Quote (Jancsipapa @ Mar 17 2013 11:48am)
meg minden nap tesi, meg két művészetek óra... ahelyett, hogy a 11. évfolyamtól a normális tárgyakból készítenének fel érettségire (10. évfolyamon ha jól tudom 1.5 biológia és fizika óra van egy héten, de tesiből heti 5, okj)
aki rajzolni akar vagy testneveléssel továbbmenni, az úgyis felveszi fakultációnak és foglalkozik vele külön
nem értem miért kell mindenkire ráerőltetni a faszságot
Nem feltetlenül faszsag. Svajci gimnaziumokban is hasonloan nez ki a tanterv: testneveles 2x2 ora egy heten, plusz sok szabadon valaszthato sportag.
Emelle kötelezö valasztani a müveszet meg a zene között (zenehez kötelezö jatszani egy hangszert is, iskolaban van mindenfele hangszertanar).
Fizika meg földrajz evente lecserelik egymast.
Es kell valasztani egy kiegeszitö tantargyat (eleg sok van, zene meg tesi is komolyabban), amiböl le is kell a vegen erettsegizni.
En most nagyon örülnek ha Magyarorszagon kötelezö lett volna a zeneelmelet. Sokkal hasznosabb lett volna, mint par tucat nepdalt kivülröl megtanulni.
Hittant mondjuk fölöslegesnek talalom, pedig katolikus iskolaba jartam ahol azt is ellenöriztek hogy jarsz-e templomba.