Quote (CyberPunk666 @ 17 Jan 2012 22:26)
asszony anyjának a férjének a fia mechatronikára ment és olyan szinten van lemaradva, hogy matekból már a határértéket sem érti... Pedig aki az ennyire egyszerű dolgokat sem képes megérteni és ezeket akár még egyedül magától is megtanulni, az nem fog itt eljutni a diplomáig... persze ezt otthon náluk nem szabad kimondani, de látom, hogy ő is a kibukott verzió lesz. ^^
Mondanom sem kell, hogy ugye ott leragadt, tehát no deriválás, no függvényvizsgálat, no integrálás és van még két hét a vizsgaidőszakból és már most azt számolja, hogy mennyi kredit kell meg milyen tárgyak, hogy ne rúgjak ki a tavaszi félév végén... ^^
Értem én, hogy attól még érdekelheti, hogy segg hülye hozzá, de ez így egy vicc...
Ez nem lemaradás kérdése. Én pl világ életemben úgy voltam vele hogy megpróbáltam a lehető legkisebb befektetéssel átjutni mindenen, a matekom is borzalmas volt középiskolába (mivel szartam bele).
Ettől független úgy néz ki meglesz minden tantárgyam 2es-3assal, matekról meg annyit hogy a dimat és az anál elsők közt volt meg.
Pont amiket felsoroltál olyan kibaszott egyszerű dolgok, hogy aki nem érti meg az szerintem jobb ha egyből felhagy a továbbtanulással.
Ott van a deriválás... jobban tudok tanulni ha valakinek magyarázok, szóval leálltam a 8.os húgomat megtanítani deriválni, 2 óra után az egyszerű deriválásokat megoldotta

Ennyi erről.
Quote (CyberPunk666 @ 19 Jan 2012 20:56)
valami nagy gazdaságis emberke írja már le nekem magyar nyelven, hogy milyen tevékenységet folytatnak egy cégen belül a következőt végzettek:
- Gazdákodási és menedzsment
- Kereskedelem és marketing
- Műszaki menedzser
Most itt nem arra vagyok kíváncsi, hogy a kereskedelmi az kereskedelemmel foglakozik, hanem mit csinálnak ezek minden nap, a szakma valós életbeli megjelenése, konkrét feladatai.
Elsősorban olyan értelemben, hogy melyiket mire lehet használni kiegészítésként, tehát mondjuk villamosmérnök az ember fia, nem is váltani akar, hanem felturbózni, hogy komplexebb pozíciót tölthessen be egy vállalat életében és esetleg segítse a ranglétrán való gyorsabb feljebbjutást.
Felveszek egy második szakot és be kell adni a jelentkezést. Műszaki menedzser érdekelne legjobban, mert 1 telehelyen van velünk, így elsőre találtam 60 kreditet amit beszámíttathatok innen oda, és visszafele is be tudnék minden gazdaságit ami további 16 kredit. A szabadon választhatókat is megoszthatom egymás között 10 kreditért, még lejön a dologból a kötelezően választható humán ismeretek is 6 kredit.
tehát van a két szak között 92 kredit egyezés. (210 kredit mind a kettő). (van még pár tárgy amit nem mertem beleszámolni, mert nem tudom, hogy elég nagy-e a tematika egyezés, de a nem biztosakkal együtt 98 kredit)
inb4 minden fikázás, ha nem tetszik, akkor ne olvasd, azért van erre külön topic
nekem3
elsősorban beni, ecneb, inakwo, bazur, dejv véleménye érdekelne, mert legjob tudomásom szerint ők járnak/jártak ilyenekre.
Hát van egy gazdaságinformatikus felsőfokú szakképzettségem, mindegyiket tanultam de erre így nem tudok válaszolni, gondolom a faszukat rázzák meg d2jspznek.
Egyébként én is gondolkodtam hogy később felvegyem a programtervező informatikust is, rengeteg egyezés van, nem lenne rossz.
This post was edited by fahrii on Jan 19 2012 02:07pm