Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 17 2012 03:21pm)
A táplálkozásban nagyon fontos, hogy mikor, mit és mennyit eszel...
Ha nagyon ritkán eszel (napi 1x-2x) és azt is rendszertelenül, akkor a szervezeted sokszor igényelne energiát, pláne, ha még edzel is. Ha ez az igény állandósul vagy nagyon sokszor megtörténik, akkor a szervezeted védekezik vagyis elkezd raktározni, hogy legyen elég energiád majd ha kell. Ergo zsírt kezd felhalmozni.
Amiket meghatároznak időpont szerint, hogy mikor mit és mennyit kell enni az csak egy etalon. Egy idealizált világhoz van mérve (reggel 7-8-kor kelés és legkésőbb este 11-kor már alvadás, minden nap). Ez természetesen számunkra - halandóknak (akinek nem a gyúrás az élete - tarthatatlan. Szóval mindenki próbálja az étkezését a saját életviteléhez igazítani, de figyelembe véve azt, hogy az embernek van bioritmusa! Ebben vannak egyénenként eltérések, de nem szignifikáns... Szóval az étkezések időpontját kb ígz kellene kiszámolni: Etalon + (Életvitel - bioritmus)/2 (Példa az uccsó étkezésnél: Életviteled alapján hajnal 2-kor fekszel le, bioritmusod szerint 22:00 kellene, azaz 26-22=4 és ezt megfelezni akkor az 2. Vaaagyis az etalonhoz képest te 2 órával későbbig még ehetsz. Az etalon az este 6 óra, szóval ebben az esetben neked az este 8)
Ha te általában sokkal később fekszel le mint ahogy azt "kellene", akkor tovább is vagy aktív és általában később is kelsz. Tolódik az egész...
Minimum 3x kellene enni egy nap, de 5-nél többször felesleges szerintem. Azért az átlagembernek nincs ennél többre szüksége, ne mérjük magunkat profi testépítőkhöz...
Bocs a wall of textért, csak az én tapasztalatom/véleményem.
Szerintem ez hülyeség. Ráadásul az bizonyítottnak látszik, hogy alaptalan ez az "este 6 után dolog". A bevitt és ledolgozott kalória számít, a többi csak segítő praktikának tűnik. Ha nem eszel este, akkor kibírod reggelig, ami azt jelenti, hogy csomó időt kibekkeltél bevitt kalória nélkül.