d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev1151617181931Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 29 2009 06:40pm
Próbáltam néha-néha visszanézni a topicba, jelezve hogy még itt vagyok de mind1
Jól elbeszélgettem magammal :cry:

Quote (iFeelAlone @ Sat, 30 May 2009, 02:27)
Félreérted én nem magamat sajnálom. Nekem is vannak gondjaim de ha belegondolok, hogy egyes szeretteim mennyire szenvednek, néha az ájulás fenyeget. Ha ilyenkor isten eszembe jut, aki persze nem létezik, általában arra gondolok, hogyan tudnám a leghatásosabban megkínozni. És ez jó érzéssel tölt el.

Azért ez meg már a másik oldala a dolgoknak. Hibáztatni sem kéne érte senkit / semmit :|
Banned
Gold: 1.00
Warn: 50%
May 29 2009 06:40pm
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 02:37)
és szemellenzős és ignoráns, tudom.

zeitgeist the movie első harmadát láttad már? (JAJ TUDOM MÁR MEGINT EZZEL JÖVÖK)
Banned
May 29 2009 06:42pm
Quote (Anarkin @ Sat, 30 May 2009, 02:40)
Próbáltam néha-néha visszanézni a topicba, jelezve hogy még itt vagyok de mind1
Jól elbeszélgettem magammal :cry:

Azért ez meg már a másik oldala a dolgoknak. Hibáztatni sem kéne érte senkit / semmit :|

racionalitással nem lehet meggyőzni az vallásos embereket. (igazándiból semmivel sem lehet)

a dinoszaurusz csontvázakat is isten tette a földre, hogy próbára tegye az emberek hitét

This post was edited by Mesh2_returned on May 29 2009 06:43pm
Member
Gold: 1,111.11
May 29 2009 06:43pm
Quote (Oberon_os @ Sat, May 30 2009, 01:58am)
fú de sokan kvótoltok, elnézést a töredezettségért.

Légyszíves, olvasd el amit írtam. De tényleg. :D épp ez a lényeg: ha létezik Isten, és beavatkozna, mit mondanál? Van szabad akarat? Az ember azt tesz amit akar, mióta azt akar tenni amit akar (képletesen: mióta zabált Éva egy almából). Isten nem avatkozhat bele abba ami itt zajlik: nem veheti ki a petárdát a rosszcsont kölyök kezéből hogy ne kösse a macskához, mert a gyereknek szabad akarata lévén joga van ezt megtenni. Egy tömeggyilkost nem teleportálhat egy börtönbe csakhogy ne váljon belőle tömeggyilkos, mert neki joga van azzá válni. Érted ugyi?
Tipikus példa volt amit írtam ott, hogy ezt rohadt sokan felhozzák - Isten miért hagyja mindezt? Ezért. Mert Te választottad. A másik, amit felhoznak, hogy ezt KELL tenned, mert MUSZÁJ. Hmmm, mintha ez az előző ellentéte lenne nem? Egyszer kötelezően előír valamit, máskor meg ponthogy nem avatkozik bele és ezért szemét? Lehet kicsit csapongóan írom, de 2 van, fáradt vagyok, és ezt nehéz így gépelve ledarálni, de attól még remélem érthető, mire akarok kilyukadni: Isten a saját életedet a Te kezedbe adta, nem máséba: nem fog bele avatkozni, csak az irányt mutatja, amit érdemes követni. Nem fog téged semmire kötelezni, nem fog kinyúlni a levegőből egy kéz hogy megpofozzon, satöbbi: úgy éled az életed, ahogy akarod. Követheted, ignorálhatod, szembe mehetsz vele - Te döntésed.

irtam skype-on de nem válaszoltál lehet nem vetted észre, akkor irom ide:
szabad akarat:
ha a döntös a mi kezünkben van miért "fenyeget" meg minket hogy ha nem jól döntünk (amihez ad útmutatót ) az örök szenvedés vár ránk?

a betegségeket meg tudtommal nem az emberek csinálják (a nagy részüket legalábbis)
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 06:44pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 00:39)
vállalom a pokolban való örök szenvedést, ha esetleg nem lenne igazam. de amúgy biztos vagyok benne, hogy igazam van.

ja és ne dugj, meg ne is maszturbálj, mert isten figyel, és meg fog büntetni. (mondj ellent az emberiség párszázezer éves evolúciója alatt kialakult ösztönös viselkedésnek ezzel ofc)

De Te nem ironizálsz, nem próbálsz nevetségessé tenni másokat, mégcsak nem is írsz szmájlikat, nem teszel be hatásvadász szövegekkel képeket amiről már rég megtárgyaltuk, hogy Isten hithez nem sok köze van, de azért csak had menjen mert fúdeodamond. :( Mind1, tényleg fáradt vagyok én ilyen "húdehumoros" bemondogatáshoz, és tény hogy az eddigiek sem kellettek volna, ami nem megy nem kell erőltetni...
Banned
May 29 2009 06:45pm
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 02:44)
De Te nem ironizálsz, nem próbálsz nevetségessé tenni másokat, mégcsak nem is írsz szmájlikat, nem teszel be hatásvadász szövegekkel képeket amiről már rég megtárgyaltuk, hogy Isten hithez nem sok köze van, de azért csak had menjen mert fúdeodamond. :( Mind1, tényleg fáradt vagyok én ilyen "húdehumoros" bemondogatáshoz, és tény hogy az eddigiek sem kellettek volna, ami nem megy nem kell erőltetni...

te már amúgyis utálsz, amiért joey haverod szerintem egy idióta proli, szóval igen, alapból fölösleges "ugranod" minden postomra
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 06:48pm
Szia Mesh2_returned!

Szerinted Jézus tudott pár trükköt, és ezzel becsapott pár embert és ennyi? Jól megbűnhődött érte, szentigaz, halálra ítélték és kivégezték, ez az egyetlen dolog, amit senki sem tagadhat. (Maximum Bulgakov Mester és Margaritájában a szovjet propagátorok, akik azt próbálták meg elhitetni a néppel, hogy Jézus Krisztus valójában soha nem is létezett, az egész Bibliát hazug emberek találták ki azért, hogy utána tizedet szedhessenek a néptől és keresztes háborúkba küldhessék őket, meg inkvizícióval halálra kínozhassák őket. A zseniális sztori szerint ekkor az ördög látogatja meg őket, és tudomásukra adja: "Vegyék tudomásul, hogy Jézus Krisztus igenis létezett... nem kell ide semmiféle bizonyíték..." és ekkor kezdi el a Jesua Ha-Nocri történetét mesélni, ha vkit érdekel, olvassa el a könyvet, Bulgakov: Mester és Margarita, én 17 évesen negyedikes gimiben olvastam, és azóta is vagy ötször újraolvastam, annyira tetszett)

A világért sem akar senki "megtéríteni" senkit, mindenkinek jogában áll nem elhinni, hogy Jézus feltámadt a halálból, mindenkinek jogában áll nem hinni Istenben, szabadság van! Én nem nézem le egyáltalán az Istenben nem hívő embereket; a jószándékú, becsületes nem hívőket még tisztelem is (mint pl. Anarkin stb.), de az biztos, hogy az egyházgyűlölő, egyházgyalázó, Istengyalázó szöveg ellen fellépek, még ha kár is érne ezért, ha a keresztényüldöző korokban éltem volna, biztosan kivégzett vértanú, mártír lettem volna (családtagjaim is ültek börtönben évtizedeket, mert nem voltak hajlandók megtagadni Istent) - szóval az Istenhittől egyáltalán nem biztos, hogy könnyebb lesz az ember élete, sőt!
Banned
May 29 2009 06:53pm
Quote (ToldiSenior @ Sat, 30 May 2009, 02:48)
Szia Mesh2_returned!

Szerinted Jézus tudott pár trükköt, és ezzel becsapott pár embert és ennyi? Jól megbűnhődött érte, szentigaz, halálra ítélték és kivégezték, ez az egyetlen dolog, amit senki sem tagadhat. (Maximum Bulgakov Mester és Margaritájában a szovjet propagátorok, akik azt próbálták meg elhitetni a néppel, hogy Jézus Krisztus valójában soha nem is létezett, az egész Bibliát hazug emberek találták ki azért, hogy utána tizedet szedhessenek a néptől és keresztes háborúkba küldhessék őket, meg inkvizícióval halálra kínozhassák őket. A zseniális sztori szerint ekkor az ördög látogatja meg őket, és tudomásukra adja: "Vegyék tudomásul, hogy Jézus Krisztus igenis létezett... nem kell ide semmiféle bizonyíték..."  és ekkor kezdi el a Jesua Ha-Nocri történetét mesélni, ha vkit érdekel, olvassa el a könyvet, Bulgakov: Mester és Margarita, én 17 évesen negyedikes gimiben olvastam, és azóta is vagy ötször újraolvastam, annyira tetszett)

A világért sem akar senki "megtéríteni" senkit, mindenkinek jogában áll nem elhinni, hogy Jézus feltámadt a halálból, mindenkinek jogában áll nem hinni Istenben, szabadság van! Én nem nézem le egyáltalán az Istenben nem hívő embereket; a jószándékú, becsületes nem hívőket még tisztelem is (mint pl. Anarkin stb.), de az biztos, hogy az egyházgyűlölő, egyházgyalázó, Istengyalázó szöveg ellen fellépek, még ha kár is érne ezért, ha a keresztényüldöző korokban éltem volna, biztosan kivégzett vértanú, mártír lettem volna (családtagjaim is ültek börtönben évtizedeket, mert nem voltak hajlandók megtagadni Istent) - szóval az Istenhittől egyáltalán nem biztos, hogy könnyebb lesz az ember élete, sőt!

na akkor én szovjet propagátor vagyok, látogasson meg az ördög, és akkor elhiszek mindent. (csak kár, hogy nem fog)
mindegy, vallásról értelmetlen vitatkozni, sőt, mindenről értelmetlen vitatkozni, egyszerűen mindenki csak élje az életét. :zzz:
Member
Gold: 27,943.00
May 29 2009 06:54pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 02:31)
blabla
legalább én nem úgy érvelek, hogy a másikat nevetségessé próbálom tenni ilyen ":DDDD" meg ":rofl:" szmálylikkal

viszont normálisan alátámasztott érveket se hozol, csak olyan dolgokat hajtogatsz, amik szerinted "nyilvánvalóak", oszt' jónapot.
a vitába belefolyni nem akarok (van pár véglet, egyik se hajlik semmiféle kompromisszumra, ami valahol várható is, és csak megy a fölösleges szájtépés + bármennyire is állítják a nagy ateisták, hogy 100% tudomány és ráció, azokban az elméletekben is vannak sötét foltok, úgyhogy ha úgy veszed, az is csak ugyanolyan elvakult hit valamiben, mint amit annyira megvetnek), csak nálam már lebaszta az arrogancia-relét ez a pár postod (nem mondom, hogy a többiek sokkal meggyőzőbben fogalmaznának), aztán gondoltam, idehányok, hogy azért nehogy nagyon elbízd magad...

Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 02:40)
zeitgeist the movie első harmadát láttad már? (JAJ TUDOM MÁR MEGINT EZZEL JÖVÖK)

igen.
azért mókás, hogy te beszélsz ilyen hatalmas nagy népbtításokról, amikor neked is van egy rakás olyan akárhonnan összeírt/forgatott faszság (de legalábbis bizonyítatlan eredetű dolgok), amit kábé feltétel nélkül elhiszel.
vagy oké: totál hiteles és autentikus mind. akkoris elhiszed, amit mondanak neked, kézzelfogható bizonyítékok nélkül.
esetleg továbbmegyek: még nem is feltétel nélkül hiszed el, továbbgondolod, utánajársz, satöbbi (amit -bunkóság, vagy nem- erősen kétlek). ugyanez elmondható egy csomó keresztény filozófusról is...

akármennyire is azt hiszed, nem vagy te okosabb, mint a keresztények... (veled született adottságaid miatt talán igen, de csak azért, mert te más oldalra helyezkedsz ebben a vitában, azért nem)
ha ennyire lenézed őket, ennyire leszarod a mondanivalójukat és ennyivel elintézed a vitát, csak nevetségessé válsz az okos emberek szemében (akik ugyan nem tudom, hol vannak, de valahol biztos vannak, nem pont itt, de valahol). persze ez áll a másik oldalra is.
normálisan érvelni is tudni kell.

na jóéjt.
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 06:54pm
Quote (kopek66 @ Sat, 30 May 2009, 00:43)
irtam skype-on de nem válaszoltál lehet nem vetted észre, akkor irom ide:
szabad akarat:
ha a döntés a mi kezünkben van miért "fenyeget" meg minket hogy ha nem jól döntünk (amihez ad útmutatót ) az örök szenvedés vár ránk?

a betegségeket meg tudtommal nem az emberek csinálják (a nagy részüket legalábbis)

természet részei. mint ahogy egy lavina is az, ésatöbbi. De ennek mi köze van ahhoz hogy nem az emberek csinálták, és az ember mégis meghal miattuk? A halál az élet része (vége).

Ez, hogy "fenyeget" kicsit erős szó szerintem, másrészt olyan vallási/hitbeli kérdéseket feszegetne amibe most nem mennék bele. Szkájpon nem elérhető van berakva állapotnak, így nem ugrik fel ablakocska. Holnap megdumáljuk, akár itt akár szkájpon, oks? Csak pm me pls majd.

zeitgeist the movie: láttam, de kb annyira untam mint anno a kábelbarátot, ami a lehető legszarabb film amire valaha beültem moziban. Hogy hogy jön ez ide? Kb annyira mint a zeitgeist a hitelességhez. Mindenesetre érdekes, hogy egy hatásvadász filmtől első kézben mindent elfogadsz, de kiállsz amellett hogy mi meggyőzhetetlenek vagyunk.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1151617181931Next
Add Reply New Topic New Poll