d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev11681691701711721257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Aug 30 2012 06:53am
Quote (Saenchai @ Aug 30 2012 01:52pm)
y, hát nagyobb versenyeken simán lehetne használni ilyet, nem tudom miért nem vezették még be

Ránk vár ez az ötlet, hogy megvalósítsuk. Felhívom CP-t, legyártatjuk és meggazdagszunk.

Futópadra is van egy pár ötletem. Dőlni fog a della.
Member
Gold: Locked
Aug 30 2012 06:57am
Quote (beni @ 30 Aug 2012 13:51)
Azért egy profi verseny be tudna ilyesmit szerezni biztosan. Annyira sokban csak nem kerülne. De mondok akkor jobbat, ami szerintem sokkal jobb, mint a kézi segítők és nem pénz kérdése.

http://i.imgur.com/43jUf.jpg

Egy keret a pad mellett, a piros fogantyút lehet felfele húzni (lefele nem tud mozogni, mert beakad a farkasfogakba), amivel együtt halad vízszintesen egy fém rúd, ami megtartja a súlyt. Olyan úgysincs szerintem, hogy valakinek visszaesik 10 centit a súly, aztán mégis kiküzdi (vagy ha igen, akkor lehet a segítők is közbelépnének).

ja ezzel csak az a baj hogy ugye egészen a mellig kell leengedni a súlyt, tehát ha ez a támasz ott lenne akkor meg lehetne ott támasztani a súlyt ha viszont lejjebb akkor már megütné az emelőt
de ha mondjuk egy erőmérőre lenne felfüggesztve a súly ami akkor feszülne meg ha a súly elkezdene esni, az lehet jobb lenne csak ez nyilván sokkal költségesebb
Member
Gold: 6,440.13
Aug 30 2012 07:00am
Quote (peterqwer @ Aug 30 2012 01:57pm)
ja ezzel csak az a baj hogy ugye egészen a mellig kell leengedni a súlyt, tehát ha ez a támasz ott lenne akkor meg lehetne ott támasztani a súlyt ha viszont lejjebb akkor már megütné az emelőt
de ha mondjuk egy erőmérőre lenne felfüggesztve a súly ami akkor feszülne meg ha a súly elkezdene esni, az lehet jobb lenne csak ez nyilván sokkal költségesebb

Igen, de a rudat a mellkas alá lehetne ereszteni és amint kinyomta 5centire máris védelmet adna.

Amúgy a felfüggesztéses dolog is eszembe jutott, és csak azért nem azt mondtam, mert a rudas megoldáshoz kb semmi nem kell. Viszont az általad említett cucc sem biztos, hogy olyan drága lenne. Eleve a biztonsági övek is ilyen elven működnek, hogy bizonyos gyorsulás felett megakad.
Member
Gold: 3.03
Aug 30 2012 10:18am
egyszer találkoztam egy olyan fekve nyomó géppel aminél nem volt a mellkasom előtt rúd, ami nyomhatott volna és a fejem mögött lehetett beállítani a súlyokat.
valamilyen csigás cucc lehetett.

az nem tud így agyonütni és már fel is van találva.
gondolom eléggé pontosan be lehet lőni az ellenállás mértékét.

(bár lehet, hogy nem mozog olyan szabadon a súly? passz)

de egy ilyet miért nem lehet használni?
Member
Gold: 3.03
Aug 30 2012 10:57am
3-4 órát aludtam, tegnap és ma alig ettem --> kurvára nincsen kedvem edzeni
Member
Gold: 1,080.60
Aug 30 2012 11:21am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 30 Aug 2012 13:18)
http://www.liveleak.com/view?i=9b6%5F1346289184

Russian weightlifter Igor Golushkin (Игорь Голушкин) died after 185 kg barbell he was trying to bench press at a powerlifting competition in the city of Shahty (Шахты) slipped his grasp and crushed his chest. The crushing weight of the barbell severely hemorrhaged his heart, destroyed his diaphragm, broke his ribs and ripped torn his abdominal cavity.

34 year old athlete from Rostov-on-Don, Igor Golushkin competed in the weight category of up to 90 kg. While not new to weightlifting, this was his first time in a competition.

According to expert analysis, Igor Golushkin used an illegal hold that athletes call “open enough” when he was crushed. It was also said that he shouldn’t have been trying his luck with weights beyond what he was capable of handling during training (his maximum bench press during training was 160 kg).

nem látom rendesne a videón, de suicide gripet használt, vagy hogy ugrott ki a kezéből a rúd így?

szinte az összes fekvenyomó baleset emiatt a grip miatt történik, nem véletlenül ez a neve :c
RIP
Member
Aug 30 2012 11:25am
btw voltam ma orvosi vizsgálaton (melóhoz kell) és azt mondta az asszisztensnőci az EKG vizsgálat után, hogy látszik, hogy sportolok!
most nem tudom, hogy az eredményre célzott, vagy a hatalmas izmaimra!
Member
Gold: 355.92
Aug 30 2012 11:29am
Quote (farki @ Aug 30 2012 07:25pm)
btw voltam ma orvosi vizsgálaton (melóhoz kell) és azt mondta az asszisztensnőci az EKG vizsgálat után, hogy látszik, hogy sportolok!
most nem tudom, hogy az eredményre célzott, vagy a hatalmas izmaimra!

A sportszív szindróma

A sportszív szindróma olyan, normálisnak tekinthető változásokra utal, melyek a rendszeres és erőteljes testedzést folytatóknál alakulnak ki (például a jó fizikai állapotban lévő sportolók).
A sportszív szindrómások szíve nagyobb, falai vastagabbak, mint a nem sportolóké. A szív kamrái, melyeken a vér átáramlik, bizonyos fokig megnagyobbodnak. A szív méretének és a falak meg-vastagodásának köszönhetően a szív lényegesen több vért képes egy szívveréssel kipumpálni jelentősebb szívritmus-gyorsulás nélkül. A szíven átáramló nagyobb térfogatú vér lassúbb és erőteljesebb pulzust (amit a csuklón vagy a test más részein lehet érzékelni), és néha szívzörejt eredményez. Ezek a zörejek, melyeket a szívbillentyűkön átáramló vér kelt, sportoló esetében nem kórosak és veszélytelenek. A sportszív szindrómások szívverése nyugalmi állapotban szabálytalan lehet, de a testmozgás kezdetével szabályossá válik. A vérnyomás lényegében ugyanolyan, mint bármelyik egészséges emberben.
Mellkasröntgen-felvételen a megnagyobbodott szív jól látható. Különféle változások észlelhetők az elektrokardiogrammon is. Ezek a változások a nem sortolók esetében rendellenesnek tekinthetőek, de sportszív szindrómás sportoló esetében teljesen normálisak.
Mikor a sportoló felhagy az edzésekkel, a sportszív szindróma lassan eltűnik, vagyis a szív mérete és a pulzusszám fokozatosan olyan lesz, minta nem sportolóké.
A sportszív szindrómáról azt tartják, hogy az egészségre nincs káros hatással. A sportolók ritkán előforduló, korai halála általában a korábban nem észlelt, háttérben megbújó szívbetegségnek tudható be és nem a sportszív szindróma következménye.
Member
Gold: 0.00
Aug 30 2012 11:35am
btw, hogy kéne rendesen megfogni fekvenyomásnál a rudat? ennyire fosul azért nem fogom ami farki képén van de láttam róla képeketm hogy attól, hogy hüvelyked átfogja a másik oldalon a rudat attól még szar lehet a grip, mi a rendes fogás?
Member
Aug 30 2012 11:49am
Quote (Saenchai @ 30 Aug 2012 18:29)
A sportszív szindróma

A sportszív szindróma olyan, normálisnak tekinthető változásokra utal, melyek a rendszeres és erőteljes testedzést folytatóknál alakulnak ki (például a jó fizikai állapotban lévő sportolók).
A sportszív szindrómások szíve nagyobb, falai vastagabbak, mint a nem sportolóké. A szív kamrái, melyeken a vér átáramlik, bizonyos fokig megnagyobbodnak. A szív méretének és a falak meg-vastagodásának köszönhetően a szív lényegesen több vért képes egy szívveréssel kipumpálni jelentősebb szívritmus-gyorsulás nélkül. A szíven átáramló nagyobb térfogatú vér lassúbb és erőteljesebb pulzust (amit a csuklón vagy a test más részein lehet érzékelni), és néha szívzörejt eredményez. Ezek a zörejek, melyeket a szívbillentyűkön átáramló vér kelt, sportoló esetében nem kórosak és veszélytelenek. A sportszív szindrómások szívverése nyugalmi állapotban szabálytalan lehet, de a testmozgás kezdetével szabályossá válik. A vérnyomás lényegében ugyanolyan, mint bármelyik egészséges emberben.
Mellkasröntgen-felvételen a megnagyobbodott szív jól látható. Különféle változások észlelhetők az elektrokardiogrammon is. Ezek a változások a nem sortolók esetében rendellenesnek tekinthetőek, de sportszív szindrómás sportoló esetében teljesen normálisak.
Mikor a sportoló felhagy az edzésekkel, a sportszív szindróma lassan eltűnik, vagyis a szív mérete és a pulzusszám fokozatosan olyan lesz, minta nem sportolóké.
A sportszív szindrómáról azt tartják, hogy az egészségre nincs káros hatással. A sportolók ritkán előforduló, korai halála általában a korábban nem észlelt, háttérben megbújó szívbetegségnek tudható be és nem a sportszív szindróma következménye.

na ez így már nem is annyira menő sztori

Quote (daneeka10 @ 30 Aug 2012 18:35)
btw, hogy kéne rendesen megfogni fekvenyomásnál a rudat? ennyire fosul azért nem fogom ami farki képén van de láttam róla képeketm hogy attól, hogy hüvelyked átfogja a másik oldalon a rudat attól még szar lehet a grip, mi a rendes fogás?

muszáj átfogni hüvelykujjal, ha sokáig szeretnél élni
http://www.youtube.com/watch?v=PMXHIBFEfOw
Go Back To Magyar Topic List
Prev11681691701711721257Next
Add Reply New Topic New Poll