Quote (Oberon_os @ Mon, Oct 19 2009, 03:44pm)
Nálam egy jó filmhez ezek kellenek: jó történet, jó karakterek, jó látványvilág (ami nem fossáeffektezett szart jelent, hanem filmbe ilőő képeket). dzsóban egyik sem volt meg.
Másik tipikus példa imo a transzformersz filmek. Iszonyat bóvli, irritáló sztori, ovodás karakterek, semmi csavar, semmi "wááá ez mekkora erre nem számítottam", csak látja az ember hogy soksok milliót beleöltek hogy úgy nézzen ki ahogy, de egy normális forgatókönyvírót már nem tudtak megfizetni, vagy nem is akartak, mert a célközönség olyan buta hogy hogy jobb nem leterhelni őket.
mintha csak én írtam volna
Normális forgatókönyvet írni biztos nehéz, de egy csomó film tele van gagyiságokkal, amiktől kurva egyszerűen meg lehetne nyirbálni a filmet. Néhol tök apró dolgok vannak, amik hiteltelenné teszik az egészet.
Wantedba is mi a francnak kellett belerakni azt az öngyilkos részt? Nem baj ha valami hihetetlen a hétköznapi világban, de akkor ne építsenek köré hétköznapi világot, hanem teremtsék meg az ilyenek a "valóságalapját". Mondjuk a mátrixban akármit lehet csinálni, de nem hat hülyén, hogy 100 métereket ugranak, mert számítógépes világban játszódik.
Most hirtelen beugrott a knowing című alkotás. A főszereplő az MIT-n tanít, ami elbaszott híres tanintézmény, nem csak Amerikában de világviszonylatban is. Az osztályteremben ülő diákoknál arra nagy hangsúlyt helyeztek, hogy mindenki előtt zsír laptop figyeljen, viszont a többi berendezés úgy néz ki, mintha 5 perc alatt dekorálták volna ki.
Csillagászat tantárgy, a falakon halál ratyi pószterek (a holdról, még hasonló tucatképek) táblán mindenféle integrálok, amik valószínűleg sehogy sem kapcsolódnak a dologhoz, hogy jelezzék azért itt nagyon okos emberek tanulnak viszont maga a tananyag, amiről a tanár beszél elemi iskolás környezetismeret bevezető szintjét üti meg.
Elhangzik a "mit tudsz mondani a napról" kérdés. Zseniális válasz: meleg. Oké, vicces. De azok után, hogy a csávó előad egy kurvára ismert dolgot (Nap nagy része hidrogén) mindenki tapsol örömében, hogy mennyire tud ez a gyerek.
És ez csak egy a kismillió dolog közül.