Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 12:49)
Nyíregyházán nőttem fel, Miskolcra jártam 3 évig barátnőhöz és Debrecenben éltem/dolgoztam 4 évet, tehát volt szerencsém a 3 legsötétebb megyéhez. Tény, hogy kevésbé lehet érvényesülni, de aki akar, az ott is tud. A rosszindulatú, befásult embernek meg teljesen mindegy mit adsz, ugyanaz marad.
ne lokalizáljunk.
Hány nő (nem közalkalmazott) térhet vissza a szülés után az azt megelőző munkahelyére?
Mennyi szabadságot kap egy férfi, ha gyereke születik, hogy otthon legyen a gyerekkel és segítsen az anyának?
Hány százalék a munkanélküliség, ha beleszámoljuk a bújtatott munkanélkülieket is? (bújtatott munkanélküli: azok akik nem valók a felsőoktatásba és évekig ott bújtatják őket, a közmunkások, be nem jelentett munkanélküliek, megélhetési gyerekgyárosok...stb.)
Hol kapsz normális ellátást hálapénz nélkül? (Én nagyon kellemetlenül szoktam magam érezni, amikor pénzt kell adni az orvosnak, ha kevesli még kis is cseszhet veled)
Ha elérsz valamit kemény munkával, miért köpnek le az emberek és miért nem inkább azt kérdezik, hogy mit tanultál, mennyit dolgoztál?
Miért van minden összehányva, firkálva, baszva?
Miért van, hogy azon vállalkozók nagyrésze, aki sír amiatt, hogy az nagyon magas adók miatt kötelező csalni (ami részben igaz), a többszörösét csalja el annak, mint amennyit valóban kötelező a talpon maradáshoz? Egyáltalán miért kell egyáltalán bármennyit is elcsalni hogy boldogulj?
Ez mind hatással van a közhangulatra, még akkor is ha nem érint mindegyik személyesen mindenkit. De valamennyi biztosan, és ezek jelen vannak az egész országban.
Sokáig tudnám még sorolni, de lassan jön az F1, és inkább kajálok még előtte.
Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 13:01)
Teljesen jó példa erre a barátnőm ismerőse, akit ha meghallok Skypeon, már legszívesebben felakasztanám magam. Itthon élt a párjával, minkettőnek rendes állása volt, de hát az nekik nem jó, mert így nem lesz kertes ház. Nosza menjünk ki Angliába, mert ott kolbászból van a kerítés, majd dolgoznak mindketten, és az egyik fizetést elrakják. Mindkettőnél 0 nyelvtudás ofc. A nő konkrétan fél éve bassza a fajtáját otthon a lakásukban, pizsamában és arra vár egész nap, hogy a barátnőmmel skypolhasson, és panaszkodhasson, milyen jó nekünk itthon, nekik bezzeg keményen kell hajtani (csak a szerencsétlen párjának ofc). Aztán kiderült, hogy a csajnak az nem feküdt, hogy nem toltak a segge alá egyből 8 órás munkát, és csak akkor kell mennie, amikor hívják, meg a nyelvet is baszta megtanulni, pedig már fél éve kint él, inkább panaszkodik, pont úgy, mintha Magyarországon élne. Az ilyen ember tök mindegy hova megy...

De most nem a hülyeség a példa, feltételezzük, hogy tanult nyelvet beszélő fiatalokról van szó, akik versenyképes szakmával rendelkeznek. Ha a hülyékről beszélünk, szerintem kb mindegy melyik országban nézzük, mindenhol vannak.
This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:04am