d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev11511521531541551257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Aug 17 2012 02:04pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 08:26pm)
/e: De a legfontosabb a sport/mozgás. Ez a fogyás non plus ultrája.

Én anno 105+ kg-ról fogytam le 75-re és nem diétáztam... ettem, ami jól esett. Csak hát elmebeteg szinten kezdtem el bringázni (szószerint).

Egyébként genetikailag nagyon hízékony vagyok... soha nem voltam vékony még csecsemő koromban sem... és most is nagyon komolyan küzdenem kell, hogy ne hízzak vissza.

Szerintem fogyni könnyű, simán nem kell enni (persze aki kurva hízékony és 800kcalórián is tokát növeszt, arra lehet nem vonatkozik ez. De nekünk (gyúrós topic) aki edz és erősödni akar, annak muszáj enni.

haverom 120+ ról 72kg-ig fogyott és csak annyit csinált, hogy napi egyszer evett pár szelet rántott sajtot ...

This post was edited by beni on Aug 17 2012 02:04pm
Member
Gold: 3.03
Aug 17 2012 02:24pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ 17 Aug 2012 21:42)
"1959-ben egy DJ, Peter Tripp részben jótékonysági céllal 201 órán keresztül maradt ébren, ráadásul még adásban is volt. Sajnos a kísérlet nem sült el túl jól, már a 4. napon látszott, hogy fizikai és elmeállapota romlik, az utolsó órákban pedig súlyos pszichózist diagnosztizáltak nála. Soha többé nem épült fel szellemileg, 2000-ben, egy stroke-ot követően hunyt el."

nem alszom 201 órát
eltelik 41 év
meghalok stroke miatt

kombináció roxx
Member
Aug 17 2012 02:29pm
Quote (TassassinHc @ Aug 17 2012 09:24pm)
nem alszom 201 órát
eltelik 41 év
meghalok stroke miatt

kombináció roxx

azt kihagytad, hogy a nem alvás után örökre megváltozott a személyisége
Member
Gold: 355.92
Aug 17 2012 02:31pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 09:26pm)

/e: De a legfontosabb a sport/mozgás. Ez a fogyás non plus ultrája.

Én anno 105+ kg-ról fogytam le 75-re és nem diétáztam... ettem, ami jól esett. Csak hát elmebeteg szinten kezdtem el bringázni (szószerint).

Egyébként genetikailag nagyon hízékony vagyok... soha nem voltam vékony még csecsemő koromban sem... és most is nagyon komolyan küzdenem kell, hogy ne hízzak vissza.

ez nem feltétlenül törvényszerű szerintem

a mozgással azt éred el, hogy több kalóriát égetsz, mint mozgás nélkül

ebből következik, hogy bárminemű mozgás nélkül is lehet fogyni, csak ehhez kell igazítani a bevitt kalória mennyiségét
Member
Gold: 19,052.99
Trader: Trusted
Aug 17 2012 02:44pm
Quote (Saenchai @ 17 Aug 2012 22:31)
ez nem feltétlenül törvényszerű szerintem

a mozgással azt éred el, hogy több kalóriát égetsz, mint mozgás nélkül

ebből következik, hogy bárminemű mozgás nélkül is lehet fogyni, csak ehhez kell igazítani a bevitt kalória mennyiségét

Igen, de ha zsírt égetsz el mozgás sport nélkül egyrészt egészségtelenül keveset kell enned és innod, ami tönkreteszi a vesédet, gyomrodat ésatöbbi. Másrészt, ha a zsírt sporttal izommá alakítod, akkor az nagyrészt izom is marad a tevékenység befejezése után is sokkal... Lásd élsportolókat... Sörhasuk lesz max, de kézre, lábra, fejre stb nem nagyon híznak, hiába nemcsinálnak semmit. Viszont, ha csak koplalással/diétával vesztesz súlyt, akkor az vissza is jön, nincs mi "megkösse", jojó effektus.
Member
Aug 17 2012 02:50pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 10:44pm)
Igen, de ha zsírt égetsz el mozgás sport nélkül egyrészt egészségtelenül keveset kell enned és innod, ami tönkreteszi a vesédet, gyomrodat ésatöbbi. Másrészt, ha a zsírt sporttal izommá alakítod, akkor az nagyrészt izom is marad a tevékenység befejezése után is sokkal... Lásd élsportolókat... Sörhasuk lesz max, de kézre, lábra, fejre stb nem nagyon híznak, hiába nemcsinálnak semmit. Viszont, ha csak koplalással/diétával vesztesz súlyt, akkor az vissza is jön, nincs mi "megkösse", jojó effektus.

szerintem nem kell feltétlenül egészségtelenül keveset enned, sokan 2-3x annyi kalóriát visznek be, mint amennyire szükségük lenne, és optimális kalóriabevitel mellett már jelentősen lehet fogyni

zsírt meg még mindig nem lehet izommá alakítani
az izom meg addig marad izom, amíg a szervezet indokoltnak tartja a fenntartását
Member
Gold: 19,052.99
Trader: Trusted
Aug 17 2012 02:57pm
Quote (Saenchai @ 17 Aug 2012 22:50)
szerintem nem kell feltétlenül egészségtelenül keveset enned, sokan 2-3x annyi kalóriát visznek be, mint amennyire szükségük lenne, és optimális kalóriabevitel mellett már jelentősen lehet fogyni

zsírt meg még mindig nem lehet izommá alakítani
az izom meg addig marad izom, amíg a szervezet indokoltnak tartja a fenntartását

Zsír helyére izom épül*, így értettem. :)

Én régen nagyon sokat fekvőtámaszoztam például (napi rekordom 700 felett volt), de abbahagytam és _semmit_ nem csináltam vagy 2 évig (masszív LS)... hízni híztam, de a hátam is csak egy picit lett kisebb és a mellkasom is megmaradt egész tűrhetően...

Teljesen rapszódikusan tolom, sajnos (bringázást is, a kondizást is és a fekvőzést is), ezért nem érek el semmit. xD
Member
Aug 17 2012 03:03pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 10:57pm)
Zsír helyére izom épül*, így értettem. :)

Én régen nagyon sokat fekvőtámaszoztam például (napi rekordom 700 felett volt), de abbahagytam és _semmit_ nem csináltam vagy 2 évig (masszív LS)... hízni híztam, de a hátam is csak egy picit lett kisebb és a mellkasom is megmaradt egész tűrhetően...

Teljesen rapszódikusan tolom, sajnos (bringázást is, a kondizást is és a fekvőzést is), ezért nem érek el semmit. xD

ez alkatfüggő szerintem, de egyébként a + izom fenntartása nagyon nagy energiakiadást jelent a szervezetnek, ezért megpróbálja minél hamarabb leépíteni, ha már úgy érzi, hogy nincs szükség rá
alapvetően a szervezet pont emiatt igyekszik "minél kisebb" lenni, mert túlélés szempontjából nem túl előnyös még azt a több kiló többletizmot is fent tartani nap, mint nap
Member
Aug 17 2012 03:07pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 09:44pm)

Szerintem minden mondatban sikerült 2 valótlan állítást leírnod most.

Inni nyugodtan lehet inni. Veséd aligha megy tönkre, ha keveset eszel (gyomorban is kételkednék, ha megkapod a szükséges mennyiségű kalóriát). Zsírt nem lehet izommá alakítani. Élsportolók is el tudnak hízni, kézre is, fejre is. Ez főleg genetika és kalória sufficit függvénye.

A jojo effektus szerintem akkor jön, amikor valaki hirtelen kurva kevés kalóriát akar megenni, tol egy léböjt kúrát vagy hasonlót és miután megszabadult egy csomó víztől, meg kiéheztette a szervezetét akkor a rendes táplálkozásnál visszatöltődik.

De persze abban egyetértünk, hogy a sport fontos és aligha várhat eredményt, aki 2 hetes kúrákkal vagy fogyasztó masszázzsal, akupunktúrás kezeléssel akar tartósan lefogyni.
Member
Aug 17 2012 03:11pm
Quote (beni @ Aug 17 2012 11:07pm)
Szerintem minden mondatban sikerült 2 valótlan állítást leírnod most.

Inni nyugodtan lehet inni. Veséd aligha megy tönkre, ha keveset eszel (gyomorban is kételkednék, ha megkapod a szükséges mennyiségű kalóriát). Zsírt nem lehet izommá alakítani. Élsportolók is el tudnak hízni, kézre is, fejre is. Ez főleg genetika és kalória sufficit függvénye.

A jojo effektus szerintem akkor jön, amikor valaki hirtelen kurva kevés kalóriát akar megenni, tol egy léböjt kúrát vagy hasonlót és miután megszabadult egy csomó víztől, meg kiéheztette a szervezetét akkor a rendes táplálkozásnál visszatöltődik.

De persze abban egyetértünk, hogy a sport fontos és aligha várhat eredményt, aki 2 hetes kúrákkal vagy fogyasztó masszázzsal, akupunktúrás kezeléssel akar tartósan lefogyni.

a faszom, most csavartam a hasamra 3 guriga folpackot
Go Back To Magyar Topic List
Prev11511521531541551257Next
Add Reply New Topic New Poll