Quote (josheide @ 25 Apr 2013 15:26)
Mar bocsass meg de aki a te egyetemeden tanit az nem hiszem, hogy zseni kategorias, vagy annyira muvelt lenne. Mellesleg mernokokrol van szo, az megint egesz mas kategoria...
Egyetlen magyar egyetem sincs benn a vilag top 500 egyetemeben, meg a BME vagy a Corvinus se.
En viszont talalkoztam mar a vilag kremjevel, olyanokkal akik a Yalen, Harvardon, Stanfordon es faszomtudja meg hol tanitottak es egyetlen egy nem volt kozottuk aki szelsoseges nezeteket vallott volna ( esetleg szelsosegesen liberalisakat).
Nem tudom mi alapján vontad le a következtetéseidet, pláne ezt a lekezelő stílust nem tudom mire vélni, hogy "a te egyetemeden... nem hiszem, hogy annyira művelt lenne". Azt sem értem miért más kategória egy mérnök?
Akiről amúgy szó van, semmivel sem rosszabb mérnök, mint bármelyik BME-s tanár. Nem is butább náluk semmivel. Amúgy a zseniséghez nem kell standofordon tanítani, meg a harvardon és egyéb elit egyetemeken. Ott a legtöbb esetben fordítva működik a dolog, azért kerül valaki oda, mert zseni, és nem azért zseni, mert ott van. Nos innentől pedig elég egyértelmű, hogy 40-50 évvel ezelőtt miért nem járt egy magyar oda.
Még ha a zseniről neked mondjuk magasabb elvárások jutnak az eszedbe, akkor sem igazán értem, hogy miért kell ilyen lekezelően megnyilvánulni.
Én elhiszem, hogy te jártál mindenhol, ami tök jó is, de nem kéne elszállni tőle.
Az, hogy egyetlen magyar egyetem sincs benn a világ top 500 egyeteme között az nagyon nagyrészt politikai és gazdasági okokra vezethető vissza, de a műszaki dolgokban az a szép, hogy a 2+2 az ugyanaz itt is, és ott is.