Quote (cowding @ Nov 2 2017 07:23pm)
y szerintem sincs sulyuk + amit irtál és alapvetően ugye szabadon mozognak mindent átvágva, viszont amikor parry-ben megállnak és a két lézer egymásnak feszül mintha szilárdként viselkedne szóval elvileg ha a markolatnál "tolja" a viselő akkor maga a lézer is erőt fejt ki a másikra elvileg (?)
(dno hogy egyáltalán volt e konkrétan ilyen jelenet valaha de feltételezem)
le is rippelt a faszba lyl lel lül
a filmben volt tobb ilyen jelenet is, de ez a fenykardokkal teljesen irrealis (ha ezt a szot van ertelme scifire hasznalni)
en anno vivas kozben kifejezetten szerettem ezt csinalni (na vajon miert, nagyobb darab voltam a tobbsegnel), es az ilyen egymasnak feszulest az teszi lehetove hogy a kardoknak tobbnyire csak az utolso egyharmada van elezve - mshol hozzajuk lehet erni, ra lehet markolni
egy fenykarddal amihez barhol ersz hozza eleget ilyet nemigen csinalnek, bar nyilvan eleg messze vagyok attol hogy jedi legyek
mindenesetre rakerestem es termeszetesen van scifis magyarazata a dolognak, bar hogy a giroszkopikus hatas kifejezest meirt hasznaljak azt nem ertem - az a lenduletbol adodik es lendulete suly nelkul nemigen lesz
https://www.reddit.com/r/AskScienceFiction/comments/31sndu/star_wars_do_lightsaber_blades_have_weight/