d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev11501511521531545001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Oct 12 2011 07:45am
Quote (Liliomtipro @ Oct 12 2011 02:05pm)
augusztusban vettem az autóm 118k km-rel, az összes költésem eddig 7k volt, következő hónapban viszem futóztatni 20-25k-ért, azon kívül semmi baja, pedig márkaszervízben nézettem meg, van rajta 1-2 minimális, nem feltűnő sérülés úgyhogy szerintem jó bizniszt csináltam.

néha én is elgondolkodom auto vásárláson, de a nagy álmom normális kivitelben kicsit elérhetetlennek tűnik (chevy minivan)
Quote (Aston @ Oct 12 2011 02:12pm)
kurva jó kis cikk. tényleg faszán bemutatja, hogy milyen a magyar vásárló.

hátja, a magyarok nem csak ebből a szempontból hülyék

mondjuk a másik oldalról a kereskedő is mindent megtesz, hogy átkúrjon, az is tuti megérne egy misét
Member
Gold: 10.66
Oct 12 2011 07:50am
Quote (beni @ 12 Oct 2011 14:45)
néha én is elgondolkodom auto vásárláson, de a nagy álmom normális kivitelben kicsit elérhetetlennek tűnik (chevy minivan)

mondjuk a másik oldalról a kereskedő is mindent megtesz, hogy átkúrjon, az is tuti megérne egy misét

a kereskedők szerintem a legtöbb nemzetnél megérnek egy misét :D itt az tesz rá a lapátra, hogy a magyar úgy akar autót venni a kereskedőtől, hogy a kereskedő haszna 0 és 1% között legyen, mert nehogy már rossz üzletet csináljon.
amúgy szerintem ha az ember nem hülye, akkor a netről összenézve egy csomó infót, lejegyzetelve + szervizes kollégának feltéve őket elég jól belőhető kb. mindennek a valósága. bár igazság szerint én sosem vennék másodkézből autót legyen akármilyen. tökre irtózok tőle, de egyszer még lehet rákényszerülök.
Member
Gold: 69.85
Oct 12 2011 07:51am
Quote (beni @ 12 Oct 2011 15:45)

Vegyél iCar -t.
Member
Gold: 0.00
Oct 12 2011 07:58am
Quote (Floodban @ 12 Oct 2011 15:09)
mert 1 szar.

lol kerlek.
Member
Oct 12 2011 08:00am
Quote (Aston @ Oct 12 2011 02:50pm)
a kereskedők szerintem a legtöbb nemzetnél megérnek egy misét :D itt az tesz rá a lapátra, hogy a magyar úgy akar autót venni a kereskedőtől, hogy a kereskedő haszna 0 és 1% között legyen, mert nehogy már rossz üzletet csináljon.
amúgy szerintem ha az ember nem hülye, akkor a netről összenézve egy csomó infót, lejegyzetelve + szervizes kollégának feltéve őket elég jól belőhető kb. mindennek a valósága. bár igazság szerint én sosem vennék másodkézből autót legyen akármilyen. tökre irtózok tőle, de egyszer még lehet rákényszerülök.

Én úgy vagyok vele, hogy van tisztes haszon: ha megspórolom vele az utánajárást, kapok tanácsot, biztosan tudom, hogy mi az, amit veszek, nem nekem kell a külföldről behozatallal pöcsölni (nem csak autónál, hanem egyéb cuccoknál is) stb stb. Ebben az esetben nem sajnálom honorálni a dolgot. De futottam én már bele olyanokba is, hogy "nagyhaver kereskedő" mondta, hogy olcsón hozza a cuccot, amit én szeretnék és végül kiderült, hogy többe volt, mintha szimplán besétáltam volna az egyik boltba és megvettem volna...

Én az új auto vásárlással vagyok úgy, hogy a sok hülye ne vegyen 10 éves frank hitelre zsír új szuzukit, mikor harmadából vehetne egy ugyanolyat használtan. Én is inkább vennék 2 milláért valami fasza használtat, mint 5ért ugyanazt csak szalonfóliával a seggén.
Quote (Baleee @ Oct 12 2011 02:51pm)
Vegyél iCar -t.

mikor dobják piacra? megvárom
Member
Oct 12 2011 08:01am
Quote (beni @ 12 Oct 2011 14:46)

Amúgy jó ez a cikk. Btw van egy műsor asszem Discoveryn, az a címe, hogy wheeler dealers. Csomó hasznos dolgot meg lehet tudni autókról belőle és tök jó a felfogás, hogy na ennyiből hozzunk ki autót. Nem olyan autókat vesz a csávó, amit pl itt a cikkben a 'gyökérvevő' keres, hanem ami olyan, hogy minimális költségen javítható.

Akit érdekelnek az ilyen dolgok, szerintem nézze. Akár kaphat belőle olyan ötleteket, amire érdemes figyelni és nem olyan alapon megy neki, hogy hurr durr.

Nyilván vannak olyan dolgok, amiket autóknál meg kell nézni, mert típushiba, de azt sem ért megnézni, hogy ennek a típushibának egy nem gyári cuccal való cseréjével orvosolható-e.

Asszem pl a WD-ben volt olyan, hogy egy elég jó kis lexusnak szar volt a fedélzeti comp gyári kijelzője, relatíve kevés idő alatt mindenféle pixelhiba, stb lett rajta, aztán vettek bele egy ugyanolyan méretűt, ami más autóhoz való, de esztétikusan beszerelhető és full of win lett az egész utána és vmi 50 fonttal kevesebbe került, mint ha gyári újat vesznek bele.
Member
Oct 12 2011 08:02am
A kereskedőtől vett dologgal kapcsolatban: ha te lakást árulsz akkor ugyanúgy nem szeretnéd ingatlanközvetítőn keresztül eladni és lecsengetni neki a lakás értékének 3-5%-át, nemde? Valahogy így gondolkodik a magyar is, hogy inkább hívja a havert aki ad neki tanácsot és nem kell kifizetnie a 300.000 forintot, amivel a kereskedő felárral árulja...
Member
Oct 12 2011 08:03am
Quote (beni @ 12 Oct 2011 16:00)
Én úgy vagyok vele, hogy van tisztes haszon: ha megspórolom vele az utánajárást, kapok tanácsot, biztosan tudom, hogy mi az, amit veszek, nem nekem kell a külföldről behozatallal pöcsölni (nem csak autónál, hanem egyéb cuccoknál is) stb stb. Ebben az esetben nem sajnálom honorálni a dolgot. De futottam én már bele olyanokba is, hogy "nagyhaver kereskedő" mondta, hogy olcsón hozza a cuccot, amit én szeretnék és végül kiderült, hogy többe volt, mintha szimplán besétáltam volna az egyik boltba és megvettem volna...

Én az új auto vásárlással vagyok úgy, hogy a sok hülye ne vegyen 10 éves frank hitelre zsír új szuzukit, mikor harmadából vehetne egy ugyanolyat használtan. Én is inkább vennék 2 milláért valami fasza használtat, mint 5ért ugyanazt csak szalonfóliával a seggén.

mikor dobják piacra? megvárom

Pláne, hogy a zsírúj autó bejáratós, amint kihozod a szalonból már elég sokat esik az ára és aztán még hordhatod szervizbe is az első beállítások miatt, ami vagy garanciába tartozik, vagy nem. Azt akkor megint még +ba kidobsz annyi pénzt 1-2 hónap alatt, amiből új autót lehet venni.
Member
Oct 12 2011 08:05am
Quote (beni @ 12 Oct 2011 16:02)
A kereskedőtől vett dologgal kapcsolatban: ha te lakást árulsz akkor ugyanúgy nem szeretnéd ingatlanközvetítőn keresztül eladni és lecsengetni neki a lakás értékének 3-5%-át, nemde? Valahogy így gondolkodik a magyar is, hogy inkább hívja a havert aki ad neki tanácsot és nem kell kifizetnie a 300.000 forintot, amivel a kereskedő felárral árulja...

Én sem hívnák kereskedőt, inkább adnék egy jó szerelőnek 100e ft-ot, hogy csekkolja az autót, hogy megéri-e megvennem, (nem afféle értelemeben megéri-e, amit a cikk ír) hanem, hogy mennyi ráfordítással tudom kihozni belőle az olyat, amivel nem robbanok le a sivatagban (inb4 magyar sivatag). Akkor én is jól járok, mert olyan nézi meg aki ért hozzá, a 100e miatt átnézi normálisan, nem csak belerúg 2-t az alvázba és mégsem 300e-t fizettem rá.
Member
Gold: 1.00
Oct 12 2011 08:11am
Quote (Baleee @ 12 Oct 2011 16:03)
Pláne, hogy a zsírúj autó bejáratós, amint kihozod a szalonból már elég sokat esik az ára és aztán még hordhatod szervizbe is az első beállítások miatt, ami vagy garanciába tartozik, vagy nem. Azt akkor megint még +ba kidobsz annyi pénzt 1-2 hónap alatt, amiből új autót lehet venni.

ezért kell, ha valakinek telik újra, ilyen 1 éves autót venni, mert azon még nincs nagyon mit trükközni, max ha meg volt törve, az meg kideríthető.
Az öreg autóknál el kell fogadni, hogy azt használták és azért olcsóbb, mint az új.
Go Back To Magyar Topic List
Prev11501511521531545001Next
Closed New Topic New Poll