d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ncov Topic
Prev1160161162163164252Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2021 09:38am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 29 2021 04:22pm)
lehet tobb, lehet kevesebb.
de mint irtam, aki fosik, annak nem kotelezo minden nap etterembe menni es az egesz nyarat vegigfesztivalozni.
aki akarja, cisnalja, vallalja a kockazatot.
mint ahogy van aki hidak tetejerol ugral, van aki hegyet maszik. vallalja a kockazatot, tobbet mint az atlag. ha beledoglik, igy jart.
azt viszont ketlem, hogy igy hirtelen 2019-20 korul beugrott az osszes kormanynak, hogy milyen fontos az egeszseg hirtelen, de azert 1 doboz cigi meg mindig olcsobb mint 2 kilo gyumolcs :D vagy pl 1 uszodai belepo miert kerul annyiba, mint 1 kilo csokolade?
ha bekapcsolod a tvt, 10perc reklambol minimum a fele gyogyszert akar radtukmalni, van ohgy az egyik gyogyszer a masik mellekhatasara van :DDDDDDD
peldaul a napjat nem tudom, mikor lattam utoljara reklamot arrol,hogy ne legyel gecikover, vagy pl egyel gyumolcsot, sportolj - ha mar iylen allati fontos lett hirtelen az egeszseg.

wut
reklamozni termekeket szoktak, nyilvan mindenki a sajat szarjat

tarsadalmi celu hirdetes cimu ad alatt en szoktam hasonlo szarokat latni, mint amirol te beszelsz, mikor meg volt tvm

btw, nem tudom pontosan mi van tenylegesen zarva, abbol ami ide le lett irva, de uszodaban en voltam a szigoritasok ota (igaz nem bpn)
de most ha itt rakeresek guglin nehanyra, azt irja 8kor zar, persze ez lehet nem pontos info
nalunk az iroda is nyitva van pl es jarunk normalisan, aki akar az mehet home officera, en pl nem kertem, csak akkor voltam, amikor kotelezo volt

viszont olyan idosebb de meg nem nyugdijas ismerosom van, aki elkapta, az egvilagon semmilyen statisztikaban nem szerepel, mert meg nem halt, de azota ha feljon a lepcson mar 20 percet pihennie kell, egyszeruen nem bir 8 orat vegigdolgozni etc, es valoszinu elete vegeig igy marad, nem tudom hogy gyozned meg arrol, hogy tul szigoruak az intezkedesek
Member
Gold: 6,352.66
Jan 29 2021 09:49am
Quote (smokingcanrevealhiddenlasertraps @ 29 Jan 2021 16:38)
wut
reklamozni termekeket szoktak, nyilvan mindenki a sajat szarjat

tarsadalmi celu hirdetes cimu ad alatt en szoktam hasonlo szarokat latni, mint amirol te beszelsz, mikor meg volt tvm

btw, nem tudom pontosan mi van tenylegesen zarva, abbol ami ide le lett irva, de uszodaban en voltam a szigoritasok ota (igaz nem bpn)
de most ha itt rakeresek guglin nehanyra, azt irja 8kor zar, persze ez lehet nem pontos info
nalunk az iroda is nyitva van pl es jarunk normalisan, aki akar az mehet home officera, en pl nem kertem, csak akkor voltam, amikor kotelezo volt

viszont olyan idosebb de meg nem nyugdijas ismerosom van, aki elkapta, az egvilagon semmilyen statisztikaban nem szerepel, mert meg nem halt, de azota ha feljon a lepcson mar 20 percet pihennie kell, egyszeruen nem bir 8 orat vegigdolgozni etc, es valoszinu elete vegeig igy marad, nem tudom hogy gyozned meg arrol, hogy tul szigoruak az intezkedesek

akkor tarsadalmi celu hirdetes, igen. a lenyeg, hogy alig van. es ha a gyogyszert ennyire hirdetik, akkor eleg jol porog feltehetoen.
uszoda max ugy van nyitva, ha profi sportolo vagy, ez igaz kb minden nem szabadteri sportra, nem tudom, hogy talaltal mukodo uszodat, en bpn 1rol sem tudok - ha van, LMK.
en viszont 1 csomo embert ismerek, aki vendeglatasban/turizmusban dolgozott, es ehendoglene, ha a csalad nem segitene neki.
na neki hogy magyarazod meg, ohgy ez meg igy marad x honapig?
ertem en, hogy valakit tonkretesz ez a virus, az idosekre 1 csomo dolog veszelyes, amit te meg se erzel. ezert o hordjon maszkot, ne menjen plazaba, etc
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2021 10:09am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 29 2021 04:49pm)
akkor tarsadalmi celu hirdetes, igen. a lenyeg, hogy alig van. es ha a gyogyszert ennyire hirdetik, akkor eleg jol porog feltehetoen.
uszoda max ugy van nyitva, ha profi sportolo vagy, ez igaz kb minden nem szabadteri sportra, nem tudom, hogy talaltal mukodo uszodat, en bpn 1rol sem tudok - ha van, LMK.
en viszont 1 csomo embert ismerek, aki vendeglatasban/turizmusban dolgozott, es ehendoglene, ha a csalad nem segitene neki.
na neki hogy magyarazod meg, ohgy ez meg igy marad x honapig?
ertem en, hogy valakit tonkretesz ez a virus, az idosekre 1 csomo dolog veszelyes, amit te meg se erzel. ezert o hordjon maszkot, ne menjen plazaba, etc

akkor pl alljon wolt futarnak, es hozza nekem a kajat :wacko:
ha veggondolom tbh, nem voltam meg anyagilag kiszolgaltatott helyzetben igazabol, ugyhogy nehez atereznem, ez igaz, de azt se tudom elkepzelni, hogy aki akar legalabb takaritonak ne tudna elmenni vlhova
Member
Jan 29 2021 10:11am
Quote (smokingcanrevealhiddenlasertraps @ 29 Jan 2021 17:09)
akkor pl alljon wolt futarnak, es hozza nekem a kajat :wacko:
ha veggondolom tbh, nem voltam meg anyagilag kiszolgaltatott helyzetben igazabol, ugyhogy nehez atereznem, ez igaz, de azt se tudom elkepzelni, hogy aki akar legalabb takaritonak ne tudna elmenni vlhova

gecinagy tuljelentkezes van
masreszt 1 kocsmat uzemeltetni kicsit tobb bevetel, mint futarkodni, vagy takaritani.
persze van olyan, aki inkabb sajnaltatja magat, es varja a tamogatast, akar a csaladtol, akar az allamtol, de o nem fog ilyen 'alja' melot vegezni.
Member
Gold: 5,302.77
Jan 29 2021 10:16am
Cringe :wacko:
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 29 2021 10:41am
US GENERAL (csak hogy egy mekis társadalmat nézzünk):

ugye látszik hogy ezek között egyetlen kívülről támadó dolog sincs, amire ne lenne megoldás/oltás (max. az országúti balesetek)

US COVID:

...azaz nem volt, amíg nem jött ez a jószág

Quote (bazdmegmarnemtudom @ 29 Jan 2021 16:22)
lehet tobb, lehet kevesebb.
[...]

= korlátozások nélkül feltehetőleg több embert ölne meg, mint minden más együtt
= ha azt nézzük, akik meg nem halnak bele, azok is kiesnének a munkából 1-4 hétre, ami szintén nem éri meg a cégeknek (és a cégek futtatják a kormányokat is végső soron)

QED imo
Member
Jan 29 2021 10:45am
Quote (Anarkin @ Jan 29 2021 05:41pm)
US GENERAL (csak hogy egy mekis társadalmat nézzünk):

https://i.imgur.com/aQB4Vjg.png

ugye látszik hogy ezek között egyetlen kívülről támadó dolog sincs, amire ne lenne megoldás/oltás (max. az országúti balesetek)

US COVID:

https://i.imgur.com/IDw5hk8.png

...azaz nem volt, amíg nem jött ez a jószág

= korlátozások nélkül feltehetőleg több embert ölne meg, mint minden más együtt
= ha azt nézzük, akik meg nem halnak bele, azok is kiesnének a munkából 1-4 hétre, ami szintén nem éri meg a cégeknek (és a cégek futtatják a kormányokat is végső soron)

QED imo

A covid-halálozási statisztikák szart sem érnek. Mindenki covidban hal meg, akiben kimutatják a vírust boncoláskor.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 29 2021 10:54am
Quote (-joey- @ 29 Jan 2021 17:45)
A covid-halálozási statisztikák szart sem érnek. Mindenki covidban hal meg, akiben kimutatják a vírust boncoláskor.

ezt már többször is megmagyarázták hogy két oldalát könyvelik le a legtöbb országban, és teljesen jól: hogy mi indította be a folyamatot és hogy mi tette fel a pontot az i-re (pl. szövődmény formájában)
mindkettő teljesen legit és releváns

ha Szomália úgy rögzíti hogy boncoláskor vírus meg patkány ugrott az emberre és ez alapján megy a statisztika, az sajnálatos :D
Member
Jan 29 2021 10:58am
Quote (-joey- @ 29 Jan 2021 17:45)

ez.
kene vmi statisztika, amibol egyertelmuen kiderulne, hogy mondjuk 1millio emberre mondjuk 15000 halal jutott 2018ban, 2019ben ez a szam pedig mondjuk 17ezer, akkor azt mondom oke. de ilyen sztem nincs, es amugyis kb kivitelezhetetlen

This post was edited by bazdmegmarnemtudom on Jan 29 2021 10:59am
Member
Jan 29 2021 11:05am
AFK elmentem plázákba sétálgatni.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1160161162163164252Next
Add Reply New Topic New Poll