Quote (Eoghan @ 13 Mar 2013 02:50)
ha program alapján lehetne "jól" szavazni, akkor sztm én is a fideszre voksolnék, mivel ők tudják a leggátlástalanabbul odaígérni a legnagyobb, leghangzatosabb hazugságokat. ugye az 1 millió új munkahely és egyéb jól hangzó dolgok
lófaszt nem tettek, cserébe csomó romboltak, lehúztak a wc-n több milliárd olyan forintot, amit az emberek évek, évtizedek óta gyűjtöttek a nyugdíj nevű kasszába, ezt belecsavarták a költségvetésbe
pedig erről nem volt szó a programban, ha erről szó lett volna, akkor nem akarnék rájuk szavazni
ugyan ezt tudom mondani a nyilatkozatokra is.
ha politikáról akarsz tájékozódni, akkor olvass olyan lapokat, amikről tudod hogy milyen pártot képviselnek, vagy beszélgess ilyen-olyan emberekkel és a frissen szerzett infókat keressed végig a neten ellenőrzésképpen (pl keress utána hogy hazudtam e most azzal, hogy ledarált több millió forintot a semmiért) és akkor lesz egy olyan képed a politikáról, amit nem egy párt diktált beléd, hanem magad szűrtél le a két oldal állításaiból
ha ez megvan, akkor ezeket ugye elmesélheted másoknak is és így lehet terjeszteni egy felelősségtudatos szavazást
de ha hagyod hogy pl. a fidesz médium/mszp médium töltse meg a fejedet, akkor nem fogsz vacilálni azon, hogy hova rajzolj egy kukit
Amugy ebbol, amit most te is irtal, csak az latszik, hogy egy nagy szerencsejatek az egesz, nincs semmire biztositek, uj partokra mar csak azert sem, mert viszonyitani nem tudod oket egy 'elozo idoszakukhoz', ha csak nem azt nezed meg, hogy milyen regi partok kepviseloi kerultek be oda. Masik oldalrol meg, ha mondjuk friss part, uj generacios kepviseloirol akarsz egy sajat velemenyt kialakitani, azok utan, amit te is leirtal, hogy ki-mit-hogyan, stb, akkor azokkal kapcsolatban is odajutsz, hogy HOK-ben sikkaszto, nagykepu kocsogok mondjuk, ezt mondjuk csak ugy felhoztam, nem tudnek igy hirtelen konkret peldat mondani ra.
A mediakkal kapcsolatban pedig: itthon apummal szoktunk szorfolni TV csatornak kozott, konkratan atv vs hirtv, apum vesz ugyanugy nepszavat, mint magyarnemzetet, meg dunno milyen ujsagok vannak meg, de nagyjabol minden partnak iranyabol es bele szoktam olvasni neha, igy 'teljesebb a kep' ez is trve, de a main tartalma mindegyiknek ugyan az, szarral doblani a masikat.
Igy az tovabbra is all, hogy ameddig, tokmindegy, hogy melyiket valasztod, mind csak egyre lejjebb visz, addig nem veletlen, hogy nem sok kedvem van barmelyikre is szavazni, ahogy fentebb irtam. Jopar generacionak kell valrania meg egymast, hogy kihaljon a komcsi-sikkasztos-onylsajatzsebrepakolos bagazs a politikai elitbol, de sajna a regiek meg igy is mergezni tudjak az ujakat, mert hat a jelenlegi uj generaciok olyan kibaszott gyenge jellemek, akiket egybol elbasz a penzesseg, nyilvan nem tudom en, hogyan reagalnek, te sem tudhatod, hogy te hogyan, nyilvan vannak alap erkolcsi ertekeid es en peldaul leheto legjobban megprobalnam elkerulni a korrumpalodast, de ilyen szinten, szinte minden az es nincs is feltetlen baj vele, addig ameddig nem csak lejton lefele gurulunk, meg ahogy mar masok is irtak, a kozeposztalybol van a legkevesebb, vagy elit van, vagy csorok (tobben nyilvan ezek).
Mert hat altalaban manapsag jogi/politikai palyara nem azok lepnek (tisztelet a kivetelnek!), akik elkotelezettek egy elhetobb vilag fele, hanem akiknek apuci/anyuci is hasonlo teruleten van/benne vannak az elitbe es nekik is az lesz az erdekuk, hogy ott maradjanak, bezsebeljek amit lehet, a tobbi meg le van szarva.