d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Megtakaritasok, Penz Gazdalkodas
Prev1151617181925Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 21,598.00
Dec 7 2018 06:05am
Quote (TrollBoss @ 7 Dec 2018 09:43)
tfw mindenki kurvasokat tud félrerakni, vagy kurvasokat keres

mezei operátorként 150/hóként kezdtem, de hamar sikerült ledolgozni a csoportvezetőmet aki egy mocskos cigány volt, megtett helyettesének, utána ~3 hónapra rá már meg is kaptam a kinevezést
csoportvezető voltam a Continentalnal nettó 250-ért

onnan egy éven belül előreléptem műszakvezetőnek viszont a béremelést amit ígértek nem kaptam meg így dobbantottam a gecibe

most a pennynél vagyok logisztikai JARABEKG manager nettó 300-ért

no stressz, nem műszakozás, és nekem nincs felsőfokú végzettségem, egyetemre nem jártam, idén kezdtem el egy levelezősön valami büfészakot hogy meglegyen a művez pozició

durván középsuli óta folyamatosan dolgozom (infósként végeztem), 24 évesen 5 év főleg vezetői tapasztalatot tudok felmutatni

otthonról segítség nagyon nem jött, inkább tapasztalat, pl. bátyám (régi TB, 4 éve nem jspzik már) adott tanácsokat hogy mit hogy csináljak, milyen poziciókat huzzak meg, meg képzésekre jelentkezzek
lakást idén sikerült venni, egyszerű panel 13m-ért, saját pénzből. 5 éve nem lakom otthon. felújítás, bútorok, stb stb, 16 lett a vége kb
anyámék nyugdíjasok, semmi támogatást nem kapok tőlük, csak a közösköltségemet fizetik (~10k)

igazából nekem mindig is kurvanagy szerencsém volt, jókor jó helyen, meg azért sikerült előrelépkedni mert kibaszottul sokat tudok vállalni, like havonta 3-4-5 túlórákat toltam, ami azért műszakozás mellett nagyon kikurja az embert
olyan ~med osztályban lehetek kb, nem rég vettem autót is, elég jól élek, kutyámmacskám sincs jelenleg (volt egy 2,5 éves kapcsolatom, de az toxic szar volt szóval dobtam a csajt) így ha nagyon összehúzom magam havi 180-200 félre tud menni
van még két fundamentám is, jövőre jár le mindkettő, ezt csak ajánlani tudtam mindenkinek anno amikor kötöttem, kb ez lesz az összes spórolt pénzem tekintettel a kiadásokra

nyilván szeretnék majd pestre felköltözni, mert sokan mondják hogy a jelenlegi munkakörömmel odafenn simán meg tudnám keresni a 4-500at, w/e, nagyon szeretem a kisvárosi életet

ez a logisztikai menedzser mit takar? azt hittem ahhoz kell valami felsőfokú végzettség
Member
Gold: 80.00
Dec 7 2018 06:07am
Quote (MarcusD @ 7 Dec 2018 14:05)
ez a logisztikai menedzser mit takar? azt hittem ahhoz kell valami felsőfokú végzettség

ő mondja meg, hogy hova pakolják a dobozokat a raktárban a raktárosok
Member
Gold: 2,751.03
Dec 7 2018 06:15am
Quote (MarcusD @ Dec 7 2018 02:05pm)

a logisztika vagy a menedzser miatt gondoltad igy?
Member
Gold: 0.00
Dec 7 2018 06:38am
Quote (rapiddani @ Dec 7 2018 12:54pm)
Te csak azért vagy ott ahol mert velem ittál együtt, utólag is nincs mit

azóta se tudtam annyira bebaszni mint akkor

épp tegnap nézegettem a régi képeket a telefonomon, rajta van egy közös kép én és a humble giant

Quote (MarcusD @ Dec 7 2018 01:05pm)

raktár -> logisztika (két rész, áruleadó, árufelvevő) -> logisztikai csopvezek (maga a raktár, felvevő/leadó csopvez) -> menedzser

y, kéne, de nekem "el van kezdve" (elvégezve tbh sose lesz) plusz kurvasokat dolgoztam emberekkel, ezért kaptam meg a poziciot, ráadásul itt jelenleg 1 éves a cég, szóval még fiatal a csapat is

This post was edited by TrollBoss on Dec 7 2018 06:42am
Member
Gold: 17,767.00
Dec 7 2018 10:15am
ha mar mindenki leirja

jomodu csaladbol jovok, de szuleim eleg munkasan kuzdottek fel oda magukat kb addigra mrie felnottem, a szemlelet sosem volt jomodu es enis eleg svabul banok a penzzel

masokhoz kepest nagyon sok tamogatast kaptam otthonrol, de "mindent nem kaptam meg", sosem kertem tobbet, dolgozgattam egyetem mellett de azert nem vittem tulzasba

az eddigi meloimmal abszolut szerencsem volt, jol keresek es az utazasokat leszamitva nagyon spartai modon elek, a bevetelem tobb mint ketharmadat felre tudom tenni

a felretetelbe nem fektetek tul sok energiat, van allamkotveny meg ceges reszvenyek, a tobbivel foglalkozni kellene es engem ez a penztema annyira nem motival, nem tudok lelkesedni erte es anelkul beletanulni se

mar eleg regota igyekszek beledolgozni magam egy eloleptetesbe, amivel olcso oltonyos mernokbol draga oltonyos mernokbe lephetnek at - ha ez jovore nem jon ossze valoszinuleg uj cegnel probalok szerencset, kis szerencsevel helybol a magasabb pozicioban (meg elotte utazgatok legalabb 2-3 honapot)

PS csaladi lakas egy szobalyat ~5 even keresztul adtam ki, az egesz lakast meg egy evig. nemhiszem hogy az egesz sokkal nullszaldo felett van, mindig olcson volt kiadva es a vegefele nagyon sok kart okoztak. elobbfogok 0%os folyoszamlaba fektetni mint ingatlankiadasba

This post was edited by SteelMeetsSteel on Dec 7 2018 10:17am
Member
Gold: 6,352.66
Dec 8 2018 09:15am
Quote (TassassinHc @ 6 Dec 2018 19:45)
na jól van.. este én is megírom pár sorban..

BUMP
Member
Gold: 3.03
Dec 8 2018 12:28pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 8 Dec 2018 16:15)
BUMP

Erőszakos kis rajongó vagy, de örülök, hogy ki tudtad várni...

Nesztek, tl;dr esszé lett belőle.

Szüleim egyetlen és tervezetlen gyermekeként a VII. kerületi Péterfy kórházban születtem, 30 évvel ezelőtt.
Az első időszakban egy 11 m^2-es szoba-konyhát béreltek egy idős hölgynél.
Pár éven belül egész jól össze lett téve a helyzet.
Fél évet éltünk Floridában, rokonoknál.
Apukámnak volt részesedése egy frankó vállalkozásban, de ezt sajnos felszámolta (egy egészen fasza üzletlánccá nőtte ki magát), anyunak volt először bioboltja Magyarországon. 5 éves voltam, amikor váltak a szüleim, de utána még fél évet Sydneyben is laktunk együtt. Anyuval maradtam és ő később egyéb vállalkozásokat is jól vitt. Ötödikes koromtól fogva rendezvényszervezés és dekoráció a fő profil, voltaképpen innentől fogva dolgoztam mellette. Miután lett jogsim (19) onnantól egyedül is csomó minden rám lett bízva. Használt bútorkereskedelemre lett áthelyezve a fókusz, ennek anyu igazából a hátterét csinálta velem megosztva, én meg minden mást. A bevételek nagy része a házépítésbe és a vállalkozásba ment.

Apai nagypapám halálával örököltem egy III. kerületi lakás 50%-át és egy ráckevei telek 50%-át. Apám megpróbált kiperelni belőle, de nem sikerült. Az eladáskor viszont pénzzel szinte tuti átvert. (bő 10 éve volt.)
Az örökségből (~5m) anyut támogattam, vettem magamnak laptopot és egy részét feléltem.
Valamint, "Mentsük meg a családot" projekt keretében bevállaltam, hogy kezes leszek édesanyám hitelében.

Szerencsére megismerkedtem néhány külföldi befektetővel, akik bp-n vásároltak / vásárolnak lakásokat és innen van egy fix csapatom jelenleg akiknek mindenét csinálom (vásárlás, felújítás, bebútorozás, kiadás, eladás) és egy webshopnak dolgoztam az elmúlt bő 8 hónapban (most mondtam fel).

Pár éve, anyu halála után a bútorkereskedést elkezdtem felszámolni és a házunkat is el tudtam adni. De hála a chf hitelnek még van tartozás.
Csak az arányok kedvéért: ~12m lett felvéve, anyu visszafizetett 4m-t én a házeladásból 18m-t már csak 5m-el tartozom. (2027-ben lesz vége)
Diákhitel 1m (1,6m-ről indult) (2026-ban lesz vége)
Telekom 150e (750e-ről indult) (augusztusban lesz vége)

Tavaly kezdtem levelezőn, felsőfokú szakképzésen gazdinfót tanulni, januártól felvettek database manager-nek (OMG, én is manager leszek? Lol no).
Jelige: "fake it till you make it".
Jövőre folytatnám BSc, levelezőn.

300 körül keresek, plusz előfordul némi jutalék / leeső.
160 az albérlet + rezsi + tel. Erre jönnek rá a törlesztők és a kaja nekem és a kutyámnak.
Félretenni nem tudok jelenleg, de van 1m megtakarítás.

Soha nem volt könnyű, voltak kifejezetten nehéz időszakok, közel 40 (negyven) költözés.
Összességében küzdök, mint malac a jégen és néha hosszúnak és kilátástalannak tűnik, de vagy fény van az alagút végén, vagy megint vonat jön.. Idk / idc, alapvetően jól elvagyok és mindenben megtalálom a pozitív dolgokat.
Tanulok, fejlesztem magamat, hogy előrébb tudjak lépni...
Member
Gold: 89.60
Dec 8 2018 01:28pm
Quote (TassassinHc @ Dec 8 2018 07:28pm)
Erőszakos kis rajongó vagy, de örülök, hogy ki tudtad várni...

Nesztek, tl;dr esszé lett belőle.

Szüleim egyetlen és tervezetlen gyermekeként a VII. kerületi Péterfy kórházban születtem, 30 évvel ezelőtt.
Az első időszakban egy 11 m^2-es szoba-konyhát béreltek egy idős hölgynél.
Pár éven belül egész jól össze lett téve a helyzet.
Fél évet éltünk Floridában, rokonoknál.
Apukámnak volt részesedése egy frankó vállalkozásban, de ezt sajnos felszámolta (egy egészen fasza üzletlánccá nőtte ki magát), anyunak volt először bioboltja Magyarországon. 5 éves voltam, amikor váltak a szüleim, de utána még fél évet Sydneyben is laktunk együtt. Anyuval maradtam és ő később egyéb vállalkozásokat is jól vitt. Ötödikes koromtól fogva rendezvényszervezés és dekoráció a fő profil, voltaképpen innentől fogva dolgoztam mellette. Miután lett jogsim (19) onnantól egyedül is csomó minden rám lett bízva. Használt bútorkereskedelemre lett áthelyezve a fókusz, ennek anyu igazából a hátterét csinálta velem megosztva, én meg minden mást. A bevételek nagy része a házépítésbe és a vállalkozásba ment.

Apai nagypapám halálával örököltem egy III. kerületi lakás 50%-át és egy ráckevei telek 50%-át. Apám megpróbált kiperelni belőle, de nem sikerült. Az eladáskor viszont pénzzel szinte tuti átvert. (bő 10 éve volt.)
Az örökségből (~5m) anyut támogattam, vettem magamnak laptopot és egy részét feléltem.
Valamint, "Mentsük meg a családot" projekt keretében bevállaltam, hogy kezes leszek édesanyám hitelében.

Szerencsére megismerkedtem néhány külföldi befektetővel, akik bp-n vásároltak / vásárolnak lakásokat és innen van egy fix csapatom jelenleg akiknek mindenét csinálom (vásárlás, felújítás, bebútorozás, kiadás, eladás) és egy webshopnak dolgoztam az elmúlt bő 8 hónapban (most mondtam fel).

Pár éve, anyu halála után a bútorkereskedést elkezdtem felszámolni és a házunkat is el tudtam adni. De hála a chf hitelnek még van tartozás.
Csak az arányok kedvéért: ~12m lett felvéve, anyu visszafizetett 4m-t én a házeladásból 18m-t már csak 5m-el tartozom. (2027-ben lesz vége)
Diákhitel 1m (1,6m-ről indult) (2026-ban lesz vége)
Telekom 150e (750e-ről indult) (augusztusban lesz vége)

Tavaly kezdtem levelezőn, felsőfokú szakképzésen gazdinfót tanulni, januártól felvettek database manager-nek (OMG, én is manager leszek? Lol no).
Jelige: "fake it till you make it".
Jövőre folytatnám BSc, levelezőn.

300 körül keresek, plusz előfordul némi jutalék / leeső.
160 az albérlet + rezsi + tel. Erre jönnek rá a törlesztők és a kaja nekem és a kutyámnak.
Félretenni nem tudok jelenleg, de van 1m megtakarítás.

Soha nem volt könnyű, voltak kifejezetten nehéz időszakok, közel 40 (negyven) költözés.
Összességében küzdök, mint malac a jégen és néha hosszúnak és kilátástalannak tűnik, de vagy fény van az alagút végén, vagy megint vonat jön.. Idk / idc, alapvetően jól elvagyok és mindenben megtalálom a pozitív dolgokat.
Tanulok, fejlesztem magamat, hogy előrébb tudjak lépni...

csak ne lenne ilyen szar humorod bazdmeg
Member
Gold: 3.03
Dec 8 2018 01:35pm
Quote (FaceOfInsanity @ 8 Dec 2018 20:28)
csak ne lenne ilyen szar humorod bazdmeg

Túlélésem záloga volt pedig.. :(

1-2 dolog kimaradt fentebb amúgy.
Az elmúlt másfél évben megműttettem a szememeimet, vettem magamnak egy új laptopot és felöltöztettem magamat, ami mindennel együtt olyan 1.5 - 1.8 körül lehetett. Megérte.
A kutyám havonta 16-17k tuti van.

S bár bútorozott albérletet tudtam kivenni, kellett rá költenem (ágyneműk, konyhai cuccok, nappaliba ez az, stb)

A pénz mindig könnyen ment és ha jött, könnyen is jött.

Egyik ismerősöm egy közös befektetésből jön még 2.2m-el és kb ugyanennyi van kölcsönben egy másik ismerősnél is.
Ez utóbbi kettő jó lenne, ha bejönne, de nem látok rájuk sok esélyt.

/e: meg múlt hónapban vettem itthonra egy box zsákot, 22k, előtte hangfalakat 60k... Ilyen "szarokra" el tudok baszni könnyen pénzeket és simán megindoklom magamnak, hogy életbevágó kiadás volt :/

/e: januártól az új munkahelyen valamivel jobb lesz a fizu is, de azt nem akarom előre beosztani már... Lássuk meg, hogy mit tudok kihozni belőle.

This post was edited by TassassinHc on Dec 8 2018 01:38pm
Member
Gold: 6,352.66
Dec 8 2018 02:30pm
Quote (TassassinHc @ 8 Dec 2018 21:35)
Túlélésem záloga volt pedig.. :(

1-2 dolog kimaradt fentebb amúgy.
Az elmúlt másfél évben megműttettem a szememeimet, vettem magamnak egy új laptopot és felöltöztettem magamat, ami mindennel együtt olyan 1.5 - 1.8 körül lehetett. Megérte.
A kutyám havonta 16-17k tuti van.

S bár bútorozott albérletet tudtam kivenni, kellett rá költenem (ágyneműk, konyhai cuccok, nappaliba ez az, stb)

A pénz mindig könnyen ment és ha jött, könnyen is jött.

Egyik ismerősöm egy közös befektetésből jön még 2.2m-el és kb ugyanennyi van kölcsönben egy másik ismerősnél is.
Ez utóbbi kettő jó lenne, ha bejönne, de nem látok rájuk sok esélyt.

/e: meg múlt hónapban vettem itthonra egy box zsákot, 22k, előtte hangfalakat 60k... Ilyen "szarokra" el tudok baszni könnyen pénzeket és simán megindoklom magamnak, hogy életbevágó kiadás volt :/

/e: januártól az új munkahelyen valamivel jobb lesz a fizu is, de azt nem akarom előre beosztani már... Lássuk meg, hogy mit tudok kihozni belőle.

hol tartasz 16-17k kutyat? :wacko:
eleg sok hely kell annyi kutyanak
Go Back To Magyar Topic List
Prev1151617181925Next
Add Reply New Topic New Poll