Quote (Rawen @ Apr 25 2013 11:55am)
Az a baj, hogy minél gyengébb a gazdasági helyzet annál inkább erősödik a radikális oldal és nem véletlenül bizonyítja számtalan felmérés, hogy valaki minél műveltebb annál liberálisabb vagy legalábbis toleránsabb, most ott vagyunk, hogy bűnbakokat kell keresni, lehetőleg olyanokat akiket könnyű felszínes érvekkel rossz hírbe hozni, mint pl a zsidók, cigányok, multik etc. Most, hogy 2-3 millió ember él a létminimum alatt, erősödik ez a szemét, mert ezek csak azon gondolkodnak, hogy "rendet kell tenni".
De az azért nem újdonság, hogy a válságos idők elszélsőségesedéshez vezetnek.
Nem tudom miért vannak így meglepődve az emberek.
Quote (-joey- @ Apr 25 2013 12:25pm)
És akkor itt mi a bűn? Mert én még eddig nem igazán vettem észre. Nem vett fel öltönyt és nyakkendőt?
Ha valaki egy adott értékrendet segítségével szerez szavazókat, akkor azt hűen kellene képviselnie.
Ha valaki azzal szerez szavazókat, hogy demagóg módon az emberek szűkülő komfortérzetére, a túlzott jobbkonzervatív, már-már szélsőséges erkölccsel apellálva szerzi meg a képviseleti jogot, akkor neki ezt az értékrendet mint embernek képviselnie kell, különben semmi más célja nem volt a politikájával mint a szavazatszerzés. Egyszerűen lefordítva: vizet prédikál és bort iszik.
Az, hogy a jobbik nem sikkaszt, annak meg két nagyon egyszerű oka van: nincsenek pozícióba, és nem is elég okosak hozzá.
This post was edited by jarabekg on Apr 25 2013 05:43am