d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ncov Topic
Prev1161162163164165252Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 29 2021 11:09am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 29 Jan 2021 15:49)
de cserebe plazazni lehet, mert ott nem gaz a tomeg.

Quote (Karan2_Returned @ 29 Jan 2021 16:01)
plazakat en sem ertem, egyszer voltam es mozdulni nem lehetett annyi ember volt bent
sokkal ertelmesebb lenne ha nyitva tarthatna a sok kis bolt ahova alapbol 1-2 ember fer csak be egyszerre

plázában maszkban járkálsz :] evés közben nehéz nem elfertőzni mindenkit is

szerencsére ausztriában tanult embertársaink rájöttek dolgokra és FFP2 a kötelező standard
én FFP3-ban a piacra is bemegyek úgy, hogy úgy állunk mint a heringek egymáson
azbesztet is lapátolhatnánk ezekben a maszkokban

evés közben meg ugye definíció szerint nyitva van a szád
Member
Gold: 6,352.66
Jan 29 2021 11:15am
Quote (Anarkin @ 29 Jan 2021 18:09)
plázában maszkban járkálsz :] evés közben nehéz nem elfertőzni mindenkit is

szerencsére ausztriában tanult embertársaink rájöttek dolgokra és FFP2 a kötelező standard
én FFP3-ban a piacra is bemegyek úgy, hogy úgy állunk mint a heringek egymáson
azbesztet is lapátolhatnánk ezekben a maszkokban

evés közben meg ugye definíció szerint nyitva van a szád

igen, maszkban vagy.
emberek felenek kilog az orra
a masik maszkja vmi 50* hordott orvosi
a 3. maszkja moshato, csak o mondjuk meg 1* sem mosta ki
ezek miatt nem er lofaszt sem csomo esetben.
amugy en se azt mondom, hogy porogjon a sziget, aztan menjen ki 100ezer ember, de az hogy este 8 utan nem mehetek ki setalni, csak ha van 1 kutyam. wtf?
etterem kocsma stb is lehetne nyitva, csak mondjuk kevesebb embert kell beengedni.
foglalj asztalt. nincs asztalod, menj a gecibe.
ketlem, hogy ESSZEL meghozott enyhitesbe mki azonnal beledoglene.

az utazasi korlatozast se ertem, nem mind1 hol vagyok? mindenhol jelen van a virus....

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Jan 29 2021 11:15am
Member
Jan 29 2021 11:26am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 29 Jan 2021 16:22)
[...]

ps : johet a kopkodes + fikazas, hogy ennek semmi koze a covidhoz

köpködés nélkül, de azért tényleg nincs imo

ha át akarunk menni health-huszárnak, akkor inkább kezdjük az alkohol betiltásával, elég sok dolog alátámasztja h valahol arra fele kéne
esetleg kijjebb költözni a városból
heti <100 gr vöröshús
vagy nem foglalkozni a politikával is egészséges tud lenni
mental health... pl. miért kell proper ősmagyarként sírva hozzáállni mindenhez
az edzőtermet haza lehet vinni, én is vettem dolgokat annak mentén hogy le tudjam fedni ugyanazokat otthon, amiket a teremben — hobbinak is jó
étterem... otthon lehet szakácskodni bármilyen egészségeset, funabb dolog kevés van, ráadásul eléggé #feelsgood amikor elkészül egy fotogén liver parfait vagy valami mindössze 6-8 óra munkával; garantáltan le tudja kötni az ember összes idejét, megtartani a józanságát, cserébe Arany Kaviár szintű dolgokat csinálsz fele annyiból, és hobbinak is jó
- .......

ezekről lehetne a végtelenségig oktatást tartani, de tényleg nem értem hogy jön ez a vírushoz, amíg alkoholt lehet kapni az üzletekben

ez csak egy fasz kifogás, hogy nem lehet most eljárni edzeni, már ha lehetek közönséges

hogy tovább menjek, szerintem szomorú ha 10 pontos listát kell írni hogy mit nem kaphat meg az ember covid alatt

mindenkinek 10 pontos listája kéne hogy legyen (már aki meg tudta tartani a munkáját), hogy milyen új dolgokkal foglalkozik/tanult/hobbizik, stb.

mi legalábbis az ismerőseimmel folyamatosan ilyenekről beszélünk, és mindenki meglepően új dolgokkal tud előrukkolni, amikre sosem gondoltam volna magamtól

nyílván az egész sarkítva, csak hogy a másik pólust is képviselje valaki (én magam is business trip lover vagyok, 2020 februárjában még portugáliából máltára mentem, onnan meg 3 nappal később a magyar lockdownba ami azóta is tart; de azt nem mondanám hogy FÁJT az élet az elmúlt 1 évben, sőt, jóval többet tanultam mint amúgy tanultam volna)

természetesen sajnálom azokat akik alkoholisták, egyedül maradtak otthon, vagy erőszakos velük valaki otthon, stb., de nem hiszem hogy ez ide tartozik
Member
Gold: 80.00
Jan 29 2021 11:33am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 29 Jan 2021 16:22)
lehet tobb, lehet kevesebb.
de mint irtam, aki fosik, annak nem kotelezo minden nap etterembe menni es az egesz nyarat vegigfesztivalozni.
aki akarja, cisnalja, vallalja a kockazatot.
mint ahogy van aki hidak tetejerol ugral, van aki hegyet maszik. vallalja a kockazatot, tobbet mint az atlag. ha beledoglik, igy jart.
azt viszont ketlem, hogy igy hirtelen 2019-20 korul beugrott az osszes kormanynak, hogy milyen fontos az egeszseg hirtelen, de azert 1 doboz cigi meg mindig olcsobb mint 2 kilo gyumolcs :D vagy pl 1 uszodai belepo miert kerul annyiba, mint 1 kilo csokolade?
ha bekapcsolod a tvt, 10perc reklambol minimum a fele gyogyszert akar radtukmalni, van ohgy az egyik gyogyszer a masik mellekhatasara van :DDDDDDD
peldaul a napjat nem tudom, mikor lattam utoljara reklamot arrol,hogy ne legyel gecikover, vagy pl egyel gyumolcsot, sportolj - ha mar iylen allati fontos lett hirtelen az egeszseg.

ps : johet a kopkodes + fikazas, hogy ennek semmi koze a covidhoz

mert a reklamokat penzert veszik hogy valami termeket/szolgaltatast reklamozzanak :wacko:
Member
Jan 29 2021 11:36am
Quote (Anarkin @ 29 Jan 2021 18:26)

ha át akarunk menni health-huszárnak, akkor inkább kezdjük az alkohol betiltásával, elég sok dolog alátámasztja h valahol arra fele kéne
heti <100 gr vöröshús
az edzőtermet haza lehet vinni, én is vettem dolgokat annak mentén hogy le tudjam fedni ugyanazokat otthon, amiket a teremben — hobbinak is jó
étterem... otthon lehet szakácskodni bármilyen egészségeset, funabb dolog kevés van, ráadásul eléggé #feelsgood amikor elkészül egy fotogén liver parfait vagy valami mindössze 6-8 óra munkával; garantáltan le tudja kötni az ember összes idejét, megtartani a józanságát, cserébe Arany Kaviár szintű dolgokat csinálsz fele annyiból, és hobbinak is jó
- .......

ezekről lehetne a végtelenségig oktatást tartani, de tényleg nem értem hogy jön ez a vírushoz, amíg alkoholt lehet kapni az üzletekben

ez csak egy fasz kifogás, hogy nem lehet most eljárni edzeni, már ha lehetek közönséges

hogy tovább menjek, szerintem szomorú ha 10 pontos listát kell írni hogy mit nem kaphat meg az ember covid alatt

mindenkinek 10 pontos listája kéne hogy legyen (már aki meg tudta tartani a munkáját), hogy milyen új dolgokkal foglalkozik/tanult/hobbizik, stb.

mi legalábbis az ismerőseimmel folyamatosan ilyenekről beszélünk, és mindenki meglepően új dolgokkal tud előrukkolni, amikre sosem gondoltam volna magamtól

nyílván az egész sarkítva, csak hogy a másik pólust is képviselje valaki (én magam is business trip lover vagyok, 2020 februárjában még portugáliából máltára mentem, onnan meg 3 nappal később a magyar lockdownba ami azóta is tart; de azt nem mondanám hogy FÁJT az élet az elmúlt 1 évben, sőt, jóval többet tanultam mint amúgy tanultam volna)

természetesen sajnálom azokat akik alkoholisták, egyedül maradtak otthon, vagy erőszakos velük valaki otthon, stb., de nem hiszem hogy ez ide tartozik

igen, valoban, a pia is egeszsegtelen, mint ahogy a dohanyzas is, megis lehet kapni (utobbit legalabb mar nem lehet hirdetni)
mindnere van persze megoldas, de az emberek kenyelmesek. ne mondd, hogy nem kenyelmes, amikor kiszolgal a pultos, pincer, ott van teremben az 50-100 fajta profi gep. raadasul teljesen mas feeling elmenni valahova 1 program miatt, mint otthon megprobalni reprodukalni, ami vagy osszejon, vagy nem. biztos nem vagyok azzal egyedul, hogy kb 10* annyira nehez programot szervezni, mint normalis esetben. csomoan felnek, lustak, 8ig hazaerni meh, es sorolhatnam

Quote (Cpt_Ghost @ 29 Jan 2021 18:33)
mert a reklamokat penzert veszik hogy valami termeket/szolgaltatast reklamozzanak :wacko:

igen, de ott van a tarsadalmi celu hirdetes, abbol lehetne tobb. es asszem az orszagnak is futna ra

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Jan 29 2021 11:37am
Member
Gold: 5,302.77
Jan 29 2021 11:42am
Quote (Anarkin @ Jan 29 2021 06:26pm)

heti <100 gr vöröshús
- .......

Ez mind fasza olyan embereknek, akiknek nincs igényük arra, hogy szociális életet éljenek.

Member
Jan 29 2021 11:57am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 29 Jan 2021 18:36)
igen, valoban, a pia is egeszsegtelen, mint ahogy a dohanyzas is, megis lehet kapni (utobbit legalabb mar nem lehet hirdetni)
mindnere van persze megoldas, de az emberek kenyelmesek. ne mondd, hogy nem kenyelmes, amikor kiszolgal a pultos, pincer, ott van teremben az 50-100 fajta profi gep. raadasul teljesen mas feeling elmenni valahova 1 program miatt, mint otthon megprobalni reprodukalni, ami vagy osszejon, vagy nem. biztos nem vagyok azzal egyedul, hogy kb 10* annyira nehez programot szervezni, mint normalis esetben. csomoan felnek, lustak, 8ig hazaerni meh, es sorolhatnam

pont erről van szó imo: hogy most akkor miről is beszélünk, arról hogy valamire egyáltalán nincsen lehetőség, vagy arról hogy csak lusták vagyunk, nulla self-discipline (amire én is hajlamos vagyok), #eddignemígyvoltWTF, és amúgy is mindenki szeret panaszkodni
90%-ban nem a lehetőség hiányzik 🤷‍♀️

IMO arról kéne beszélni hogy megkapták-e a proper támogatást azok akiknek ténylegesen megbaszódott a világuk (nincs munkájuk vagy még inkább alkoholizmusba borultak otthon, stb.) -- és csakis ezután az esetleges higiéniás faktorokról
mint sem arról hogy 1st world problems, súlyzót kell rendelni otthonra és youtube videót nézni róla teát szürcsölve otthon a kanapéról 😱 be kell menni a konyhába 😱😱 skypeon keresztül kell berúgni 😱😱😱 ne adj isten meg kell hívni a barátokat saját felelősségre, együtt kell főzni, és otthon kell berúgni 😱😱😱😱

Quote (-joey- @ 29 Jan 2021 18:42)
Ez mind fasza olyan embereknek, akiknek nincs igényük arra, hogy szociális életet éljenek.

(ez utóbbi kicsit szociálisabb mint bemenni a kürúti kocsmába munka után imo.)

Member
Gold: 5,302.77
Jan 29 2021 12:01pm
Édes istenem...
Member
Jan 29 2021 12:02pm
Quote (Anarkin @ 29 Jan 2021 18:57)
pont erről van szó imo: hogy most akkor miről is beszélünk, arról hogy valamire egyáltalán nincsen lehetőség, vagy arról hogy csak lusták vagyunk, nulla self-discipline (amire én is hajlamos vagyok), #eddignemígyvoltWTF, és amúgy is mindenki szeret panaszkodni
90%-ban nem a lehetőség hiányzik 🤷‍♀️

IMO arról kéne beszélni hogy megkapták-e a proper támogatást azok akiknek ténylegesen megbaszódott a világuk (nincs munkájuk vagy még inkább alkoholizmusba borultak otthon, stb.) -- és csakis ezután az esetleges higiéniás faktorokról
mint sem arról hogy 1st world problems, súlyzót kell rendelni otthonra és youtube videót nézni róla teát szürcsölve otthon a kanapéról 😱 be kell menni a konyhába 😱😱 skypeon keresztül kell berúgni 😱😱😱 ne adj isten meg kell hívni a barátokat saját felelősségre, együtt kell főzni, és otthon kell berúgni 😱😱😱😱

(ez utóbbi kicsit szociálisabb mint bemenni a kürúti kocsmába munka után imo.)

hat de ezt mondom, hogy keptelen vagyok barmi programot szervezni, mert rajtam kivul mki fosik, lusta, stb :D
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2021 12:20pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 29 2021 07:02pm)
hat de ezt mondom, hogy keptelen vagyok barmi programot szervezni, mert rajtam kivul mki fosik, lusta, stb :D

keress uj baratokat lol)
Go Back To Magyar Topic List
Prev1161162163164165252Next
Add Reply New Topic New Poll