d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11591601611621631468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,992.00
Apr 25 2013 07:12am
Quote (jarabekg @ Apr 25 2013 02:03pm)

Egy szóval sem mondtam, hogy nincs cigány probléma, vagy cigánykérdés, vagy cigánybűnözés. Én csak azt mondom, hogy megfelelő integrációs programmal lehetne kezelni és enyhíteni ezeket a problémákat.
És a tanmesében is az az igazán szép, hogy a hétéves kisgyerek vigyázott a testvéreire, nem eredendően genetikailag rossz ember.

Nem, tényleg nem,megfelelő integrációs programal....igen lehetne,ha együttműködnének, de nem akarnak integrálódni, ha szeretnének alkalmazkodni az itt élő emberekhez,akkor az már megtörtént volna, vagy tévednék ? Miért nem hallunk olyan híreket,ahol egy sváb,szlovák,horvát, vagy egyéb nemzetiségű ember, százalékosan ennyi másik embert károsít meg ? Miért van az,hogy Kanadában sem tudtak integrálódni ? Pedig ott aztán van liberalizmus....

Member
Gold: 5,390.00
Apr 25 2013 07:13am
Quote (Eoghan @ Apr 25 2013 02:09pm)
ebbe szeretnék beleszólni
"Nem az zavar, hogy ilyen az identitása, hanem az, hogy egy nyilvánvalóan eltorzult, nem természetes dolgot ráerőltet az egészséges többségre."

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sexuality
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_and_psychology

kiemelem a lényeget, mert nem tudhatom, hogy elolvasod-e legalább az elsőt és a harmadikat:
Since the 1970s, the consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions globally is that homosexuality is a normal variation of human sexual orientation, while there remain those who maintain that it is a disorder.[2]
In 1973, the American Psychiatric Association declassified homosexuality as a mental disorder.

http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/therapeutic-response.pdf

nyilván az állatvilág is hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy nem bírják elviselni a nőstények idióta dolgait, a házasságon belüli hűtlenséget és inkább seggbe tosszák egymást a szavannán. indeed.

Ilyenkor amúgy érzem, hogy tényleg borzasztóan arrogáns vagyok, mert csak nevettem és szóra se méltattam az a méretes primitív faszságot amit joey írt.

Quote (Laokone @ Apr 25 2013 02:12pm)
Nem, tényleg nem,megfelelő integrációs programal....igen lehetne,ha együttműködnének, de nem akarnak integrálódni, ha szeretnének alkalmazkodni az itt élő emberekhez,akkor az már megtörtént volna, vagy tévednék ? Miért nem hallunk olyan híreket,ahol egy sváb,szlovák,horvát, vagy egyéb nemzetiségű ember, százalékosan ennyi másik embert károsít meg ? Miért van az,hogy Kanadában sem tudtak integrálódni ? Pedig ott aztán van liberalizmus....

Nyilván ez egy borzasztó összetett és kényes kérdés, de eddig nem volt egy effektív integrációs program egy országban sem. Pont azért mert egy igencsak kényes dolog, és egy 4 éves cikluson bőven átívelő folyamat lenne ezért az aktuálpolitika nem foglalkozik vele szinte soha.

És abban sem vagyok biztos, hogy a teljes integráció elérhető, de hogy a normálbűnözés szintjére lehetne csökkenteni a cigánybűnözést abban biztos vagyok.

This post was edited by jarabekg on Apr 25 2013 07:19am
Member
Gold: 5,302.77
Apr 25 2013 07:13am
Quote (jarabekg @ Apr 25 2013 02:03pm)
Sírva röhögök a buzis részen, made my day.

Az, hogy dolgozol meg nem kifogás arra, hogy káros nézeteket vallasz. Vagy politizálj, és akkor azt tedd kellő felkészültséggel, vagy ne politizálj, hanem dolgozz.

Igaz, a munka nem kifogás, viszont talán egy hangyafasznyival több élettapasztalatom van mint neked. Lehetséges, hogy kissé elfogultan abból merítek és vonok le következtetéseket, te viszont csak azt böfögöd vissza, amit a tanáraidtól / csoporttársaidtól hallottál. Semmikép ne gondold, hogy majd te fogod nekem megmondani, hogy mivel foglalkozzak és milyen nézeteket valljak. ^^

De azért ez a sírva röhögés remekül jellemez téged. Egy percig se gondoltam komolyan a veled való vitát.
Member
Apr 25 2013 07:18am
Quote (Eoghan @ Apr 25 2013 02:09pm)
ebbe szeretnék beleszólni
"Nem az zavar, hogy ilyen az identitása, hanem az, hogy egy nyilvánvalóan eltorzult, nem természetes dolgot ráerőltet az egészséges többségre."

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexualbehaviorinanimals
http://en.wikipedia.org/wiki/Humansexuality
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexualityandpsychology

kiemelem a lényeget, mert nem tudhatom, hogy elolvasod-e legalább az elsőt és a harmadikat:
Since the 1970s, the consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions globally is that homosexuality is a normal variation of human sexual orientation, while there remain those who maintain that it is a disorder.[2]
In 1973, the American Psychiatric Association declassified homosexuality as a mental disorder.

http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/therapeutic-response.pdf

nyilván az állatvilág is hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy nem bírják elviselni a nőstények idióta dolgait, a házasságon belüli hűtlenséget és inkább seggbe tosszák egymást a szavannán. indeed.

ja és persze a kötelező darab: http://www.youtube.com/watch?v=OIcrCZQkSlg

Vagy akár előadhatnád a saját gondolataidat, ahelyett, hogy elém baszod másét. Erről beszéltem.
Member
Gold: 5,390.00
Apr 25 2013 07:20am
lel joey

nem olvasott könyvet, és ő ezért okosabb másoknál

Értsd már meg, művelődni, értesülni és utána kialakítani a saját nézeteidet =/= visszabüfögni mások nézeteit. Hozni egy tudományos cikket =/= valaki másnak a gondolatait előadni.
Ha talán te is az alapján próbálnád kialakítani a nézeteidet, hogy miket olvasol, hogyan értesülsz, és nem az alapján, hogy 8 óra munka után megpróbál kirabolni egy cigány, akkor nem lennél rák a társadalomban.

This post was edited by jarabekg on Apr 25 2013 07:27am
Member
Gold: 343.00
Apr 25 2013 07:22am
Quote (-joey- @ Apr 25 2013 01:13pm)
Igaz, a munka nem kifogás, viszont talán egy hangyafasznyival több élettapasztalatom van mint neked. Lehetséges, hogy kissé elfogultan abból merítek és vonok le következtetéseket, te viszont csak azt böfögöd vissza, amit a tanáraidtól / csoporttársaidtól hallottál. Semmikép ne gondold, hogy majd te fogod nekem megmondani, hogy mivel foglalkozzak és milyen nézeteket valljak. ^^

De azért ez a sírva röhögés remekül jellemez téged. Egy percig se gondoltam komolyan a veled való vitát.

amúgy ő mondja, hogy intoleráns vagy mikor ő is gyakorlatilag ugyanazt csinálja
elmondja a véleményét, elmondod te is, elmondja még egyszer és ha nem fogadod el; retardáltnak hív és kb deportálna mert miattad tart az ország ott ahol

ezzel is van a baj, hogy annyi nézet, annyi meglátás és olykor-olykor azért nem fogadja el egyik a másik jó meglátásait mert egyszerűen már a személye negatív érzéseket vált ki
pedig nem lehet megoldani egyetlen dolgot sem egyfajta nézőpontból kiindulva.. az se jó ha valaki csutakjobboldali, az se ha bal, de még az se ha mindenben középen áll...

és azért lenne jó, ha normálisan működne a parlament, mert a sok-sok nézőpontból megvilágított problémákat könnyen lehetne megoldani, ha a művelt emberek elfogadnák egymás véleményét és nem a szart dobálnák függetlenül attól mit mond a másik
Member
Apr 25 2013 07:24am
Quote (jarabekg @ Apr 25 2013 02:20pm)
lel joey

nem olvasott könyvet, és ő ezért okosabb másoknál

Ez igen. Egyetemista szint.

Quote (Senee @ Apr 25 2013 02:22pm)
amúgy ő mondja, hogy intoleráns vagy mikor ő is gyakorlatilag ugyanazt csinálja
elmondja a véleményét, elmondod te is, elmondja még egyszer és ha nem fogadod el; retardáltnak hív és kb deportálna mert miattad tart az ország ott ahol

Ez teljesen egyértelmű. De én nem is veszem komolyan, mert ez csak hunsub.

This post was edited by -joey- on Apr 25 2013 07:25am
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Apr 25 2013 07:25am
Quote (-joey- @ Apr 25 2013 02:18pm)
Vagy akár előadhatnád a saját gondolataidat, ahelyett, hogy elém baszod másét. Erről beszéltem.

szóba se jöhet hogy az ott leírtak lefedik a gondolatvilágomat
miért'vagy'te'ennyire'hajthatatlan
Member
Gold: 33,265.80
Apr 25 2013 07:26am
Quote (CyberPunk666 @ 25 Apr 2013 13:19)
Én meglepődöm időnként, hogy az iq-nak mennyire nincs köze az érett szociális gondolkozáshoz. A dolog inkább fordítva igaz, hogy akinek megvolt a lehetősége, hogy művelt legyen és komoly dolgot tanuljon, akkor valószínű, hogy olyan közegben nőtt fel, ami megfelelő értékrendet is adott neki.
Van olyan tanárom (cigány), aki Phd-val rendelkezik, de a hihetetlen éles koponyája ellenére az ilyen kérdésekben egy igazi cigányként viselkedik.

Legutóbb előadta, hogy nem baj hogy szar az országban minden, a lényeg, hogy orbánék nem nyalnak senkinek, inkább dögöljünk így éhen, minthogy nyaljunk, és ezért ő legközelebb is a fideszre fog szavazni... Ez az öntörvényűség mindenekfelett, mindegy mi csak ne azt amit mondanak (igazi cigány mentalitás) és közben mondom, egy közel "zseni" kategóriás emberről beszélünk...

Mar bocsass meg de aki a te egyetemeden tanit az nem hiszem, hogy zseni kategorias, vagy annyira muvelt lenne. Mellesleg mernokokrol van szo, az megint egesz mas kategoria...

Egyetlen magyar egyetem sincs benn a vilag top 500 egyetemeben, meg a BME vagy a Corvinus se.

En viszont talalkoztam mar a vilag kremjevel, olyanokkal akik a Yalen, Harvardon, Stanfordon es faszomtudja meg hol tanitottak es egyetlen egy nem volt kozottuk aki szelsoseges nezeteket vallott volna ( esetleg szelsosegesen liberalisakat).
Member
Gold: 1,992.00
Apr 25 2013 07:27am
Quote (jarabekg @ Apr 25 2013 02:13pm)
Ilyenkor amúgy érzem, hogy tényleg borzasztóan arrogáns vagyok, mert csak nevettem és szóra se méltattam az a méretes primitív faszságot amit joey írt.

Nyilván ez egy borzasztó összetett és kényes kérdés, de eddig nem volt egy effektív integrációs program egy országban sem. Pont azért mert egy igencsak kényes dolog, és egy 4 éves cikluson bőven átívelő folyamat lenne ezért az aktuálpolitika nem foglalkozik vele szinte soha.

És abban sem vagyok biztos, hogy a teljes integráció elérhető, de hogy a normálbűnözés szintjére lehetne csökkenteni a cigánybűnözést abban biztos vagyok.

Jó gondolatok, csak az a baj, hogy nem most kezdődtek az integrációs problémák és nem a teljes integrációról beszélek...lehet, hogy le lehetne, csak ugye akkor jönne a rasszista,fasiszta stb. megközelítés, mert éppen aktuálisan keményebben b...nak oda a romáknak...Félre értés ne essék, van nekem is roma ismerősöm,aki dolgozik, mint a gép és elmondta, ha esetleg munkahelyet vált 10X annyit kell bizonyítania, mint másnak és ez mennyire szar neki, szóval ezt is megtudom érteni. Egyszerűen be kell látni,hogy egy másik népcsoport, saját kultúrával, saját nemzeti öntudattal és nem lehet őket integrálni.
Go Back To Magyar Topic List
Prev11591601611621631468Next
Add Reply New Topic New Poll