóstorykban, az alaptéma n1.

SPOILER!

Szóval van egy bolygó, amit Gaianak hívnak és a lakói egységként élnek érzik egymást, közös tudatuk van és minden egyes alkotóelem a bolygónak benne van a közös tudatban, az adatokat lényegében kövekbe raktározzák el etc, de ez csak ofc a sci-fi storyba tartozó része, a lényeg, hogy a körforgásba beletartozik, hogy nem ölnek élvezetből és nem étkeznek élvezetből, mind csak annyit és csak akkor esznek, amennyire szükségük van, nem emlékszem már pontsan, lehet vegán életmódot folytatnak, de az is lehet, hogy nem, de a lényeg, hogy a körforgásba benne van az is, hogy ők esznek meg dolgokat és ezt vissza lehet ránk is vetíteni, hogy mi eszünk húst, de aztán a baktériumok, amikor meghaltunk és föld alá kerülünk, akkor minket esznek meg lényegében.

Igazából hülyeségnek tartom, hogy ne egyél húst, mert attól leszel egészséges meg, hogy ez nem való az embernek, amikor igen is beletartozik az étrendünkbe mivel már évek óta fogyasztja az ember, az evolúció is dolgozott.
Member
Sep 19 2012 01:31pm
Quote (Senee @ 19 Sep 2012 21:30)

Bár ez is olyan, hogy ha milliomos lennék akkor tuti így "végezném az egyetemet"... mert sok dolog lenne ami érdekel és legalább nem kéne bemászkálni emberek közé :DX:XD
De így, hogy nem vagyok milliomos muszáj vagyok bemászkálni és ott végezni az egyetemet (és olyan tárgyakat is felvegyek ami kötelező de nem érdekel), hogy papírt kapjak, hogy majd legyen állásom :c

ha van papírod, még nem biztos, hogy lesz állásod.
és papír nélkül sem leszel munkanélküli, ha olyan a hozzáállásod.
Member
Sep 19 2012 01:32pm
Quote (Baleee @ 19 Sep 2012 21:30)
Asimov alapítványába, konkrétan az utóstorykban, az alaptéma n1.

SPOILER!

Szóval van egy bolygó, amit Gaianak hívnak és a lakói egységként élnek érzik egymást, közös tudatuk van és minden egyes alkotóelem a bolygónak benne van a közös tudatban, az adatokat lényegében kövekbe raktározzák el etc, de ez csak ofc a sci-fi storyba tartozó része, a lényeg, hogy a körforgásba beletartozik, hogy nem ölnek élvezetből és nem étkeznek élvezetből, mind csak annyit és csak akkor esznek, amennyire szükségük van, nem emlékszem már pontsan, lehet vegán életmódot folytatnak, de az is lehet, hogy nem, de a lényeg, hogy a körforgásba benne van az is, hogy ők esznek meg dolgokat és ezt vissza lehet ránk is vetíteni, hogy mi eszünk húst, de aztán a baktériumok, amikor meghaltunk és föld alá kerülünk, akkor minket esznek meg lényegében.

Igazából hülyeségnek tartom, hogy ne egyél húst, mert attól leszel egészséges meg, hogy ez nem való az embernek, amikor igen is beletartozik az étrendünkbe mivel már évek óta fogyasztja az ember, az evolúció is dolgozott.

/e: pill.

az evolúció csak egy feltételezés, aminek nincs sok alapja (nyiss róla másik topicot, vagy pm-ezzünk.. de ne itt. ez nem arról szól...)

a körforgásos dologban, amit írtál benne van a lényeg: AMIKOR MEGHALUNK utána megesznek minket. de amik megesznek, azok nem ölnek le csak úgy, indok nélkül...
mi meg ugye csak azért ölünk, hogy együnk. de nem kell aggódni, a körforgás nem csak biológiai szinten történik.

This post was edited by TassassinHc on Sep 19 2012 01:39pm
Member
Gold: 69.85
Sep 19 2012 01:35pm
Quote (Senee @ 19 Sep 2012 21:30)

Itt nem kapsz papírt, másrészt pl én pont a fordítottját gondolom, minél több kontaktod van, annál jobban tudod egy érdekes tárgyból átvenni az információkat és az alapokat elsajátítani. Ha én milliomos lennék, tuti soha az életbe nem dolgoznák (pénzkeresés céljából), hanem elvégeznék különböző szakokat különböző egyetemeken, nem végigrugdosva/bulizva, hanem normálisan, fizikától kezdve, filozófián és szociológián át, olyan tárgyakat, ami főleg elméleti ugyan, de erősíti a nagyobb rálátás miatt az intuíciós képességeim, lehet, hogy nem értenék 1 dologhoz sem annyira, de sokkal jobban érezném magam, ha több területre pillanthatnék mélyebben be és mások szemszögéből is.

De pl ugyanúgy gyakorlati dolgokat is simán csinálnék, pl ács, géplakatos, stb, csak, hogy ne csak ennyire a természettudományi rálátás növekedjen, hanem különböző szakmákra is.

Amúgy most ezeket vettem eddig fel, de legtöbbje csak januárban indul, vagy még később most ősszel.
Analytical Chemistry
Chemistry: Concept Development and Application
Quantum Mechanics and Quantum Computation
Introduction to Mathematical Thinking
Introduction to Astronomy
Galaxies and Cosmology
Astrobiology and the Search for Extraterrestrial Life
Introduction to Logic

This post was edited by Baleee on Sep 19 2012 01:39pm
Member
Gold: 280.00
Sep 19 2012 01:36pm
Quote (TassassinHc @ Sep 19 2012 08:30pm)
jaj, ne csináld már...
a saját kutyámon kívül a többihez sem köt érzelem. egyetlen disznóhoz és csirkéhez sem köt érzelem...
egy karfiolhoz sem.

ne csináljunk ebből emocionális kérdést. nem az.

pedig az... azért mert az állatoknak van szomoru kifejezés az arcukon, ezért inkább gondolják gyilkolásnak, mintha egy növényt ölnének meg. ez kibaszottul álszentkedés

azt leszarom ha ugy gondolod hogy egészségtelen a hús, de ne mond már hogy van élet és élet között különbség
Member
Gold: Locked
Sep 19 2012 01:38pm
Quote (Baleee @ Sep 19 2012 08:35pm)
Itt nem kapsz papírt, másrészt pl én pont a fordítottját gondolom, minél több kontaktod van, annál jobban tudod egy érdekes tárgyból átvenni az információkat és az alapokat elsajátítani. Ha én milliomos lennék, tuti soha az életbe nem dolgoznák (pénzkeresés céljából), hanem elvégeznék különböző szakokat különböző egyetemeken, nem végigrugdosva/bulizva, hanem normálisan, fizikától kezdve, filozófián és szociológián át, olyan tárgyakat, ami főleg elméleti ugyan, de erősíti a nagyobb rálátás miatt az intuíciós képességeim, lehet, hogy nem értenék 1 dologhoz sem annyira, de sokkal jobban érezném magam, ha több területre pillanthatnék mélyebben be és mások szemszögéből is.

De pl ugyanúgy gyakorlati dolgokat is simán csinálnék, pl ács, géplakatos, stb, csak, hogy ne csak ennyire a természettudományi rálátás növekedjen, hanem különböző szakmákra is.

és 70 éves korodra rájönnél hogy még mindig nem tudsz semmit :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev1161718192029Next
Add Reply New Topic New Poll