Quote (Anarkin @ Jul 25 2014 08:57am)
én nem is tudom mi az a fix ponthatár, ezt mi alapján?
amúgy téged érint, v mi?
Nem engem nem erint hal istennek
Tavaly szeptember elott jott a kormany azzal, hogy a legnepszerubb szakokon ahol tulkepzes van szuntessek meg az allami helyeket
es akkor mentek a diakok tuntetni hogy de legyen mar allami hely
es akkor allambacsi azt mondta hogy rendben, lesz allami hely de sokkal kevesebb es kozpontilag meghatarozott fix pontszamot adnak meg ennek a 16 szaknak. Azt mondtak hogy ettol maximum csak csokkenhetnek a ponthatarok.
Erre a BCE emelt harom szakon is.

Quote (CyberPunk666 @ Jul 25 2014 09:00am)
Semmi, hülyeséget mond.
Nincs fix határ, csak vannak olyan szakok ahol ilyen 460 az állami alsó határa, de mivel többen érték el ez a minimum értéket, mint amennyi ösztöndíjas hely van, így növeltek rajta. Standard felvételi, csak az alsó minimum ponthatár nem 250, mint a többi helyen.
"Ezeken a szakokon jellemzően magasan húzzák meg a ponthatárokat, mert az állam csak korlátozott számú diák képzését hajlandó finanszírozni (a többiek fizessenek). Bár a felsőoktatási államtitkárság korábban azt állította, ezek a ponthatárok emelkedni nem fognak, legfeljebb csökkenhetnek, a Corvinus Egyetem három képzésénél (kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, turizmus-vendéglátás) most mégis magasabb pontszámok jelentek meg. Ez feltehetően amiatt alakult így, mert a Corvinusnak ezekre a szakjaira jóval több jó eredménnyel érkező jelentkező próbálkozott, mint amennyi a betölthető keret."
This post was edited by Vismajor on Jul 25 2014 02:02am