d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Vallás Topic > No Haterz
Prev1161718192040Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 931.79
Aug 8 2012 02:42am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:37am)
...és? A Bibliában le van írva - tudtommal - , hogy Isten űzte ki Ádámot és Évát :unsure:

Bassza meg, tényleg. Benne van a bibliában. Akkor mégis van isten, tévedtem.

Leírtam, hogy miből egyértelmű (a számomra), hogy létezik az embernek nem anyagi része is. Egyszrűség kedvéért hívjuk léleknek. Megérzések... tudni olyanokat, amit nem tudhatsz. Látni olyat, amit nem láthattál és a többi (példáaul a rendőrségnek segítő ilyen képességekkel megáldott egyének - nem jut eszembe a nevük), korábban leírtam. :)

Megint a dupla feltételezés.

Feltételezed, hogy igazat mond aki azt mondja, hogy ő egy "látó".

Te az vagy? Én még sose láttam vagy éreztem meg semmit.

This post was edited by iFeelAlone on Aug 8 2012 02:45am
Member
Gold: 2,496.00
Aug 8 2012 02:43am
Quote (iFeelAlone @ Aug 8 2012 09:17am)
Ez pedig nem tudományos tény.

tobb dimenzio = van melysege es magassaga es szelessege.

ebben azert megegyezhetunk

Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:31am)
Ha nem vagy csupán anyag, hanem van mondjuk lelked, akkor felmerül a kérdés, hogy az mégis honnan származik? Nem evolúcióból nyílván... és ha nem tartozik szorosan a testedhez. Anyagi szinten nem részed, akkor nem hal veled. Akkor mi lesz vele??? Itt jön a képbe, hogy ezek a lelkek nyílván nem bolyonganak a világegyetemben csak úgy. Az elég világegyetem egy rendszer. Mindennek van szabálya, miét lennének pont a lelkek kivételek ezalól? Ergó van egy felsőbbrendű lény, aki ezt az egészet is szabályozza...

szokasos Isten vs tudomany. a lelek is lehet az evolucio resze csak nincs ralatasunk, attol hogy nem tudjuk hogyan jott letre meg nem feltetlenul kellett Isten hozza. ez se nem bizonyitja, se nem igazolja hogy van Isten.

Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:24am)
Ha Te egy elefánt vagy és úgy gondolod, hogy egy felsőbbrendű lény van feletted, aki termetett téged és halálod után is a sorsodról gondoskodik, akkor életben próbálsz valami olyat csinálni, alkotni, amivel ezzel a felsőbbrendű lénnyel kommunikálsz... kövekből összerugdolsol egy kis kupacot a csorda többi tagjával, valamilyen szertartásos rituálét folytatsz a csordával (egyedül azok nem sok mindent csinálak btw). De a szabadon élő elefánt (ami nem lépett kapcsolatba az emberrel) az nem csinál semmi ilyet. Él, eszik, közösül, meghal.

/e: Isten létét nem kell belerakni. Magától adódik. Ha hiszel abban, hogy az ember nem csupán anyag, hanem bármilyen szinten is van kiterjedése másik dimenzióban, különböző érzékelések által, akkor abban a dimenzióban létezik a te lelked is és ebben a dimenzióban van Isten.

szerintem te tul sok geonaci csennelt nezel, oszinten
Member
Gold: 0.00
Aug 8 2012 02:43am
Quote (iFeelAlone @ 8 Aug 2012 10:42)
Bassza meg, tényleg. Benne van a bibliában. Akkor mégis van isten, tévedtem.

Nevettem.

Quote (RiNGiSpiLeR @ 8 Aug 2012 10:42)

Lehet, persze, hogy lehet. De amig a tudomány csak néz hogy wtf ez, addig számomra a legésszerűbb magyarázat az, amit én gondolok. :)

Ez meg ignorance is bliss kategória.

This post was edited by Rawen on Aug 8 2012 02:45am
Member
Gold: 85,930.00
Aug 8 2012 02:44am
aki hivo az buzi.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 02:44am
Leírtam, hogy miből egyértelmű (a számomra), hogy létezik az embernek nem anyagi része is. Egyszrűség kedvéért hívjuk léleknek. Megérzések... tudni olyanokat, amit nem tudhatsz. Látni olyat, amit nem láthattál és a többi (példáaul a rendőrségnek segítő ilyen képességekkel megáldott egyének - nem jut eszembe a nevük), korábban leírtam. :)

Szerintem szép dolog, hogy hiszel (komolyan). Én is hallok ezekről a látókról akik elvileg segítik a rendőrség munkáját, de valahogy egy cikket sem láttam még, hogy miattuk sikerült felfedni egy bűntényt, vagy ők vitték közelebb a megoldáshoz a nyomozókat. Lehet, hogy szándékosan titkolják ezt el (bár ezt kétlem), mindenesetre ezek csak mendemondák.

A haverom például elkezdett bűvészkedni és mentalista lett és kitalálja, hogy melyik országra gondolsz, de nem mondanám, hogy kapcsolatba lép a lelkemmel...

also:

Member
Gold: 0.18
Aug 8 2012 02:45am
Amúgy szerintem van valami szabályszerűség ami uralja az univerzumot. Akármilyen tudományos felfedezés születik hozzáadhatjuk hogy "Miért?". Tehát tagadhatatlanul létezik egy számunkra soha meg nem ismerhető rendezőelv, amit akár nevezhetünk Istennek is.
Member
Gold: 931.79
Aug 8 2012 02:46am
Quote (TresholdOfUniverse @ Aug 8 2012 09:43am)

Ő nem erre gondolt.
Member
Gold: 18,523.52
Trader: Trusted
Aug 8 2012 02:47am
Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Aug 2012 10:43)

szokasos Isten vs tudomany. a lelek is lehet az evolucio resze csak nincs ralatasunk, attol hogy nem tudjuk hogyan jott letre meg nem feltetlenul kellett Isten hozza. ez se nem bizonyitja, se nem igazolja hogy van Isten.

szerintem te tul sok geonaci csennelt nezel, oszinten

Annyira nem is. :C

De maúgy én mondom az elképzelést és csak azt kapom rá, hogy "bullshit", legalább indokoljátok meg valami elképzeléssel, hogy ti miért gondoljátok máshogy. :D Mint pl beni... :)
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 02:48am

...és? A Bibliában le van írva - tudtommal - , hogy Isten űzte ki Ádámot és Évát :unsure:

Számomra a biblia se nem bizonyíték se nem cáfolat.

A cáfolatot arra mondom, amiket fel szoktak hozni ellene (emberek írták, ráadásul egy zsinat döntötte el, hogy melyik írás kerül bele és melyik nem, ezer más vallás/szentírás létezik még azon kívül, etc).
Member
Gold: 2,496.00
Aug 8 2012 02:48am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:47am)
Annyira nem is. :C

De maúgy én mondom az elképzelést és csak azt kapom rá, hogy "bullshit", legalább indokoljátok meg valami elképzeléssel, hogy ti miért gondoljátok máshogy. :D Mint pl beni... :)

megszoktam indokolni, de meg nem irtal olyasmit amire erdemes reagalni. leirsz valamit ami szerintem bullshi.t, es azert van ugy mert te hiszel benne. ezen kar vitatkozni, jo neked.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1161718192040Next
Add Reply New Topic New Poll