Quote (bazdmegmarnemtudom @ 8 Dec 2018 16:15)
BUMP
Erőszakos kis rajongó vagy, de örülök, hogy ki tudtad várni...
Nesztek, tl;dr esszé lett belőle.
Szüleim egyetlen és tervezetlen gyermekeként a VII. kerületi Péterfy kórházban születtem, 30 évvel ezelőtt.
Az első időszakban egy 11 m^2-es szoba-konyhát béreltek egy idős hölgynél.
Pár éven belül egész jól össze lett téve a helyzet.
Fél évet éltünk Floridában, rokonoknál.
Apukámnak volt részesedése egy frankó vállalkozásban, de ezt sajnos felszámolta (egy egészen fasza üzletlánccá nőtte ki magát), anyunak volt először bioboltja Magyarországon. 5 éves voltam, amikor váltak a szüleim, de utána még fél évet Sydneyben is laktunk együtt. Anyuval maradtam és ő később egyéb vállalkozásokat is jól vitt. Ötödikes koromtól fogva rendezvényszervezés és dekoráció a fő profil, voltaképpen innentől fogva dolgoztam mellette. Miután lett jogsim (19) onnantól egyedül is csomó minden rám lett bízva. Használt bútorkereskedelemre lett áthelyezve a fókusz, ennek anyu igazából a hátterét csinálta velem megosztva, én meg minden mást. A bevételek nagy része a házépítésbe és a vállalkozásba ment.
Apai nagypapám halálával örököltem egy III. kerületi lakás 50%-át és egy ráckevei telek 50%-át. Apám megpróbált kiperelni belőle, de nem sikerült. Az eladáskor viszont pénzzel szinte tuti átvert. (bő 10 éve volt.)
Az örökségből (~5m) anyut támogattam, vettem magamnak laptopot és egy részét feléltem.
Valamint, "Mentsük meg a családot" projekt keretében bevállaltam, hogy kezes leszek édesanyám hitelében.
Szerencsére megismerkedtem néhány külföldi befektetővel, akik bp-n vásároltak / vásárolnak lakásokat és innen van egy fix csapatom jelenleg akiknek mindenét csinálom (vásárlás, felújítás, bebútorozás, kiadás, eladás) és egy webshopnak dolgoztam az elmúlt bő 8 hónapban (most mondtam fel).
Pár éve, anyu halála után a bútorkereskedést elkezdtem felszámolni és a házunkat is el tudtam adni. De hála a chf hitelnek még van tartozás.
Csak az arányok kedvéért: ~12m lett felvéve, anyu visszafizetett 4m-t én a házeladásból 18m-t már csak 5m-el tartozom. (2027-ben lesz vége)
Diákhitel 1m (1,6m-ről indult) (2026-ban lesz vége)
Telekom 150e (750e-ről indult) (augusztusban lesz vége)
Tavaly kezdtem levelezőn, felsőfokú szakképzésen gazdinfót tanulni, januártól felvettek database manager-nek (OMG, én is manager leszek? Lol no).
Jelige: "fake it till you make it".
Jövőre folytatnám BSc, levelezőn.
300 körül keresek, plusz előfordul némi jutalék / leeső.
160 az albérlet + rezsi + tel. Erre jönnek rá a törlesztők és a kaja nekem és a kutyámnak.
Félretenni nem tudok jelenleg, de van 1m megtakarítás.
Soha nem volt könnyű, voltak kifejezetten nehéz időszakok, közel 40 (negyven) költözés.
Összességében küzdök, mint malac a jégen és néha hosszúnak és kilátástalannak tűnik, de vagy fény van az alagút végén, vagy megint vonat jön.. Idk / idc, alapvetően jól elvagyok és mindenben megtalálom a pozitív dolgokat.
Tanulok, fejlesztem magamat, hogy előrébb tudjak lépni...