d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11491501511521531468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4,673.69
Apr 23 2013 12:34pm
Quote (Jancsipapa @ 23 Apr 2013 20:32)
az, hogy az ők politikája áll a legközelebb hozzá, az nem azt jelenti, hogy a falon egy fletó meg egy bajnai poszter van, teljes életnagyságban

biztos vagyok benne, hogy a személyekkel, főleg ezekkel a főgecikkel nem tud azonosulni

Ebben, én is biztos vagyok, de nem csak két emberből áll az MSZP, ők is tudtak volna valamit csinálni. A Jobbikban se csak Vona dolgozik, sőt, ha megnézed akkor Novák Előd meg Volner Gábor sokkal többet szerepel.
Member
Gold: 0.00
Apr 23 2013 12:36pm
Quote (Thomas Cross @ 23 Apr 2013 20:32)
A "külföldi" (ahogy te fogalmaztál) magyaroknak nincs közük magyarországhoz. Se ahhoz az országhoz ahol élnek: RomáKia, Szlotákia, etc. akkor mégis mihez van közük? Valakiknek ki kell állniuk mellettük, mert te biztos nem tudsz a szloták nyelvtörvényről meg a romákiai "megyék újrafelosztása" dologról, és ezek csak a mostaniak, mondhatnám még a magyar veréseket is vagy a folyamatos attrocitásokat. De erről te bizonyára nem tudsz, sőt meg sem történt, és csak egy ostoba hazudós majom vagyok.

Ja, megyek is szavazok Ausztriába mert lélekben osztráknak érzem magam, kit érdekel, hogy semmi közöm ahhoz, ami abban országban van. De inkább nem is reagálok rád többet mert folyamatosan egy az egyben a Fidesz/Jobbik agymosott propagandát nyomod, hagyom, hogy a szépen lassan a többiek is annyira lenézzenek mint én.

This post was edited by Rawen on Apr 23 2013 12:38pm
Member
Gold: 33,265.80
Apr 23 2013 12:38pm
Quote (Thomas Cross @ 23 Apr 2013 19:26)
TL, DR lesz, bocs attól aki nem szeret olvasni.

"hiszek abban, hogy minden embert megillet az egyenlo banasmod"  - stim, én is.Nem érdekel senkiről hogy cigány, homoszexuális vagy muszlim ameddig nem rabol ki/tör az életemre, az utcán jár gusztustalanul kiöltözve nőnek öltözve, és nem akar áttéríteni az ő vallására.

"az abortusz lehetove tetelben" - Ha előtte a nőket felvilágosítják kötelező jelleggel az alternatív lehetőségekről: örökbeadás stb. Akkor ez is elfogadható.
"Jelenleg az E2014 es az MSZP allnak hozzam legkozelebb ezek alapjan" Az oké, csak hogy ők, mint láthattad, 4-8-12 év alatt sem csinálnának semmit csak a zsebüket tömnék ugyan úgy mint eddig.
"szavazas jogat 8 altalanoshoz kotni" - Én érettségihez kötném vagy szakmához de minimum szakközép/munkás, gimnázium befejezett 2 osztályhoz.
"szigorubb buntetojogot" - A halálbüntetést simán vissza lehetne hozni, ha más miatt nem is, de az utóbbi pár hónapban sorba kaptuk a kegyetlenebbnél kegyetlenebb eseteket, ezekből az elkövetőkből ha szabadulnak és nem kapnak tényleges életfogytot akkor lesz a társadalom számára értékes ember? Ha meg nem szabadul akkor miért tartsuk el? Egy elítélt havi költségéből (beleértve természetesen a börtönőrök fizetését és a létesítmények fenntartását) elég sok egyetemista fél éves tandíját lehetne fizetni, és belőlük előbb vagy utóbb dolgozó és (többnyire) becsületes ember lesz de biztos hogy nem gyilkos és erőszak tevő.
"EU ellenesseg viszont baromira tavol allnak tolem." - sajnos abban tényleg igazuk van. Folyamatosan jönnek a példák rá hogy csak gyarmatnak használnak minket. A mezőgazdaság leépítése és a gyárbezáratások nem véletlenek. Nem tudom emlékszel-e pár éve volt az hogy a cukor ára egy hét alatt hatalmasat nőtt. Ha az eredeti hat cukorgyárunk helyett nem csak egy lenne már nyitva akkor azt is megúsztuk volna, de ez csak egy példa a sok közül.

"hiszek a melegek hazassagaban" - ezzel addig nem is lenne baj ha csak az anyakönyvvezetőhöz akarnának bemenni aláírni a papírt és kész. De ebből úgy is az lesz hogy menyasszonynak akarnak öltözni meg templomi esküvőt, "a pap meg egy mocskos homofób náci" ha ebbe nem megy bele, és persze naná hogy beperlik.

Jezusom ilyenrol szo sincs. Olvass egy kicsit utana mit szeretnenek a melegek elerni...\

"a konnyudrogok liberalizaciojaban" - Definiáld a könnyűt, de szerintem ebben is egyetértünk, persze én azért erős megkötésekkel meg ellenőrzéssel gondolnám.

a marijuanat, esetleg a gombat, de nem vagyok igazan jaratos a drogok teren. Es igen limitalni kell, allami monopolium kezebe venni a termesztest / terjesztest.

"az abortusz lehetove tetelben" - Ha előtte a nőket felvilágosítják kötelező jelleggel az alternatív lehetőségekről: örökbeadás stb. Akkor ez is elfogadható.

Igen ennek pontosan igy kell tortennie normalis korulmenyek kozott

"Jelenleg az E2014 es az MSZP allnak hozzam legkozelebb ezek alapjan" Az oké, csak hogy ők, mint láthattad, 4-8-12 év alatt sem csinálnának semmit csak a zsebüket tömnék ugyan úgy mint eddig.

Az MSZP megfiatalodik (nekik dolgoztam a nyaron es lattam, hogy milyen teheteseges fiatalok allnak keszen levaltani a kioregedo embereket). Az E2014 pedig nem is letezett az elmult sok evben, nem irnam le a helyedben oket. Az eddigi tevekenyseguk egyertelmuen az ellenkezojere utal.

"szavazas jogat 8 altalanoshoz kotni" - Én érettségihez kötném vagy szakmához de minimum szakközép/munkás, gimnázium befejezett 2 osztályhoz.

Tevetavanak kifejtettem, 18 evesen elofordul, hogy meg epp nem fejezted be a gimit es csak valami 18 eves korodig kotelezoen teljesithetohoz lehetne kotni. Kezdetnek a 8 altalanos is eleg lenne

"szigorubb buntetojogot" - A halálbüntetést simán vissza lehetne hozni, ha más miatt nem is, de az utóbbi pár hónapban sorba kaptuk a kegyetlenebbnél kegyetlenebb eseteket, ezekből az elkövetőkből ha szabadulnak és nem kapnak tényleges életfogytot akkor lesz a társadalom számára értékes ember? Ha meg nem szabadul akkor miért tartsuk el? Egy elítélt havi költségéből (beleértve természetesen a börtönőrök fizetését és a létesítmények fenntartását) elég sok egyetemista fél éves tandíját lehetne fizetni, és belőlük előbb vagy utóbb dolgozó és (többnyire) becsületes ember lesz de biztos hogy nem gyilkos és erőszak tevő.

Olvass utana, hogy mennyibe kerul egy elitelt kivegzese. En valami 1 millio dollar koruli osszegre emlekszem. Mellesleg az EU direktivaval ellenkezik a dolog, es sok tanulmany szerint 0 visszatarto ereje van. Eloszor muveld ki magad ilyen temaban, mielott masok elete felett dontesz.

"EU ellenesseg viszont baromira tavol allnak tolem." - sajnos abban tényleg igazuk van. Folyamatosan jönnek a példák rá hogy csak gyarmatnak használnak minket. A mezőgazdaság leépítése és a gyárbezáratások nem véletlenek. Nem tudom emlékszel-e pár éve volt az hogy a cukor ára egy hét alatt hatalmasat nőtt. Ha az eredeti hat cukorgyárunk helyett nem csak egy lenne már nyitva akkor azt is megúsztuk volna, de ez csak egy példa a sok közül.

Szinten iszonyat bonyolult tema. Nem tudom mit tanulsz meg milyen vegzettseged van de ez sokkal bonyolultabb annal, hogy "gyarmatkent hasznalnak minket". Ha igy lenne akkor nem akarna pl Anglia kilepni az Uniobol. A CAP (Common Agricultural Policy) egy nagyon osszetett rendszer amivel megprobaljak a tagallamok mezogazdasagi termeleset osszehangolni. Ha nem lennenk az EUban akkor kurvanagy vamot kene fizetni a mindenfele mezogazdasagi termekunkre, tehat nem erne meg exportalni ezekbe az orszagokba. Ha nem letezne a CAP akkor a tagorszagok mind mind egyesevel probalnak a mezogazdasagaikat addig tamogatni amig ok tudnak a legolcsobban arulni, es ez egy mesterseges, nagyon elbaszott helyzetet teremtene. Amig nem tudod massziv kozgazdasagi ervekkel alatamasztani, hogy miert rossz az EU addig ne ervelj ellene.

Member
Apr 23 2013 12:39pm
Quote (Rawen @ 23 Apr 2013 20:36)
Ja, megyek is szavazok Ausztriába mert lélekben osztráknak érzem magam, kit érdekel, hogy semmi közöm ahhoz, ami abban országban van. De inkább nem is reagálok rád többet mert egy az egyben a Fidesz/Jobbik agymosott propagandát nyomod.

Ő, ne haragudj, nem figyeltem történelem órán. Az addig oké hogy Mátyás király bevette Bécset, de akkor most azt sikerült megtartanunk? Mekkora területe van az Osztrákoknak magyar kézen? És mekkora a magyarok által "megszállt" oszták területen született osztrák felmenőkkel rendelkező osztrák szavazók száma? Ha a fent említett csoporthoz tartozol akkor természetesen jogod lenne szavazni az osztrák választásokon az én meglátásom szerint.
Member
Apr 23 2013 12:42pm
Quote (Jancsipapa @ 23 Apr 2013 19:32)
az, hogy az ők politikája áll a legközelebb hozzá, az nem azt jelenti, hogy a falon egy fletó meg egy bajnai poszter van, teljes életnagyságban

biztos vagyok benne, hogy a személyekkel, főleg ezekkel a főgecikkel nem tud azonosulni

Ja pl a Mesterhazit nagyon rossz vezetonek tartom es szerintem nem jofele tart az MSZP de pl. a Bajnai igeretes (es jo szakember is)
Member
Apr 23 2013 12:46pm
Quote (Thomas Cross @ 23 Apr 2013 20:39)
Ő, ne haragudj, nem figyeltem történelem órán. Az addig oké hogy Mátyás király bevette Bécset, de akkor most azt sikerült megtartanunk? Mekkora területe van az Osztrákoknak magyar kézen? És mekkora a magyarok által "megszállt" oszták területen született osztrák felmenőkkel rendelkező osztrák szavazók száma? Ha a fent említett csoporthoz tartozol akkor természetesen jogod lenne szavazni az osztrák választásokon az én meglátásom szerint.

Lépjél már túl ezen a szemét nagymagyar mentalitáson, kit érdekel mi volt régen, menj rohand le Romániát, biztos jó lenne. 2013 van, itt lenne az ideje átértékelni az ország helyét a világban és túllépni a múlton. Mi közöm van nekem ahhoz, hogy egy olyan országban ahol nem élek, milyen gazdasági vagy szociális vagy politikai döntéseket hoznak? Ha elköltöznék innen(el fogok) és nem fogok itt élni, akkor nem fogok ide szavazni, mert az itteni döntésekhez semmi közöm, az, hogy valamikor itt éltem, vagy itt élnek a szüleim teljesen irreleváns, NEM ÉN VAGYOK ITT.
Member
Apr 23 2013 12:53pm
Quote (tevetava @ 23 Apr 2013 19:33)
egyébként én tök naív vagyok, meg lehet, hogy nem tudok eleget a bajnairól, de vele pl mi a problémája az embereknek?

Quote (tevetava @ 23 Apr 2013 19:34)
de miért az a megoldás a magyarverésekre, hogy szavazati jogot adunk nekik magyarországon?

bump
Member
Apr 23 2013 12:55pm
Quote (tevetava @ 23 Apr 2013 19:53)
bump

Amugy jo pont. Tudom, hogy aldozatos dolog, de ha szeretnenek semmi se all kozejuk es a Magyarorszag teruletere koltozes kozott.
Member
Gold: 1.00
Apr 23 2013 12:56pm
Quote (tevetava @ 23 Apr 2013 20:53)
bump

1, mert pl odaállt az mszp mellé... gondolom azt sem tudod mi a baj az mszpvel

2, nem arra megoldás, de ott a fidesz népszerű, mert ők akartak osztogatni nekik csupa olyan dolgot amiről persze előre tudták, hogy úgysem... pl nyugdíjat, meg ingyen ellátást, meg ilyenek. Persze mindezt csak addig ameddig nem ők voltak kormányon.

Quote (josheide @ 23 Apr 2013 20:55)
Amugy jo pont. Tudom, hogy aldozatos dolog, de ha szeretnenek semmi se all kozejuk es a Magyarorszag teruletere koltozes kozott.

igen, könnyen kap állampolgárságot, de ameddig nem akar hivatalosan magyar lenni, itt adózni, élni, addig ne szóljon bele.

Egy évek óta itt élő, itt dolgozó külföldi, ha állampolgárságot szerez, több joga kell legyen, mint annak aki máshol adózik, máshol fizet áfát, és más ország iránt vannak kötelezettségei.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 23 2013 12:58pm
Member
Apr 23 2013 12:58pm
]"hiszek a melegek hazassagaban" - ezzel addig nem is lenne baj ha csak az anyakönyvvezetőhöz akarnának bemenni aláírni a papírt és kész. De ebből úgy is az lesz hogy menyasszonynak akarnak öltözni meg templomi esküvőt, "a pap meg egy mocskos homofób náci" ha ebbe nem megy bele, és persze naná hogy beperlik.

Jezusom ilyenrol szo sincs. Olvass egy kicsit utana mit szeretnenek a melegek elerni...\

Nem azt mondom hogy mindegyik így fog lezajlani, csak lesz rá példa. Biztos vagyok benne hogy a többségükről az utcán meg se lehet mondani hogy az, és ez így van jól, csak az a baj hogy nem tőlük hangos a média. Ha a törvény lehetőséget adna a papoknak hogy eldönthesse hogy összeadja-e őket, mint ahogy a heteroszexuálisokat is elküldheti akkor ahogy mondtam is, nekem ezzel nem lenne bajom.

"a konnyudrogok liberalizaciojaban" - Definiáld a könnyűt, de szerintem ebben is egyetértünk, persze én azért erős megkötésekkel meg ellenőrzéssel gondolnám.

a marijuanat, esetleg a gombat, de nem vagyok igazan jaratos a drogok teren. Es igen limitalni kell, allami monopolium kezebe venni a termesztest / terjesztest.

Egyetértünk. Még talán egy 21 éves korhatárt adhatunk neki, addigra szerintem sokkal több felelőség tudatot szed magára az ember mint 18 évesen.

Igen ennek pontosan igy kell tortennie normalis korulmenyek kozott

Egyetértünk

Az MSZP megfiatalodik (nekik dolgoztam a nyaron es lattam, hogy milyen teheteseges fiatalok allnak keszen levaltani a kioregedo embereket). Az E2014 pedig nem is letezett az elmult sok evben, nem irnam le a helyedben oket. Az eddigi tevekenyseguk egyertelmuen az ellenkezojere utal.

Kívánom hogy neked legyen igazad, azt viszont már nem hogy kormányon is megpróbálhassák bizonyítani, előbb inkább a Jobbiknak kéne bizalmat szavazni.

Tevetavanak kifejtettem, 18 evesen elofordul, hogy meg epp nem fejezted be a gimit es csak valami 18 eves korodig kotelezoen teljesithetohoz lehetne kotni. Kezdetnek a 8 altalanos is eleg lenne

Vagy legalábbis valami ilyesmi, nem a mi dolgunk tökéletesre csiszolni a rendszert, csak ötletelünk.

Olvass utana, hogy mennyibe kerul egy elitelt kivegzese. En valami 1 millio dollar koruli osszegre emlekszem. Mellesleg az EU direktivaval ellenkezik a dolog, es sok tanulmany szerint 0 visszatarto ereje van. Eloszor muveld ki magad ilyen temaban, mielott masok elete felett dontesz.

Valóban nem tudom mennyibe kerül, csak abból indulok ki hogy egy halott ember nem eszik és nem kell őrizni. Morbidul hangzik, de így van, nyilván én sem egy csoki ellopásáért ítélném halálra az embereket.

Szinten iszonyat bonyolult tema. Nem tudom mit tanulsz meg milyen vegzettseged van de ez sokkal bonyolultabb annal, hogy "gyarmatkent hasznalnak minket". Ha igy lenne akkor nem akarna pl Anglia kilepni az Uniobol. A CAP (Common Agricultural Policy) egy nagyon osszetett rendszer amivel megprobaljak a tagallamok mezogazdasagi termeleset osszehangolni. Ha nem lennenk az EUban akkor kurvanagy vamot kene fizetni a mindenfele mezogazdasagi termekunkre, tehat nem erne meg exportalni ezekbe az orszagokba. Ha nem letezne a CAP akkor a tagorszagok mind mind egyesevel probalnak a mezogazdasagaikat addig tamogatni amig ok tudnak a legolcsobban arulni, es ez egy mesterseges, nagyon elbaszott helyzetet teremtene. Amig nem tudod massziv kozgazdasagi ervekkel alatamasztani, hogy miert rossz az EU addig ne ervelj ellene.

Nem közgazdaságot tanultam, úgyhogy erre sem látok rá teljes egészében, de abban azt hiszem egyetértünk hogy működhetne sokkal jobban is.

Edit: Basszus, túl komoly a téma, a szmájli megint lemaradt :D

This post was edited by Thomas Cross on Apr 23 2013 12:59pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev11491501511521531468Next
Add Reply New Topic New Poll